Wasspeldenschortjes à volonté

Ik hou wel van een vleugje vintage af en toe, en bij het maken van deze reeks wasspeldenschortjes – 6 in een paar uur tijd! – werd dat “jeej voor vintage”-gevoel nogal aangewakkerd. Niet alleen door de keuze van de stofjes (hoewel keuze een groot woord is, want de meeste stofjes zijn gekregen, dus niet echt zelf gekozen 😉 ), maar ook door het object zelf. Ik bedoel, een wasspeldenschortje, ik weet niet, dat werpt me zo precies terug naar een tijd waarin ik nooit geleefd heb maar die waarschijnlijk op sommige punten beter was dan onze huidige tijd 😉
Hoe dan ook, hier zijn ze.
En de foto’s zijn helemaal assorti met de schorten zelf: tentoongesteld aan de wasdraad en met op de achtergrond een wasrekje in volle glorie (of minstens in vol gebruik).

De reden waarom ik er zoveel maakte? Ik wilde er eentje geven aan Juffrouw Sanseveria, maar aangezien ik twijfelde wat ze mooi zou vinden, maakte ik er enkele waaruit zij dan haar favoriet exemplaar kon kiezen. In ruil voor het uilenkleedje dat ik van haar kreeg. 

nummer 1, intussen gereserveerd voor een schoontante
2, ofte: ongeveer het tegenovergestelde van 1, intussen ‘verletst’

3, met dank aan een letser voor het bolletjesstofje en intussen ook al verletst
4, een schortje in miniformaat, voor de dochter van Juffrouw Sanseveria 
(zo kan dochterlief helpen bij het ophangen van de was 😉 )

5, mijn favoriet, en blijkbaar ook die van Juffrouw Sanseveria 🙂 

nummer 6, intussen gereserveerd voor een letser

Et voilà, nu kunnen 6 dames in stijl hun was ophangen 😉
Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “Wasspeldenschortjes à volonté

  1. Amaaai supertof, ik vind vooral die eerste héél schoon! Vanwaar hebde het ideetje gehaald? Ik wil ook wel eens een poging doen om zo'n schoon wasspeldenzakjes te maken, maar zou niet weten hoe eraan te beginnen.

  2. wat leuk!!
    ik voer hier telkens een gevecht met het mandje dat gemiddeld 2 keer per week omvalt (waarna ik ze dus allemaal weer mag beginnen oprapen…)
    komt op mijn to do lijstje!!!

  3. Wat een bofferds die dames die dit schortje mogen gebruiken!
    Hier hangt mijn man meestal de was op en ik stel mij hem dus voor met zo'n schortje. Lijkt mij geweldig! Heb je ook een blauwe met robotjes ofzo, hihi.

Reageer