Warmte in een kussentje + traktatie van de jarige!

Voor mijn column in het laatste Visita-nummer (downloaden of online lezen) schreef ik een handleiding voor gepimpte hoesjes voor (kersenpitten)kussentjes. Heel gemakkelijk, niet het meeste originele zelfmaakprojectje, maar ach, het was januari, het was koud, de deadline naderde, ik zag mijn kersenpittenkussentje op de radiator liggen en hop, daar was het idee.
Haal die naaimachine boven / leen de naaimachine van je oma en maak jezelf (of je lief, of je moeder, of je schoonzus, …) een gepersonaliseerd hoesje – voor een kersenpittenkussentje of voor een gewoon kussentje. De werkwijze vind je op pagina’s 32 en 33. Gratis, ah ja!
Visita 6 - Kelly

Ik vertrok van mijn bestaande pittenkussentje, maar je kan het even goed zelf maken. Wie niet goed weet hoe eraan te beginnen:

Nodig voor een (pitten)kussentje:

 • stof
 • schaar
 • naaimachine en naaigaren
 • vulling (vb. rogge, rijst, lijnzaad, spelt, kersenpitten, … of zachte vulling)

 

Vooruit met de naaimachine!

 1. Knip 2 vierkanten van dezelfde grootte (30 x 30 voor dit hoesje).
 2. Leg de goede kanten van de stof op elkaar en naai op 1 cm van de randen. Laat een gat van enkele centimeters. Werk de randen af met een zigzagsteek om rafelen te vermijden.
 3. Keer de stof binnenstebuiten.
 4. Vul met graan / vulling naar keuze.
 5. Naai het gat dicht, met de hand of de naaimachine.

 

Je kan natuurlijk ook een pittenkussentje kopen (bijvoorbeeld hier) en meteen aan een hoesje beginnen.

Bon, dat allemaal gezegd zijnde: ik pimpte vier hoesjes (allemaal uiteraard grotendeels uit tweedehands materiaal), maar heb slechts 1 kussentje, waarvoor ik al een hoesje had, én ik ben vandaag JARIG! Da’s al reden genoeg om ze allevier weg te geven, niet waar?

Wat moet je doen?

Je moet in België wonen. (sorry, anders te hoge verzendkosten, De Post werkt helaas niet gratis ;-))
Je moet reageren, hieronder OF via e-mail.
Laat mij weten welk hoesje je graag hebt: groen, rood, geel of grijs.

give-away 640
Deelnemen kan tot en met 17 februari. 18 februari trek ik vier namen.

Volgend bericht
Vorig bericht

64 reacties op “Warmte in een kussentje + traktatie van de jarige!

 1. Ik heb al alles geliked van Style me green! Ik zou wel eens een kussentje willen winnen van een blogster die me telkens weer weet te inspireren. Tegenwoordig overweeg ik zelfs al om die shampoo buiten te gooien uit de badkamer! En proficiat met je verjaardag!

 2. ik heb er ook al gemaakt en er een tut over geschreven een lange tijd geleden, en de mijne zijn ondertussen alweer aan vervanging toe 😉 Ik doe graag mee dus ! ik vind de vogeltjes of de vlaggetjes het leukst

 3. Wauw wauw wauw wauw waaaaaaaaauw… Zo mooi!

  Ik vind ze alle vier heel leuk en moet mijn verstand laten werken. Praktisch gezien vind ik de blaasbloem het mooist. Maar die vlaggenlijn… nee, toch maar de blaasbloem. Ik zet mijzelf in op grijs. 🙂

  Gelukkige verjaardag, lieve lieve Kelly! Ik vind dat echt een opluchting dat gij bestaat. Hiep hiep hoera!

 4. Zo 'n originele hoesjes!
  De groene en de gele zijn mijn favorieten. Om in de verjaardagsstemming te blijven terwijl ik hier 'Happy Birthday' voor jou zing, kies ik voor de groene met de verjaardagsslingertjes!
  Fijne verjaardag!

 5. oh leuk,
  net wat ik nodig had een DIY kersenpittenkussentje how-to 🙂
  dat hij niet bijzonder moeilijk is, is helemaal niet erg!
  maar ik doe ook graag mee om eentje te winnen,
  die met de paardebloem die wegvliegt vind ik wel heel bijzonder!

 6. amai sjieke dinges gij doet da goe jong en nu moe je u liefste tanteke nog eens graag zien é 🙂 ze zijn alle 4 even leuk en mooi eigenlijk geen voorkeur…
  proficiat nogmaals enne smakelijk vanavond é

 7. tof zeg! Ik gebruik al jaaaaren een kersenpitten kussentje (alleen maar in de winter, natuurlijk) maar had er nog nooit aan gedacht om er een hoesje voor te maken. Dat is wel een stuk hygienischer natuurlijk, dus ik doe graag mee voor 't grijze exemplaartje met de blaasbloem. 't past er precies rond! En als ik niet zou willen, ga ik er zeker zelf eentje maken.

 8. Hiep hiep hoera! Geniet ervan! Je maakt het ons toch wel heel moeilijk, want ik vind ze allemaal schattig :-)! Ik zal voor de vlaggenlijn gaan, maar het is een moeilijke keuze hoor 😉

 9. Gelukkige verjaardag!

  En de kussentjes … OOOOooooh, ik wil ook 🙂
  Ze zijn allevier supermooi, de eerst is een feestje, de 2de is echt ik (mmm chocolade), de 3de is lief en de 4de is ook al zo mooi…

 10. Hiep hiep hoera!!!
  Zo 'n schoon kussentje zou natuurlijk super zijn voor mijn eigen verjaardag op 17 februari! Kieskeurig zijn we niet,maar we zijn het meest fan van de birdies, de vlagjes en de pluizenbol!
  Liefs!

 11. Hoi!
  Ik kan (nog) niet naaien en moet het dus houden bij kijken naar al dat moois.
  Ik kan me momenteel geen leven voorstellen zonder goede vriend kersepit, wegens zeer koude voeten, maar 't ding ziet er alleen niet uit. Ik zou dus heel graag winnen. Het groene met vlaggetjes vind ik het mooist. Veel liefs

 12. Ma oh, zo schoon. Dat grijs-blauwige met de pluisbol is de favoriet. En als ik niet win, maak ik er zelf wel eentje.. Je portret is super geslaagd trouwens, echt mooi en helemaal Kelly. 🙂

 13. Hiphip, taart, knuffels, kusjes en slingers! Wat leuk dat je zelf cadeautjes uitdeelt op jouw verjaardag!
  Die leuke vogeltjes op de gele achtergrond kunnen mijn hartje wel verwarmen! Wie weet verwarmen ze binnenkort ook mijn voetjes/koude bedje/handjes/stijve nek?

 14. Een beetje laat … happy birthday !!! En ik moet toegeven, ik doe heel graag mee, want ik vind je warmtekussentjes zo leuk gepimpt dat ik dat extra beetje warmte zeker zal kunnen verdragen;-)

 15. Ik wens je alvast een kleurrijk jaar met voordeur 25! Aangezien ik zelf hoesjes uit een oude jeans maakte, doe ik niet mee met de give-away! Gelukkig, want het zou moeilijk kiezen zijn…

 16. Alright, wat liefde en warmte in een zakje! Ideaal voor mijn verjaardagsmaand af te sluiten en om die zeker Valentijn gerust te stellen dat wij elkaar hier alle dagen graag zien (en daar geen datum voor nodig hebben). Goed bezig, Kelly, super goed bezig!

 17. Een verjaardag vieren, en dat terwijl je zelf een cadeautje wil uitdelen
  Echt, zo goed van inborst als jij bent, zo zijn er niet al te velen!

  't Is in alle geval meer dan gewaardeerd
  Meer nog, kans maken op je homemade 'I Love You More Than Chocolate',
  echt 'k voel me meer dan vereerd.

  'Ma vie en vert', wordt -met dit vooruitzicht- letterlijk en figuurlijk: 'Ma Vie en Rose'
  Bedankt, en sowieso, een gelukkige verjaardag,
  Je dit niet wensen, dat is per definitie uit den boze.

  Proficiat!

 18. Redelijk last van mijn nek vandaag (ik kan hem niet meer goed bewegen). Al enkele keren mijn kersenpittezakske in mijn nek gelegd en toen zag ik dat ik eigenlijk een nieuw hoesje nodig had.. Zo ben ik hier dan ook terecht gekomen én ik kan nog meedoen zelfs!

  De gele en de grijze zie ik zeker liggen tegen mijn nek 🙂

 19. Op het laatste nippertje waag ook ik mijn kans voor deze (hart)verwarmende give-away. Ik ben helemaal gek op mijn kersepitkussentje, een hoesje zou het geheel nét dat ietsje meer geven. De vlaggetjes en de vogeltjes dragen mijn voorkeur weg maar eigenlijk zijn alle ontwerpen vrolijk en origineel!
  Een onvergetelijk verjaardagscadeau…dinsdag 19 februari vier ik mijn 32e verjaardag…hint hint;-).

 20. Te laat om mee te doen maar daarom niet minder geliked. Ik vind jouw blog gewoon super. Jammer dat ik niet meer mee kan dingen aan zo'n leuke give a way, maar niets houdt me tegen om, dankzij jouw duidelijke uitleg, het ook eens uit te proberen. Nu nog maar hopen dat mijn gezondheid eventjes mee wil.

Reageer