Warm

Mijn beste bijwijzevanspreken klant van het moment is Kim. Na het vossenrokje volgden nog meer bestellingen. Warme bestellingen deze keer, bestellingen waarvoor ik nog eens mijn breinaalden kon bovenhalen (jeej!). Alweer kreeg ik van haar het materiaal: een dikke felblauwe bol wol, bedoeld voor breinaalden van 20 mm, en de opdracht “een sjaal, alstublieft”. Het werd een cirkelsjaal, want ik ben verliefd op cirkelsjaals en ik kan die liefde blijkbaar niet voor mezelf houden. 
Een cirkelsjaal onder lichte dwang dus. Ware het niet dat de kleur écht niets voor mij is, ik had spijt gehad om deze knuffelig dikke sjaal af te staan. (al ben ik nog altijd übercontent met mijn eigen cirkelsjaal)

Ik gebruikte geen patroon, maar deed maar wat. Dat was: afwisselend een rij recht breien en een rij rechts-averechts. Mijn dikste rondbreinaalden zijn maar 5,5 mm, dus ik gebruikte mijn dikste gewone breinaalden, van 12 mm, waardoor de sjaal heel dik is en goed blijft rechtstaan (= meer koude tegenhoudt). 

Door het patroon is de achterkant ook perfect geschikt om langs de buitenkant te dragen, vind ik.

Van zodra de rechthoek lang genoeg was om goed rond het hoofd van de ontvangster te passen, naaide ik de sjaal dicht. Met een zichtbare, maar niet erg lelijke naad als gevolg.
Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Warm

  1. Soms gaat breien gewoon makkelijker op rechte naalden, die naad vind ik vaak te verwaarlozen in de praktijk. En inderdaad, iets kleinere naalden maken het gebreide stofje dikker en dus warmer, ook vaak bij wanten gebruikt. Als ik zo de foto zie krijg ik zin om er ook nog eens eentje op te zetten

Reageer