Want een uitdaging kan wel eens tof zijn.

Van 6 t/m 13 november vindt voor het eerst in Vlaanderen de No Impact Week plaats! We sluiten aan bij Nederland, waar vorig jaar al zo’n 1000 mensen meededen. No Impact Week is een experiment van een week waarin deelnemers ervaren wat voor effect een duurzame(re) levensstijl heeft op hun kwaliteit van leven.

Naar het voorbeeld van de Amerikaanse No Impact Man, en van zijn Vlaamse tegenhanger Low Impact Man Steven Vromman, produceren mensen een week lang zo min mogelijk afval, zijn ze zuinig met energie & water, verplaatsen ze zichzelf op eigen kracht, eten ze lokaal & seizoensgebonden voedsel en kopen ze zo weinig mogelijk nieuwe dingen. Aan het eind van de week wordt de impact die deelnemers toch hadden tijdens ‘Doe iets goeds-dag’ gecompenseerd met een goede daad voor de gemeenschap.


Ik weet niet of u zich nu uitgedaagd of aangesproken voelt, maar toen ik over de No Impact Week las bij Green Evelien, was ik meteen nieuwsgierig. Ik probeer namelijk het ganse jaar door low impact te leven, maar er zijn nog altijd stapjes die ik kan zetten… (en ook grotere stappen, maar die zijn voornamelijk huis-gerelateerd, en nu we nog geen eigen huis hebben, is dat wat moeilijker)

Ik ben benieuwd!

Ook meedoen? Simpel! Meld je hier aan, dan krijg je een link naar de handleiding die je kan downloaden. Slechts 17 pagina’s dik/dun, met een thema voor elke dag van het experiment, aangevuld met tips, weetjes en ideetjes.

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Want een uitdaging kan wel eens tof zijn.

  1. Ik had gereageerd… en toch niet blijkbaar.

    Maar ik vind dat hier weer een boeiend concept, hé. Eerst wilde ik er niet aan meedoen (kreeg uitnodigingen op fb), maar ik heb me nu toch aangemeld. Een uitdaging op zijn tijd is goed voor de gezondheid!

    Het zal ook geen volledige deelname kunnen zijn, want ik woon hier niet alleen, maar ik zal eens neuzen in de handleiding en ik ben ervan overtuigd dat er vele dingen zijn die ik wel zal kunnen doen.

    Oh, en ik heb vanmorgen een luchtverfrisser gemaakt. Ik laat je weten welk effect hij heeft!

  2. Ik ga er zeker en vast nog over schrijven hier 🙂 ('t zal misschien wel met enige vertraging zijn, want het valt net samen met mijn eerste werkweek na een lange tijd werkloosheid = ik zal moe zijn 😉 )

  3. Misschien doe ik wel mee op eigen houtje, ik probeer mijn best wel al te doen maar het kan altijd beter, en de huisgenoten kunnen er alleen maar van genieten en leren en zelf actief leren meedenken, dat werkt beter dan hun iets opleggen.

  4. Schitterend initiatief, merci om me hierop te wijzen! Ik doe mee, maar woon hier net als Celestine niet alleen, dus zal ook rekening moeten houden met andere mensen. Komt goed!

Reageer