Waarom ik de Boekenbeurs zo tof vind

Nog nooit was ik er geweest, naar de Boekenbeurs. Heu, Kelly, en dat voor een boekenfan? Jawel. Twee redenen. Een, ik ben een slechte consument. Twee, Antwerp Expo is lastig bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf mijn huidige woonplaats. Mijn boeken haalde ik tot voor kort gewoon in de bib om de hoek. Sinds een paar maanden koop ik ook eBoeken. Online, uiteraard.

Maar de Boekenbeurs is meer dan een beurs met heel veel boeken. Je moet er eens geweest zijn, vind ik. Mijn eerste ervaring op de Boekenbeurs was er alleszins een om niet snel te vergeten. Dinsdag ga ik nog eens terug, voor een signeersessie en miniworkshop van 11.30 tot 13 uur. Daarna of daarvoor ga ik de rest van de Boekenbeurs eens verkennen. Wat ik zo tof vond de eerste keer?

Zo veel boekenfans!

Lezen is niet de meest sociale hobby. Tenzij je het combineert met een leesclub, on- of offline, is het vooral een eenzame hobby. Ik bedoel dat niet negatief. Ik kan er enorm van genieten om me even terug te trekken van de wereld. Ik kan me niet voorstellen dat ik op een bepaald moment geen zin meer zou hebben om te lezen.Maar op de Boekenbeurs zie je dan zoooo veel boekenfans. Ik vond dat geweldig, zo’n massa lezers, zo’n massa die in tijden van ‘weinig tijd’ toch nog het plezier van lezen kent.

Zo veel enthousiasme!

Mijn uitgever stelde voor om een miniworkshop upcycling te geven. Awel ja, graag! En zo had ik wat zelfmaakplezier met jongedame(tje)s op de Boekenbeurs.

boekenbeurs kelly eeckhaut door davidsfonds

boekenbeurs kelly eeckhaut upcycling workshop

boekenbeurs kelly eeckhaut upcycling

Verblijd dankzij een (Kelly-)krabbel

Elke keer als iemand langskomt met de vraag een boek te signeren, vind ik dat weer kweetniehoe zot.  Allez, had me vijf jaar geleden gezegd dat ik iemand kon blij maken met een krabbel, ik had eens goed gelachen. Zo plezant om dat nu echt te kunnen doen. Echt!

boekenbeurs kelly eeckhaut

Nen dikke merci aan alle dames die langskwamen om hun exemplaar van Art d’Eco te laten signeren of om samen wat te maken!

The afterparty

Het was niet mijn idee, maar dat van vrienden: eten bij Aahaar na een namiddag op de Boekenbeurs. Indisch en vegetarisch en zo enorm lekker. Aahaar is vlakbij Antwerpen-Centraal en heel lief voor je portemonnee. (Probeer zeker ook eens het guavesap!) Daarna lachten we de hele terugrit zo hard dat onze kaken zeer deden en maakten we zotte plannen voor volgende zomer. De uurtjes die daarna nog overbleven waren Kellytime, met de breinaalden en Netflix.


Good times, very good times.

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Waarom ik de Boekenbeurs zo tof vind

  1. Fijn dat je 1ste bezoek aan de boekenbeurs zo mee viel.Wij zijn dinsdag daar geweest en vonden het er weeral de max!!En andersom is het voor ons lezers/naaisters/knutselfans/kookliefhebbers of andere ook top om je schrijver/schrijfster te ontmoeten en een krabbel te vragen 🙂

  2. Miljaar, nu heb ik eigenlijk spijt dat ik je niet gevraagd heb om mijn boek te signeren, daar in het Repair café. Niet aan gedacht 🙂 Maar moet wel fijn zijn, zo een signeersessie. Proficiat jong, supergoe bezig!

  3. Oooh Kelly, ge straalt echt op die foto's seg! Ziet er zo gezellig uit! Ik ga proberen morgen in de namiddag nog binnen te springen op de Boekenbeurs, misschien loop ik u daar dan tegen het lijf? 🙂

Reageer