Waarom het toch wel nuttig is om een proefversie te maken

Meestal doe ik daar niet aan mee, aan proefversies. Ik vind dat zo’n verspilling van tijd. Het moet maar meteen van de eerste keer goed zijn. Zo’n overwegingen. Maar gisteren besloot ik toch maar een lap stof die ik toch niet geweldig schoon vind, te gebruiken. Ik kreeg een tijdje geleden een doos vol ‘nieuwe’ lappen, waaronder veel tricot. Ideaal, want ik hou van tricot, zeker nu ik een overlock heb 😉 Het steekt namelijk niet te nauw bij tricot, vind ik. Als het hier of daar een beetje scheef is, rekt dat vanzelf wel uit en zo. Bij katoen moet het precies juist geknipt en genaaid zijn, dat past zich niet automatisch aan je vormen aan, en zo voorts.
Nu, eigenlijk wilde ik deze trui herstellen:
Het is een tweedehands trui, zo eentje van iemand die haar kleerkast eens uitkuiste. Een mooie trui, vond ik, toen ik hem eens paste. Maar met groot gat dus. 
Ik dacht dat gat gewoon te verbergen met een flocksel, maar bij nader inspectie van het groene goedje bleken er nog gaatjes in te zijn. Helemaal versleten. Het onderste deel wordt wel nog hergebruikt, als minirokje voor op een broek of zo.
Maar in de tussentijd had ik mijn gedachten er toch op gezet: ik wilde graag zo’n trui. Dus knipte ik een paar naden los, haalde een van die gratis lappen tricot en begon te knippen. 
De lap bleek toch niet groot genoeg te zijn om de trui even lang en de kraag even breed te maken. Maar goed, ik wilde vooral eens proberen om zoiets te maken. En in dat opzicht is mijn missie geslaagd. 
Het eindresultaat is wel iets te smal, het spant nogal aan mijn buik, en dat vind ik niet leuk. Volgende keer ook maar eens een lintmeter en dergelijke gebruiken 😉 Bij deze een filmpje van het resultaat, want zo’n trui lijkt moeilijk te fotograferen…
(muziek: Rock and Roll van Led Zeppelin)
(sorry voor de slechte kwaliteit, blijkbaar vermindert de kwaliteit van filmpjes nogal neig door toedoen van Blogger…)
Les van de dag: Gebruik ook een lat/meter als je een proefversie maakt. Maar allez, met een beetje chance kan ik er een van mijn stiefzusjes content mee maken…
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Waarom het toch wel nuttig is om een proefversie te maken

  1. Hahah, leuk dat filmpje! Zo goed gemaakt zeg! Ik vind het ook iets te veel spannen, maar het resultaat mag er zeker zijn! Ik kijk al uit naar de volgende trui 😉

    1. Hm, misschien moet ik nog eens goed kijken! Ik dacht dat het allemaal katoen-patronen waren? En op het eerste gezicht ook allemaal nogal wijde kledingstukken…

Reageer