Verblijdingen [7]

Op deze prachtige ochtend nog eens een selectie van dingen die me blij gemaakt hebben / maken. Wie weet deelt u mijn vreugde eventjes en zijn we allemaal samen blij. Hoe schoon zou dat niet zijn?!

Gisteren in de Kringwinkel vond ik, naast kannen voor de limonade die ik tegenwoordig maak, dit mini-strijkplankje:

strijkplank-hoes-diy-origineel

De hoes was nu niet zodanig lelijk, maar wel vuil en niet afneembaar, dus maakte ik gauw zelf een overtrekje uit een Kringwinkelstofje dat ik ook net had gevonden.

strijkplank-hoes-diy

Toen maakte ik een foto van één van de strikjes die ik enkele weken geleden op de trein haakte. Inspiratie vond ik bij Celestine, de werkwijze hier, maar ik had meer zin in haken dan breien. Aldus:

strikje-gehaakt

Dan genoot ik nog efkes van het achterste stukje van onze moestuin. Ik presenteer u: onze weelderig groeiende rabarber, pompoen en courgette. Meer foto’s van al dat schoons zal ik u besparen.

moestuin-2011-rabarber

Of misschien alleen nog onze tomaten. Zie nekeer hoe mooi die eruit zien. Deze week aten we trouwens de eerste. Hemels!

moestuin-2011-tomaten

Ah, en toen ik daar zo achteraan in de moestuin aan het vertoeven was, dacht ik: ik zwier mijn been eens in de lucht voor een foto van nog een Kringwinkel-vondst, mijn 5 euro-schoentjes. Zie, dat gehaaksel, plezant he!

tweedehands-sandalen

En nog een laatste tuin-foto: wegens gebrek aan rijkelijk groeiende frambozen, kocht ik een potteke frambozenconfituur bij Dille & Kamille, zonder toegevoegde suikers en met enorm veel finger licking goodness.

confituur-dille-kamille

En om af te sluiten, nog wat verblijdingen van/voor op het creatieve front.
Ik bestelde ritsen bij Sew Natural. Niet zomaar ritsen, maar ritsen afkomstig uit overschotten van de confectie-industrie. Zo blijft het een beetje ecologisch verantwoord he.

ritsen-sew-natural

Daarnaast bestelde ik – op aanvraag van mijn schoonzus – een wreed schoon stofke uit biologische katoen. Wat dit zal worden, leest en ziet u hier wel nog eens.

cloud9-stofje-sew-natural

Ah, en dan nog een klein verhaaltje. Gisterenochtend werd ik opgebeld door de mevrouw met de rode jas. Ze had van iemand wat restjes wol gekregen. Of ik zin had om eens langs te gaan om eens te kijken of ik iets kon gebruiken. “Binnen een half uurtje ben ik er!” (moest ik me niet nog moeten douchen hebben, was ik meteen vertrokken) Ze overliep met mij alle ‘restjes’ bolletjes, alhoewel restjes een heel groot woord is voor wat ik daar zag. Toen we rond waren, dacht ik: “Pfff, ga ik hieruit moeten kiezen??” Want ge weet, teveel keuze, dat is moeilijk, voor mij toch. Maar toen zei ze: “Pak het maar allemaal mee!” Het was al snel duidelijk dat dat niet allemaal in mijn fietszakken zou kunnen, dus reed ik weer naar huis om mijn fietskar aan te koppelen. Die zat VOL.

En dat, beste lezertjes, is de reden waarom ik gisteren dankzij de mevrouw met de rode jas nog maar eens met een gigantische glimlach heb rondgelopen… Alsof ze wist dat het gisteren mijn tweede blogverjaardag was.

Ik laat u eventjes meegenieten…

Deze diashow vereist JavaScript.

Nu ergens een plaatsje gaan zoeken voor al dat moois!

Volgend bericht
Vorig bericht

17 reacties op “Verblijdingen [7]

  1. Zoveel toffe plaatjes en zoveel toffe vonsten of zomaar gekregen van de mevrouw met de rode jas; zo zonnig heerlijk voor jou ;0)
    Dat biokatoentje en je schoentjes zijn mijn favorieten!

  2. Oooh ik zie hier groen, groen van jaloezie, wat een hoop wol. Daar ga je vast veel mooie dingen van maken. En al die andere dingen waar je blij van wordt, maken mij ook blij, zoveel leuks 🙂

  3. Je zit niet stil!!! Ik zil ook nog zo'n mini strijkplankje, maar op dit moment is het mij verboden om nog nieuwe spullen die permanent plaats innemen te kopen, ook wel terecht in een volgepakte studio 🙂 Ik heb ook gekeken op de site van sew natural. Is de stof van goede kwaliteit? Ik heb altijd een beetje bang om stof online te kopen,…

  4. Wat leuk allemaal Kelly!
    Dat strikje én die schoentjes zijn gewoon té schattig ! En groeien die groenten echt zo weelderig hier in België.. Het is bewonderenswaardig hoe jij alles uit uw dag weet te halen. Dat moet ik misschien ook eens proberen! En met de 'restjes' wol kan je alvast een winkeltje beginnen 😉
    X Nicki

Reageer