Verblijdingen [27]: nieuwe job, vooruitgang op de werf, een toffe workshop en nog wat

Whazzaaaa?! Hoe gaat het met jullie? Met mij goed! Wacht, wacht, ik zal rap efkes een paar verblijdingen delen met jullie, dan wordt het wel duidelijk waarom het goed gaat.

 

SUPERGOED NIEUWS GEKREGEN!

Het jobhunten was nog niet echt begonnen, en ik heb al een nieuwe job gevonden! Onlangs kreeg ik, zoals ‘afgesproken’ (ahum), mijn ontslagbrief (verhuis van de hoofdzetel met als gevolg collectief ontslag wegens het grote aantal werknemers voor wie de nieuwe hoofdzetel veel te ver weg zal zijn) en startte mijn opzegtermijn. De dag nadien kreeg ik te horen dat ik mocht starten bij een bedrijfje in de buurt dat ik al langere tijd in ‘t oog had. Ik ben in de wolken, ge kunt dat wel snappen. Zotcontent ook dat ik niet echt heb moeten jagen, want jagen is niets voor vegetariërs, nietwaar? (flauw mopje, sorrynotsorry) Mijn opzegtermijn werd vervroegd en vandaag was al mijn eerste werkdag. Joepie!

In het huis geholpen

Sommige vriendinnen lijken het niet te geloven als ik zeg dat ik graag in het huis help. Ik snap niet goed waarom, want we hebben er natuurlijk wel zelf voor gekozen om veel zelf te doen. Ik weet nu al dat ik binnen een paar jaar ga terugkijken op de werfperiode met een goed gevoel. Niet op de enorme vertragingen en de talrijke problemen, wel op de zaterdagen die ik spendeerde als assistent van mijn lief en mijn pa.

Geëxperimenteerd in de keuken

Ik ben eindelijk komboecha beginnen brouwen, probeerde lekkere theetjes uit, maakte nog eens cashewkaas en wafels, liet sojascheuten ontkiemen, bakte lekkere taartjes en pannenkoeken … Ik zou zeggen, kijk gewoon eens op Instagram en ge zult zien dat er redelijk wat lekkere dingen zijn gepasseerd de laatste weken. Enneuh, ik hou me dan eigenlijk nog in met het delen van wat ik eet. Ahum.

Genaaid

Ik naaide ook nog ‘t een en ‘t ander. Kleine dingetjes, maar wel dingetjes die al een tijdje op het maaklijstje stonden. Daar blog ik weleens over!

Workshop!

Onlangs gaf ik nog eens een workshop. 15 dames leerde ik hoe tandpasta, voedende crème en lippenbalsem te maken. Plezant, zo plezant! Ik moest een paar mensen teleurstellen dat ze er niet meer bij konden (sorry!), maar de goesting om dat nog te doen is er. Ongetwijfeld. Binnen een paar maanden hoop ik meer nieuws op dat vlak te kunnen delen!

Gesport

Booyah! Ik volbracht de yoga-uitdaging van Adriene – zeker mede dankzij mijn lijstjesschriftje, want het was zo leuk om elke dag een kotje te kunnen inkleuren. Voor februari nam ik me voor om terug mijn normale sportschema te volgen: 3 keer per week yoga en daarnaast zo veel mogelijk korte krachttraining (10 à 15′), met focus op de buikspieren. Dat lukt aardig, maar fotografisch bewijs heb ik blijkbaar nog niet gepost op Instagram (enkel mijn tracker zelf).

Amai amai, zotjes, hé? Een nieuwe job, een paar leuke en/of lekkere dingetjes, de verhuis die stilaan dichterbij komt … Een mens zou van minder verblijd worden!
Volgend bericht
Vorig bericht

30 reacties op “Verblijdingen [27]: nieuwe job, vooruitgang op de werf, een toffe workshop en nog wat

 1. Wat een geweldig nieuws allemaal! Zo tof dat je ook effectief al bent beginnen te werken!
  Ik hoor vandaag of ik ontslagen word of niet (in mei 2016 begon ik er te werken, in juni werd het bedrijf overgenomen, in november werd het collectief ontslag aangekondigd, vandaag laten ze weten wie effectief moet vertrekken) dus dat wordt een vreemde dag. Maar we komen er wel door. 🙂

 2. Waw, als verblijdingen kan dat tellen! Ik vond/vind dat ook plezant, helpen bij verbouwingen. Binnenkort vliegt de oude keuken er uit, en wordt hier een binnenmuur gesloopt. Yeah! En als de nieuwe er is verdiep ik mij in al je receptjes, met de oven die we nu hebben leidt dat alleen maar tot frustraties.

 3. Proficiat met je nieuwe job en fijn dat het goed met je gaat!
  En ja, ik hielp ook graag in ons huis. Jammer dat dat niet meer lukt sinds de kindjes er zijn… (want we zijn nog altijd niet klaar natuurlijk // tip: zorg maar dat zoveel mogelijk klaar is voor je erin gaat wonen 😉 )

  1. Dat is een tip die we soms nog krijgen, maar dat is voor ons echt geen optie. We hebben altijd al gezegd dat we erin willen als het bijlange nog niet af is en we zijn in de loop van de jaren niet van gedacht veranderd 🙂 We zitten nu ook met dubbele lasten, dus da’s nog een extra reden om zo snel mogelijk te verhuizen. En ja, dan gaan de werken een tijdje stil liggen. Maar liever verhuizen naar een onafgewerkt droomhuis dan nog langer betalen voor een appartement 🙂

   1. Ja, dat snap ik uiteraard. En ik moet zeggen: ik woon héél graag in ons huis -al is het na 6 jaar nog steeds een beetje een werf; toch veel liever dan in ons appartement daarvoor. Dan is investeren in een goede bouwstofzuiger en apparaten met stofafzuiging toch wel een aanrader :-).

 4. Jawadde, daar kan een mens idd alleen maar happy van worden. Hoewel ikzelf als choc-aholic de chocoladesaus eroverheen miste but other than that… TOP! Hoe zit het ondertussen met de inmiddels enkele-maanden-oude-job?

Reageer