Verblijdingen [26]

Hoppakee, na een blogpauze van twee weken ben ik hier weer! De komende paar weken wil ik nog wat terugblikken op het jaar, en ik start met een nieuwe editie verblijdingen. Er waren er terug wat meer de afgelopen weken, want, ik schreef het al, het gaat elke dag een beetje beter. Ik houd nog altijd een beetje hout vast, dat wel, maar ik weet nu al dat die domper van het najaar mij weer sterker heeft gemaakt en nog zal maken. Ik ben al wel wat dompers tegengekomen in mijn leven, dus ik weet – helaas en gelukkig – al goed wat zo’n dingen met me (kunnen) doen én dat ook die gebeurtenissen me maken tot de persoon die ik ben, en ik vind mijn persoon wel een toffe, dus voilà. Goed, genoeg afgeweken en gezeverd, tijd voor verblijdingen!

Gevierd

Kerst en nieuwjaar, baby’s in de familie- en vriendenkring, het dak dat na lang wachten werd geplaatst … redenen genoeg om te vieren. Content en dankbaar en blij word ik daarvan. Lekker gegeten heb ik ook à volonté, en dat maakt me natuurlijk ook altijd weer blij.

kersttas

Gewandeld

In het kader van ademruimte en de pauzeknop induwen, zo lang als ik daar zelf nood aan heb, en genieten van de kleine dingen.

Opgeruimd

Ik probeer elk jaar weleens een kleerkastschoonmaak te houden, en dat deed ik onlangs opnieuw. Niet dat ik zodanig veel koop dat zo’n schoonmaak noodzakelijk is, wel omdat ik zo veel stuks krijg – en er natuurlijk ook soms maak – dat ik af en toe moet herevalueren of ik ze wel degelijk draag. Ik volg al enkele jaren de ‘aan het begin van het seizoen of zo hang ik alle kapstokken met de open kant naar voren en als ik het kledingstuk draag, draai ik de kapstok om’-tactiek. Over de kapstokken die tegen het einde van het seizoen niet omgedraaid zijn, denk je dan eens goed na. Werkt die tactiek niet voor jou? Probeer dan eens deze ‘How to weed out your closet’-guide. Voor mij werkt het wel en daardoor liggen er enkele stukken klaar, hoewel ik nog niet zeker weet wat ik er dit keer mee ga doen. Ik ruimde ook stofjes en andere hobbyspullen op, ook in het kader van ‘hoe minder onnodig gerief we moeten verhuizen, hoe beter’. Booyah!

kleerkast opruimen

Een bad genomen

In dit appartement is er een bad. Hebben we nooit eerder gehad waar we tot nu gewoond hebben (allez, in onze ouderlijke huizen wel, maar dat telt niet mee). Hebben we ook niet voorzien in ons huis dat we aan het bouwen zijn. Een bad nemen, dat past namelijk niet in mijn plaatje van ecologisch leven. Maar nu we het hebben, had ik me voorgenomen om er toch een paar keer gebruik van te maken. Ik kocht zelfs speciaal een fles badschuim, de enige die ik in mijn leven zal kopen weliswaar. Earth Friendly Baby badschuim, dat dan weer wel. Baby? Tja, dat was gewoon de goedkoopste fles in die webwinkel.

Koekjes gemaakt

Het was een hele tijd geleden, maar ik bakte in oktober eindelijk nog eens koekjes. Grote, kleine verblijding.

koekjes

… en verzorgingsproducten ook!

Mijn ecologische variant op Vicks VapoRub, voetcrème, foundation, scrub … Allemaal dingetjes die snel gemaakt zijn en die een groen meisje snel verblijden, dat spreekt voor zich.

 

Vooruitgang geboekt

Op de werf, that is. Ik schrijf binnenkort nog eens een update op onze Werfpraatjes-blog, maar de vorderingen van oktober en november kunnen jullie er al lezen.

Naar Chicago en Rotterdam geweest

Over Chicago schreef ik nog geen verslagje, gedeeltelijk omdat ik niet goed weet waar te beginnen. Zo indrukwekkend was die stad, zo overweldigend. Ook Rotterdam verraste mij, en daarover schreef ik wel al.

Yoga gedaan

Ik probeer de laatste maanden 3 ochtenden per week een workout te doen, yoga of wat krachttraining. Mijn vroegere schema van 5 ochtenden per week was verwaterd door de omstandigheden op het werk en de impact op mijn lijf en hoofd, dus 3 keer per week, en daarnaast nog helpen op de werf, wat fietsen en af en toe wandelen, dat lijkt voorlopig meer dan voldoende. En ik boek stille vooruitgang. 11 januari 2016 deed ik bijvoorbeeld mijn eerste geslaagde, maar wiebelende hoofdstand, maar 11 maanden later ging het al veel beter.

Video bomber! ? #yoga #yogabeginners #headstand #latergram

Een video die is geplaatst door Kelly – Ma vie en vert (@lamerlette) op

Zo, dat waren enkele van mijn verblijdingen van het najaar van 2016. Voor 2017 wens ik jullie (en mezelf 🙂 ) karren vol verblijdingen, voldoende tijd om de dingen te doen die je graag doet en zo veel rust als je nodig hebt!
Volgend bericht
Vorig bericht

15 reacties op “Verblijdingen [26]

  1. Ik heb serieus gegiecheld de eerste keer toen ik die videobomb yoga zag passeren op Instagram en nu weer. Het is een toppertje.

    Ik neem heel af en toe een keer een bad, meestal als mijn lijf het een beetje laat afweten. Het warm water doet altijd wonderen voor een pijnlijke onderrug. Afgelopen weekend waren we op hotel en daar laat ik mij wel altijd effe gaan. Goed veel warm water, badschuim en een uur lang weken. Gewoon. Omdat het kan.

    Geniet van je lange wandelingen en de vooruitgang van jullie huisje. En maak er een geweldig nieuw jaar van.

  2. Leuk om lezen. Ik moet ook mijn kledingkast nog eens uitmesten, maar ik vind het altijd moeilijk om dingen weg te doen 🙂 Gelukkig koop ik niet zoveel en heb ik dus nog wel genoeg plek!

  3. Ohja, die dalen maken je ook tot wie je bent… niet altijd geestig om door te gaan, maar in the end o zo de moeite waard vind ik – ik leerde er in ieder geval best wel al enkele lessen uit! Het nieuwe jaar ziet er alvast veelbelovend uit – moehahaha voor uw fotobomber trouwens – met dat nu al prachtige plekje van jullie! x

  4. Wa zot, die hoofdstand!
    Hartjes voor de wandelingen, ik hou daar ook zo van: rustig rondwandelen bij ons in de buurt, stoppen bij elk beestje dat ik tegenkom, nieuwe plekjes ontdekken… En badjes, aah badjes! Ik vrees dat ik het heel lastig zou hebben met een huis zonder bad: zo zalig om te weken tot mijn vel compleet verrimpeld is 🙂

Reageer