Verblijdingen [24]

Ik dacht het al bij de eerste keer toen de andere Kelly haar As we speak rubriekje lanceerde: ik wil ook meedoen! Met mijn eigen Verblijdingen-rubriekje was ik gestopt om een van de slechtste redenen om zoiets te stoppen: het feit dat daar niet zo veel reacties op kwamen, gemiddeld gezien niet veel minder dan bij de andere berichten, maar toch zodanig minder dat ik dacht dat jullie ze niet leuk vonden, wat uiteraard zever is, want ‘t is niet omdat er een kat minder dan gewoonlijk reageert dat een blogpost niet gelezen wordt, dat weet elke blogger. En eigenlijk moet ik vooral schrijven waarover ik wil, dat weet ik ook wel. Onzekere trees als ik ben, stopte ik er toch maar mee, maar die onnozele ‘dit gaat eigenlijk over niets en over van alles’-berichtjes begon ik een tijdje geleden eigenlijk wel weer te missen. Aangezien mijn Verblijdingen-berichtjes een soort van ‘As we speak’ zijn maar dan telkens met de insteek ‘dit heeft me blij gemaakt’, doe ik dus gewoon opnieuw verder. Nummertje 24, begot!

Bezig geweest met de bouw!

De werken zijn gestart, dames en heren! Sinds de start van ons bouwproject in december 2013 hebben wij redelijk wat tegenslag gehad, veel geld verloren door een voor ons foute architect te kiezen en zelfs even overwogen om het hele bouwgedoe gewoon stop te zetten en ver weg te verhuizen, maar we zijn blijven gaan. Nieuwe architect, nieuw plan, nieuwe moed, en sinds 10 mei zijn we vertrokken. Als dat geen gigantische verblijding is! Ik liet het al eens vallen, maar herhaling kan niet altijd kwaad: ons bouwavontuur kan je volgen op werfpraatjes.wordpress.com.

verblijdingen-werfpraatjes-bouwblog

Aardbeien geplukt

Een paar weken geleden gingen we naar het aardbeiparadijs en plukten we zo’n vijf kilo biologische snoepjes! ??? Het was op een zonnige vrijdag na het werk, en was zoals voorspeld de ideale activiteit om een werkweek van ons af te schudden. Een deel van de oogst belandde dezelfde dag nog in de diepvriezer, een ander deel aten we puur uit het vuistje en werd taart. GENIETEN! Ja, helemaal in hoofdletters!

verblijdingen-aardbeien-plukken-zelfoogstboerderij

Creatief geweest

Wat mij ook serieus heeft verblijd, is het feit dat ik ondanks AL DE REST toch nog tijd maak om te naaien. Ik vind dan wel dat ik te weinig tijd heb om alles te maken wat ik wil maken (dat is ook gewoon zo), maar eigenlijk moet ik ook blij zijn dat ik wel af en toe tijd en energie en de fysieke gezondheid heb om het te doen. Er hangt en ligt hier nog ‘t een en ‘t ander te wachten om gefotografeerd te worden, dus de resultaten volgen wel, ooit.

verblijdingen-genaaid

Veel lekkers gegeten

Over eten gesproken! Ik ben best veel bezig geweest met eten, en dan bedoel ik vooral eten maken en weekmenu’s opstellen en nadenken over wat we eten en al die shit, wat allemaal wat tijdrovender is sinds we weer focussen op minder (plastic) verpakkingen. De komende tijd ga ik het mezelf wat gemakkelijker maken, door niet elke week meerdere nieuwe gerechten uit te willen proberen maar meer te gaan voor gerechten die in mijn vingers zitten en/of gemakkelijk te bereiden zijn, maar zelfs in tijden waar onze avonden vaak gevuld zijn met huisgerelateerde beslissingen maken, wil ik wel seizoensgebonden, puur en zo afvalarm mogelijk blijven koken. Want oh man, eten ♥ Bon, ik heb de laatste weken gesmuld van (oftewel: dit zijn aanraders, mensen!):

verblijdingen-eten

Een deal gesloten: geen internet na 20 uur

Ik deed zelf al een tijdje van ‘minder social media’ én het mailprogramma niet standaard open. Op de smartphone krijg ik sowieso geen meldingen van nieuwe mails maar op de laptop bleef dat programma wel altijd open staan terwijl ik niet altijd wil afgeleid worden. Sinds een weekje sloot ik een nieuwe deal met Stefan (zijn initiatief!): geen internetgebruik na 20 uur (ook niet voor werk/bijberoep!). Dat heeft als resultaat: meer tijd met ons twee zonder enige afleiding na 20 uur, beter/ bewuster gebruik van het internet voor 20 uur, de afwas stapelde zich niet zo zot op en we gingen vanzelf op tijd slapen. Klinkt belachelijk voor mensen die niet zo met internet bezig zijn, maar in ons geval wel een nuttige en nodige deal. We zijn vorige week gaan schommelen in het parkje achter de hoek, gewoon omdat we daar ‘plots’ tijd voor hadden. Good times! (en geen foto’s, want we lieten onze smartphones thuis)

Zo, nu weten jullie weer waar ik zoal mee bezig ben achter de blogschermen én heb ik weer eens gedeeld wat mij blij gemaakt heeft. De Verblijdingen are back in town!
Volgend bericht
Vorig bericht

21 reacties op “Verblijdingen [24]

 1. Ga toch zeker maar door met deze rubriek, ook al komen er geen 100 reacties.
  Heb toch de indruk dat veel mensen minder achter hun scherm willen en meer leuke dingen doen in de echte wereld. Ik heb sinds gisteren voor mezelf de uitdaging om 2 weken zonder mobiel internet te doen. Ben eens benieuwd.

 2. Reacties of niet, wel gewoon heel fijn en vrolijkmakend om te lezen. Dus als je er zin in hebt: lekker meer doorgaan inderdaad! En die aardbeien…. mmmmm. En het huis: spannend!

 3. Hoera voor deze rubriek!! Ik word er zelf ook altijd blij van. Het herinnert me eraan dat geluk echt echt in kleine kleine dingen zit. Mee verderdoen hoor! Asjeblieft.

 4. Ik lees net supergraag zulke blogpostjes, want het geeft zo’n leuk inkijkje in iemands wereld 🙂 En ik schrijf het zelf ook graag, want dan kan je allerlei dingen vermelden die nergens anders bijpassen 😉

 5. Goh, dankzij jou ging ik ook aardbezen plukken daar…. Zaaaaalig! Ik maakte er de aardebeiencrisp mee uit Anna Jones’ boek. To die for, ik zet het recept nog op m’n blog want maakte het ook al 2x met rabarber! De hamburgers zijn ook keilekker uit datzelfde boek en ook de salade met krieltjes! Om nog maar te zwijgen over de ricottapancakes… Ik heb het al 6 wk uit de bib…. Ow en jij bent aan je bouw begonnen, da’s keitof!!!!

 6. ik ben zot van verblijdingen 😉

  een heel goede tip van geen internet na 20u, lijkt heel haalbaar en toch resultaat. Ik zie dat hier ook wel zitten om eens te proberen of misschien geen internet voor elf uur ofzo…

 7. Dit soort blogpostjes vind ik zó leuk bij andere bloggers! Eigenlijk zou ik zelf ook zo’n rubriek willen beginnen maar ik weet het precies niet goed :-).
  Bij de lekkere gerechten vergeet je de heerlijke pasta met spinaziesaus van Stefan! Nomnomnom!

 8. Fijn terug verblijdingen! Ze werden gemist. Reacties bleven/blijven van mijn kant altijd uit omdat ik niet verder kom dan “leuk!” haha, ik ben gewoon echt slecht in reageren 😉

 9. Seg euh, steek die onzekere trees maar ergens ver weg in een hoekje waar ze thuishoort! 😉 Ik kom hier altijd graag lezen en dit soort berichtjes is daar geen uitzondering op. Ik bedoel maar, ik zit hier met een lach op mijn gezicht van al dat vrolijks en met goesting in aardbeien én in schommelen, want oooh, schommelen is zooo leuk! En de zon komt terwijl ik dit typ net piepen na massa’s regen, dus volgens mij moet ik keihard eens alle to do’s negeren en een toertje langs de speeltuin maken 🙂

 10. Wauw, die deal… die zou ik hier thuis ook graag invoeren! Voor het lief gaat niet lukken, die zit ‘s avonds te gamen en dat kan écht niet zonder internet 🙂 Als ik hem voor mij alleen wil, moeten we uit eten gaan, zo ver mogelijk weg van zijn pc! Maar voor mezelf zou het wel goed zijn. Meer tijd om te lezen terug…
  Als het een opsteker kan zijn: ik lees dit soort postjes alvast heel graag 🙂

  1. Merci voor de opsteker! 🙂

   De deal: je kan het eens uittesten, hé! Een weekje, nog een weekje … Wij hadden gepland om het twee weken te doen ‘en dan zien we wel’, maar het doet ons zo deugd dat we er gewoon mee voortdoen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen van de regel, we willen daar niet fanatiek in zijn, en dat maakt het ook perfect ‘doenbaar’.

Reageer