Verblijdingen [15]

Begin 2012 had ik goesting in de 366 dagen die zouden komen. Ik lieg niet hoor, u kan het hier zelfs nalezen. Vrijdag, op dag 251, meer dan twee derde van het jaar later, was dat enthousiasme minstens met twee derde gedaald. Maar zaterdag werd ik weer mijn vrolijke zelve, allemaal dankzij de sfeer op het Fair Festival. Tijd om nog eens stil te staan bij de – ondanks de somberheid steeds aanwezige, onontkoombare – leuke dingen van de afgelopen weken.

Augustus 2012 was de maand waarin ik:

– veel minder online was dan gewoonlijk, maar bij de weinige online-momenten werd ik wel opgevrolijkt door het succes van blogsters (een woord dat mijn autocorrector aanpaste naar ‘bloters’) die ik in sommige gevallen al jaren volg en die nu plots succesvolle boekenschrijfster, columnisten, fotografes en andere creatievelingen met eventueel eigen tv-programma’s geworden zijn. Dat jaloeziewormpje van me werd ook wel weer goed gevoederd.

– vaak naar die ene hit van het moment luisterde (of is dat moment alweer passé?). Je weet wel, dat liedje waarbij de auteurs weinig geïnspireerd waren tijdens het schrijven, en daardoor zo repetitief dat ik nooit gedacht had dat ik het zo vaak zou beluisteren. Nog luider zingend en nog heviger dansend op mijn zadel fiets ik tegenwoordig, met dat liedje op repeat. Vreemd. 

– mijn creatieve activiteiten nog steeds beperkte tot breien, maar dan ‘voor echt’ he, niet zoals deze bomma.

– mijn ontslag gaf (niet leuk), maar me daardoor wel bevrijd en opgelucht en op slag en pak (mentaal) gezonder voelde (wel leuk, uiteraard).
– naar een kampvuurfeestje ging en maar weer eens helemaal onder de indruk was van het werk dat de MIERen verrichten. Een inspirerend feestje trouwens, met gesprekken over moestuinieren, over composttoiletten en over kak, het grootste hedendaagse taboe, besloten we. En het kampvuur zelf katapulteerde mij naar enkele jaren terug, toen ik als cowgirl op tweedaagse ging en sliep in een bos onder een zeil vlakbij de paarden… sweet memories!
– op een zonnige zondagochtend gewekt werd door vier kindjes, mijn petekind en twee stiefzusjes en stiefbroertje. De nacht was iets te kort geweest, maar we ontbeten met z’n vijven picknickgewijs buiten in pyjama. Gezelligheid!

– Stefan vroeg mijn haar met hennamodder in te smeren (zijn eerste keer! spannend hoor!), zodat mijn haar weer een tikkeltje roder kleurde.

In het kader van onze Zeven Zomers Zamen deden we ook een paar uitstapjes, ik en mijn vlijtige werkmens. Op de warmste dag van het jaar isoleerde hij het plafond van onze nieuwe-keuken-in-wording. Een “ocharme!” in koor is terecht, ja.

Een van de uitstapjes was trouwens een openluchtfilmpje bekijken op de binnenkoer van het stadhuis. Gratis film, gezellige sfeer (tapijten, nachtlampjes, zetels!), goeie film – de filmliefhebber in mij was helemaal content!

Als laatste in dit reeksje van simpele, kleine, verblijdende dingen: een van mijn nieuwe zelfgemaakte etagères (leve de kringwinkel voor goedkope, mooie bordjes en glaasjes!) met een portie zelfgekweekte, zoete, sappige vensterbankkerstomaatjes.

♥ ♥ ♥
Oh, en iets om naar uit te kijken: binnenkort start de Recykleerveertiendaagse, georganiseerd door Boomie, opnieuw! 
Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Verblijdingen [15]

 1. mmm, lekkere kerstomaatjes! zo'n isolatie-outfit-foto heb ik ook van mijne vent :). inderdaad ocharm, maar 't is voor een goei doel! ontslag nemen klinkt niet zo leuk. maar u niet helemaal ok voelen op uw job, dat vreet ook energie… kiezen om iets af te ronden is ook kiezen voor iets nieuws, er liggen vast en zeker allemaal prachtige uitdagingen in het verschiet!

 2. Ontslag nemen klinkt stoer! Ik wens je ander, beter en mooier! En ja, ook tegen mijn verwachting in staat dat liedje constant op repeat, 't heeft iets betoverends denk ik…
  Liefs Els

 3. Leuke samenvatting en het lijkt mij besteen gezellige maand die je achter de rug hebt :).
  Ik heb soms ook last van zo'n jaloeziewormpje, een vervelend ding. Ik hoopte dat het zou motiveren, maar dat doet het ook niet altijid.
  Je haar is mooi trouwens, echt een leuke kleur!

 4. Goed dat ge u nu terug wat beter voelt! Bent ge al lustig op zoek naar een andere job of nog aan het 'genieten' van een (tijdelijk) luizenleventje? 🙂 Uw haar ziet er goed uit! En zijde weer paraat dit jaar voor de Recykleer 14 daagse? Ik heb er zin in, maar zo weinig inspiratie de laatste tijd.. En op de Pinterest pagina van Recykleren vind ik ook niet echt iets naar mijn goesting 🙁

 5. Leuke samenvatting inderdaad. Van job veranderen kan erg bevrijdend zijn, heb ik ook al ondervonden. Ik ben benieuwd naar de recykleerveertiendaagse, ik ga echt proberen meedoen, eerst nog wat inspiratie opdoen op Pinterest… 🙂

  En zelfgekweekte tomaatjes zijn echt superzalig, hé? 🙂

 6. Oh, blij dat jij eens de hennamodder hebt geprobeerd. Staat hier ook nog altijd in de kast en het komt er maar niet van… werk van maken dus… En dat wormpje, dat herken ik wel een beetje, maar misschien valt er in het laatste derde van het jaar wel een job in je schoot…!

Reageer