Verblijdingen [14]

Omdat het alweer te lang geleden is: nog eens een overzichtje van verblijdingen van de laatste weken. 

Verblijding 1)

‘Model’ voor één dag geweest zijn en daar tegen mijn verwachtingen in van genoten hebben. Als afsluiter van de Syntra-opleiding modeontwerp(st)er moesten de studenten namelijk hun collectie voorstellen, ik was een van de negen modellen van Eva Creati.

Ik had eigenlijk mijn kop eraf willen knippen, want ik herken mezelf hier niet in, maar allez, alles voor de show. En het leukste: de ontwerpster werd zowaar laureate modeontwerper – helemaal terecht! Het pronkstuk van haar collectie was de trouwjurk, heel elegant gedragen door mijn schoonzus:

Verblijding 2)

Over de schoonzus gesproken: ik kreeg haar te kleine pumps. Het zit zo: tot enkele maanden voor de Syntra-modeshow had ik iets tegen hakken. In mijn hoofd werden hakken gedragen door – om het even heel cru en zonder nuances te zeggen – arrogante bitches. Ik had toen nog niet echt rondgekeken naar de hakken-dragende dames die ik persoonlijk kende om te bemerken dat mijn vooroordeel niet per se klopte. Door het ‘verplicht’ dragen van de oranje pumps (om mijn voeten aan de vervorming te laten wennen) werd ik onrechtstreeks gedwongen mijn mening bij te stellen. Neen, je hoeft geen slet te zijn om hogere hakken te dragen. 😉
Hoe dan ook, ik miste die oranje pumps na de modeshow wel een beetje, hoe zot ik dat zelf ook vond klinken, mijn schoonzus hoorde mijn klaagzang en doneerde mij haar pumps. Leder maar wel tweedehands, dus weinig ethische bezwaren. 

Verblijding 3)

Veggie barbecue potluck. Met hete kolen (stap 1 voor een geslaagde barbecue). Met geweldige mensen (want veggie-minded people onder elkaar). Met zoveel variatie (want potluck: ieder brengt zijn ‘potje’ mee). En ook nog met gegiechel en geschaterlach, een gebroken glas, bonenvelden zaaien (Boonanza), blijdschap omwille van een rokje (het groentje van hier werd overhandigd), gezelligheid, een “dju, we gingen vanavond eens op tijd gaan slapen” en spijt dat ik mijn fototoestel niet meehad.

Verblijding 4)

Slaatjes uit eigen tuin + wraps gevuld met slaatjes uit eigen tuin.

Verblijding 5)

Het EVA-magazine dat gearriveerd is, met veel zomerse receptjes (ik voorspel ijsjes als ontbijt, van zodra het ‘s morgens warm genoeg is) en hét blogidool van 2012, Mme Zsazsa (ze is toch overal he, en binnenkort sogar bei unseren Nachbarn!).

Verblijding 6)

En natuurlijk ook nog: de eerste frambozen van eigen kweek!

Volgend bericht
Vorig bericht

13 reacties op “Verblijdingen [14]

 1. Amai, uw haar is zo kort op de eerste foto's! Wel schoon!
  En idd: pumps dragen werkt verslavend, mijn eerste paar kwam van de rommelmarkt en kocht ik 'om te lachen', sindsdien zijn er al veel de revue gepasseerd (en meestal ben ik geen bitch).
  Ahja, ik ga even doen alsof ik uw frambozen niet zie, dat maakt het minder erg. 😉

 2. Moh seg, zo'n tof lijstje! En amai, boemeke gespot op die eerste foto's! Tzal nog niet zeker! Proficiat ook aan de modeontwerpster, wat een prachtige creaties 😮 Die pumps zien er keitof uit, die gaat ge nog met veel plezier dragen! En jeuj voor de groentekes uit eigen hof! (En dat zijn wel véél uitroeptekens in één reactie, maar dat mag voor ééne keer omdat dit zo'n leuke post is!)

 3. Grappig, bij de vorige rokjes-post dacht ik nog "oh die blauwe pumps zijn tof" 🙂
  De jurken van de modeontwerpster zijn super, echt wauw. Je ziet er super mooi uit in dat kleedje, en je schoonzus ook.
  En njammie, die wraps zien er echt heel lekker uit, dat moet ik toch ook nog eens maken. Wij hebben dit jaar geen frambozen hoewel we al een jaar een struik hebben staan, mijn lief heeft die verkeerd gesnoeid.. Maar volgend jaar!! 🙂

 4. Ik word altijd vrolijk van jouw lijstje verblijdingen!

  Mooie pumps! En die frambozen! Bij mij staat er nog helemaal niets aan de struik 🙁

  EN ik vind die trouwjurk ook hel bijzonder.
  Geniet maar verder!

 5. mijn frambozen zijn ook nog leeg, maar ik gok op herfstframbozen.
  en amai woop woop, wat een fancy foto's én pumps zowaar! een woord dat ik zelden tot nooit gebruik. ik heb dat denk ik wel, maar ik noem dat "mijn hakken". pumps, haha, dat klinkt zo "echt" :)!

 6. Heerlijk hoe blij je kan zijn, dat bewust bezig zijn, dat zouden we met zijn allen meer moeten doen. Heel blij om van jou te leren, en zo schoon kleedskes en hoge hakskes moogt ge meer doen en nee ge zijt daar geen tuttebel mee, eerder koket zoals ze hier zeggen :0)

 7. Wat een fijne dingen allemaal, mooie foto's als model hoor! Al die verblijdingen, maken mij ook blij, maar dat was vast ook de bedoeling van dit bericht 🙂

 8. Je ziet er echt geweldig uit in de jurk!
  De eerste frambozen van het seizoen zijn altijd onbeschrijflijk. Ik herinner mij nog hoe ik dat elk jaar weer zo lekker vond als kind en nu nog steeds. Rechtstreeks van de struik, en dan vooral de stevige vruchtjes. En als je ze plukt direct opeten want hoe langer ze staan, hoe zachter ze worden.

 9. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
  A few of my blog visitors have complained about my blog not operating correctly in Explorer but looks
  great in Chrome. Do you have any tips to help fix this issue?

  Here is my web-site website

Reageer