Verblijdingen [12]

Ik weet niet goed waarmee te beginnen, zoveel schoons en leuks de laatste week, niet te doen. Dus gaan we gewoon chronologisch te werk. Of toch zoveel mogelijk.

Zondagochtend: baksessie: wafeltjes met zonnebloempitten (en chocolade!), volgens een subliem recept van op de nieuwe, geweldige website Melk moet niet.

heerlijke wafeltjes

Zondagvoormiddag: Henna-haarkleursessie. Voor het eerst in mijn leven, samen met vriendin Evy, die mij trakteerde op een nieuwe haarkleur. 

Eikes, ja 🙂

Resultaat daarvan: niet rood, behalve in zéér bepaalde omstandigheden… Ik had het graag zo rood als op de derde foto gehad, maar in normaal licht is ‘t eigenlijk lichter bruin met een roodachtige schijn. Oh, en henna werkt blijkbaar ook als haarmasker. Mannekes, mijn haar voelde geweldig, zo zacht, zo dik, zo ‘gezond’. 

Zondagnamiddag: Hail to the snail-creaclub.

Resultaat daarvan:

slofjes

Soms verbaast het mij nog dat zoiets gewoon uit een bolleke draad bestaat. Hoe geweldig zijn de mensen die die techniek hebben ‘uitgevonden’?
bamboeschoonheid

Zondagavond: stofjes en restjes garen ophalen bij een creatieve oma die haar zolder een beetje leger wilde.

Resultaat: meer kleur in huis!

kleurrijke restjes

kleurrijke restjes

Woensdag: afwerking van dé sjaal voor de schoonzus (ergens in februari aangevraagd, denk ik – bij mij moet ge op tijd bestellen 😉 )

sjaal

Staat ze er niet geweldig mee? Ja, dat dacht ik ook, ja.

Donderdag en vrijdag: naaiavond!

Resultaat: een haakzakje in het thema Lady en de Vagebond.

haakzakje
haakzakje
haakzakje
haakzakje

De laatste hand werd daarnet nog gelegd:

haakzakje - af :-)

En er volgde ook nog een naaimachine-speldenkussentje.

naaimachine-speldenkussen
Treinactiviteit van de ganse week: het uittesten van mijn nieuw speelgoedje, een Strick-Ding, zoals de Duitsers het blijkbaar noemen (hilarisch vind ik dat), ofte een knitting loom, of een breiapparaat in het saai Nederlands.
Strick-Ding
Strick-Ding
Strick-Ding

En vandaag in de supermarkt: smoothies met mutsjes! Dat kan toch niet anders dat al die vrolijkheid een glimlach veroorzaakt?

mutsjesassortiment
mutsjesassortiment

Normaal gezien koop ik geen smoothies, want meestal zijn die verpakt in vuile plastiek. Maar voor smoothies met een mutsje en voor het goede doel maak ik graag een uitzondering. En blijkbaar zijn de flesjes gemaakt uit gerecycleerde plastiek, dus het kon erger 😉
De uitverkorenen, die trouwens enorm gesmaakt hebben.
mutsjes :-)
trieste aap
🙂
En nog een laatste verblijding: mijn nieuwe kopbanner – merci, Stefan!
PS: Nu hebt ge lang moeten scrollen vooraleer ge gans beneden waart he? 
Volgend bericht
Vorig bericht

25 reacties op “Verblijdingen [12]

 1. Het was plezant dat lang scrollen, ik had spijt dat het gedaan was,die wafeltjes zien er uit om zo van je scherm te willen plukken.
  Je haarkleur is echt nog naturel in overkomen en best mooi, als je dieper wil moet je het twee maal doen na elkaar geloof ik. En de mutskes das om goedgemutst van te worden :0).

 2. Ik ben blij nog eens iets van u te kunnen lezen, zo plezant al die dingen dat ge gedaan hebt! Die sloefkes! Dat haakzakje! Die uiltjes! Moh.. En ge brengt mij op ideeën, ik zal int vervolg ook mijn haar kleuren met henna. (ik koop altijd haarkleurmiddel bij het kruidvat, maar da's niet echt gezond en milieuvriendelijk neem ik aan.)

 3. Wat een leuke week. De rode innocent smoothies zijn superlekker hé, ik blijf het wel jammer vinden dat mijn mutsjes voor de breicampagne het niet gehaald hebben; Gelukkig doen ze het volgend jaar opnieuw. 🙂

  Je haarkleur is heel mooi, ik heb het ooit ook zo gehad (ongeveer) maar blijf nu puur natuur tot het echt te grijs gaat worden. (En dat is jammer genoeg op m'n bijna-23 al volop aan de gang)

  De slofjes zijn in 1 woord SUPER! Ik ben er aan het breien, wel hogere, anders denk ik dat alsnog koude voeten ga hebben. 🙂

  Bedankt voor de toffe post!

 4. Het breiapparaatje is bedoeld voor sokken, beenwarmers, polswarmers, zo'n dingen. 't Is inderdaad een grote punnikklos. Allez, ik heb zelf nog niet gepunnikt, maar het is wel dezelfde techniek, denk ik. 't Mijne heb ik gekregen, hij komt van een groothandelaar, maar waarschijnlijk vind je dat ook wel bij de betere hobbywinkel…

  Ik denk dat dit gewoon een testsok zal worden, gewoon om eens te zien hoe 't juist werkt.

 5. Wat zien die wafeltjes er lekker uit! Ik had ze ook al gezien op de website van melkmoetniet, maar misschien moet ik ze ook eens maken!

  Wat de henna betreft: ik kleur mijn haar al 7 jaar met henna gemengd met andere plantenpoeders, van de Natuurkapper (http://www.natuurkapper.be/producten.htm). Ze worden ook op sommige markten verkocht (o.a. Leuven). Ik ben van mezelf asblond en door twee soorten poeder te mengen, krijg ik echt wel ros haar, soms zelfs iets té! 😉 En het maakt je haar inderdaad lekker zacht.

 6. Ik verf mijn haar al 10 jaar met henna. De truc is om er niet teveel water bij te doen (want dat begint het te druppen langs je hoofd) en er héél lang mee rond te lopen. Toen ik nog zo'n lang haar had als jij ging ik zelfs helemaal ingepakt met een hennahoofd, een hele nacht mee slapen zodat het 's morgens gewoon af te spoelen was. Dàn heb je inderdaad een vuurtorenrode kop ! Misschien eens proberen een volgende keer?
  Tip: bij de Marokkaan hebben ze ook hele goeie henna. Meestal iets feller van kleur dan die uit de natuurwinkel. Of bij de Herbawinkels, zelfde merk.
  Succes !

 7. Aan de mensen die met henna kleuren, een rare vraag:
  Wat doen jullie met de 'overschot'
  Ik heb het nu twee keer zelf gedaan met henna (voor blond, dus niet écht henna maar goed) en had altijd een hele emmer over… die ik niet zomaar in de wasbak of wc durf wegkappen!
  Ik overweeg nu om bruin te proberen, ik heb zelf blond haar dus ben wat bang om wéér uitgroei te hebben. 🙂

 8. Aan de mensen die met henna kleuren, een rare vraag:
  Wat doen jullie met de 'overschot'
  Ik heb het nu twee keer zelf gedaan met henna (voor blond, dus niet écht henna maar goed) en had altijd een hele emmer over… die ik niet zomaar in de wasbak of wc durf wegkappen!
  Ik overweeg nu om bruin te proberen, ik heb zelf blond haar dus ben wat bang om wéér uitgroei te hebben. 🙂

 9. zeg. die wafeltjes, zijn dat bewaarwafels of moet je die asap consumeren? ben op zoek naar het ultieme recept voor vegan bewaarwafeltjes…
  (oh ja, de onderbroek komt eraan, ben een week out geweest door een gemene griep en ben nu aan een inhaalbeweging bezig, midden volgende week heb je ze in de bus!)

  1. ehm, geen idee, bij ons zijn die altijd binnen het half uur op 🙂
   (en 't werd tijd, ja, dat dat onderbroek afkwam – mijn stapel is bijna op! nee nee, Helga, no problemo – ik heb er wel al aan gedacht, maar ik zat hier nog niet boos te zitten wachten of zo 😉 )

Reageer