Verblijdingen [10]

Het is al eventjes geleden dat ik mijn verblijdingen hier heb samengevat – nochtans loop ik de laatste tijd op gelukswolkjes… Bij deze 8 verblijdingen die tot dat gevoel hebben bijgedragen.
1. Ik heb werk gevonden! Ik ga daarover hier niet te veel schrijven, maar laat ons zeggen dat ik er écht content mee ben, want ik zal me nu ook professioneel kunnen engageren voor een goed doel, en dat voelt goed, heel goed.

2. Het volgende: Stefan had eens scones meegenomen naar het werk. Hij had er eentje aan een collega gegeven. Nu wil zijn vrouw graag het recept ervan. En dus vraagt de collega via mail aan Stefan: “Est-ce que tu peux la demander à ta femme?”
‘ta femme’, hihi 🙂
Het waren trouwens de speltscones met rozijntjes van EVA.

3. Breien en haken, zo geweldig ontspannend toch he? Soms in combinatie met een film, soms gewoon in het gezelschap van Stefan. Gezellig!

rechtsboven de popcorn stitch, linksonder de shell stitch, rechtsonder een boekje vol plannen

4. Het feit dat mijn frambozentak in oktober al veel meer framboosjes heeft groot- en roodgebracht dan in augustus en september samen.

5. Herinneringen aan lekkere tussendoortjes (aka de beste chocomousse ooit) 😉

6. Het feit dat Stefan en ik toch nog voor het begin van de echt koude dagen de goesting vonden om de koer eens onder handen te nemen… En dankzij de hogedrukreiniger ontdekten we dat de trap naar de kelder van mooie tegeltjes voorzien is 🙂

7. Het hergebruiken van een afgedankt doucherekje. Achter mijn rug om had Stefan het al een paar keer terug op de stapel-voor-het-containerpark gesmeten, maar ha, ik heb het toch kunnen redden, waardoor het nu dienst doet als extra materiaalrekje in mijn handwerkruimte 🙂

(ik besef dat het toevoegen van ‘voor’ en ‘na’ nogal redundant is, ja)

8. Het afwerken van naaisels op bestelling, m.a.w. het doorstrepen van dingen op het todo-lijstje, altijd fijn 🙂

in dit geval nog een laptophoes voor een schoonnicht
Volgend bericht
Vorig bericht

18 reacties op “Verblijdingen [10]

 1. Ten eerste: proficiat met je nieuwe job! Hopelijk beantwoordt ze aan je verwachtingen (want dat is altijd zo moeilijk in te schatten) en haal je er veel voldoening uit!

  Ten tweede: wat een leuke dingen heb je weer gemaakt!

  Ten derde: Geniet verder van die kleine dingen!

 2. waauw een échte job? Proficiat hé! En dat doucherekje heb je geweldig getransformeerd, altijd handig! En ja hoor, wij smullen hier ook nog dagelijks zelfgekweekte framboosjes!

 3. Joepie! Je vrolijkheid is aanstekelijk!

  Eerst en vooral proficiat met de job! Ben wel benieuwd welk goed doel? En verder ben ik blij om te zien dat het rondbreien je ook al goed afgaat, doe zo verder!

  Het doucherekje is echt leuk gevonden (en proper geworden!)… en ik hoop dat ik volgend jaar ook vruchtjes mag plukken van mijn fruitstruiken, zij het in augustus of oktober.
  😉

 4. Juuuuij! Een dikke proficiat met je nieuwe job! Yummie, weer die chocomousse! Ik heb er al een tijdje superveel zin in. Groot tijd dus om dat receptje eens te proberen! Ik hou je op de hoogte 😉

 5. 1. Super dat je een job naar je hart hebt gevonden!
  3. Dat breien ontspannend is kan ik alleen maar beamen! Dat ziet er al goed uit op die eerste foto! En dat breitasje ziet er ook fantastisch uit, samen met dat KLAPROZENboekje (bij mij zit alles in mijn hoofd, door elkaar als spaghettislierten) en die popcornstitch.
  4. Dat van die frambozen herken ik hier ook!
  6. En van zo'n supermooie tegeltjes ben ik ook zot!

  Ik denk dat ik mee blij ben met jou!

 6. oh wat een blije lijst! Je laptophoezen en zijn zo mooi en je bent sokken aan het breien, lukt dat een beetje? Ik heb mooie wol voor mijn verjaardag gekregen en ben begonnen, maar heb het na 5 cm toch weer uitgehaald omdat het veel te wijd werd. Nu weer tijd vinden om opnieuw te beginnen.
  En gefeliciteerd met het vinden van je job!

 7. Dat zijn een hoop leuke verblijdingen seg, zou tof zijn als het zo blijft!

  Ivm het pescotarisme: ik woon nog thuis en de kookmem hier vindt het gemakkelijk om dan af en toe eens een viske klaar te maken, al eet ik ook heel vaak gewoon vleesvervangers. En inderdaad, als ge ergens gaat eten is dat gewoon veel gemakkelijker. Ben wel van plan om volledig vegetarisch te worden wanneer ik alleen woon, maar voorlopig jammer genoeg nog geen optie.

  En ocharm voor uw extra weetje, das inderdaad wel ambetant. Maar gij zult dat wel af kunnen, zo'n scheve kleine pinkskes 😉

Reageer