Vegan Bounty’s

Toen ik wat bewuster begon te eten en mijn lactose-intolerantie zich duidelijk begon te manifesteren, was de site goedgeweten.be mijn reddingsboei. Ik maakte er een profiel en duidde aan wat ik wilde vermijden in mijn eten (dieren, zuivel, kunstmatige zoetstoffen, synthetische kleurstoffen, azo kleurstoffen en potentieel kankerverwekkende stoffen) en ben dan volop ingrediënten en eten beginnen ingeven om te checken of ik ze nog ‘mocht’ (lees: wilde) eten. Bounty’s, een van mijn favoriete snoepjes want ik ben zot op de combinatie van chocolade en kokos, bleken niet eens vegetarisch te zijn door het weipoeder dat verkregen wordt door middel van dierlijk stremsel en daarnaast bevatten ze nog wel wat bedenkelijke ingrediënten. Niet erg verbazingwekkend natuurlijk, maar ik bleef alleszins niet bij de pakken zitten en begon zelf Bounty’s of iets wat daarop leek te maken. Vegan Bounty’s for the win!

bounty's vegan

In de jaren die volgden probeerde ik wat van alles. Maar echt. Veel. Ik experimenteerde met verhoudingen en ingrediënten en uiteindelijk is dit ongeveer het recept dat ik tegenwoordig gebruik. Soms ook zonder chocoladejasje, als ik het wat lichter wil houden.

Nodig

 • 200 g geraspte kokos
 • 80 g kokosolie
 • 4 el ahorn- of agavestroop of (ah ja!) kokosnectar
 • 1/4 tl vanillepoeder + een snuf zout
 • 150 g fondant chocolade (de meeste zijn vegan maar check de ingrediënten als je 100% zeker wil zijn) (of een zelfgemaakte variant)

Zo maak je het

 1. Mix in een stevige blender (Vitamix) of een food processor (met platte messen dus) de geraspte kokos eventjes. Voeg er daarna alle andere ingrediënten aan toe behalve de chocolade.
 2. ‘Kneed’ in de gewenste vormpjes. Leg ze op bakpapier op een groot bord.
 3. Laat een uur opstijven in de diepvriezer.
 4. Smelt de chocolade au bain-marie. Rol nu de diepgevroren kokosvormpjes in de gesmolten chocolade en zet terug in de diepvriezer om op te stijven.
 5. Laat eventjes ontdooien in de koelkast of op kamertemperatuur vooraleer je ervan smult.

Ik bewaar mijn vegan Bounty’s in de diepvriezer en haal er enkele stuks uit in geval van kokosgoesting. Want ze mogen nog zo lekker zijn, ik denk ook een beetje aan mijn lijn! En dat rijmt dus het is de waarheid. OF ZO. Hoe dan ook, vegan Bounty’s zijn de max.

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Vegan Bounty’s

 1. Bounty for the win! Ik heb ook een tijd geëxperimenteerd met vegan Bountyrecepten voor ik er een vond dat werkt. Bij mij gaf de combi kokosrasp-kokosolie niet zo’n goed resultaat, maar dat zal dan waarschijnlijk aan mijn zielige Aldi-keukenrobot liggen… Ik gebruik in plaats daarvan wat creamed coconut, dat is al romiger op z’n eigen 🙂 Als ik ooit over mijn eigen Vitamix beschik, probeer ik jouw recept eens uit!

  1. Oeps, sorry, ik was je vraag uit het oog verloren. Ik stuur je zo meteen de bladzijde uit mijn boek met het recept voor een gemakkelijke versie van zelfgemaakte chocolade!

 2. Ik heb enkele maanden terug een receptje uitgeprobeerd dat me ook aan Bounty’s deed denken maar binnenkort ga ik zeker dat van jou eens testen. Super handig ook dat je ze kan invriezen dan kan ik er af en toe eens eentje eten zonder dat ze slecht worden.

Reageer