Van ergernis tot een misschien ietwat hyperbolische positiviteit

Ik zou mijn grote ergernis over het feit dat Porsche nu ook dieselwagens op de markt brengt uitgebreid kunnen uiten – voor alle duidelijkheid: niet omdat het godslastering of heiligschennis is dat nu net een Porsche met een dieselmotor wordt voorzien, wel omdat deze toch wel straffe beslissing er is gekomen om milieuvriendelijkheidsoverwegingen:

Ook fans van het legendarische sportwagenmerk ontsnappen niet aan de verplichting om zuiniger en milieuvriendelijker te gaan rijden. (De Standaard)

Waaaattt??? Oké, wagens moeten zuiniger en milieuvriendelijker rijden, maar het is fout om diesel als de milieuvriendelijke oplossing voor te stellen. Indien een dieselmotor niet van een goede roetfilter voorzien is, verspreidt hij fijn stof, dat dan weer (long)kanker en andere aandoeningen kan veroorzaken. Eerder menslastering dus.

Maar ik hou mijn uiting der ergernis dus kort en focus – voor u en mezelf – op de positieve dingen des levens, met een schoon muziekske erbij.

Koekjes
De afgelopen dagen stond ik regelmatig in de keuken. Daar maakte ik:

  • kiwitaart: recept voor het deeg en de vulling van hier, maar dan zonder cacaopoeder en met 6 kiwi’s
  • kiwi-appelcupcakes: recept van hier, maar zonder cacaopoeder/chocolaag en met 2 of 3 kiwi’s en 1 appel (de afgelopen weken zaten er in het fruitpakket telkens appels, appelsienen, kiwi’s en nog iets – op de duur krijg je dan een overload aan kiwi’s, zeker als je tong een teveel aan kiwi’s niet verdraagt, en moet je ze op andere manieren proberen opkrijgen)
  • volkorenmuffins met peer en rozijn: heerlijk!
  • pindakaas-havermoutkoekjes: verrassend lekker! (van pure pindakaas ben ik namelijk helemaal geen fan!)

koekjes

Kussens
Nog iets positiefs: de zachtheid en de knusheid van kussens. Dat kon dus niet ontbreken in mijn tuinset, die ik van Cristina kreeg. In de tweedehandswinkel kocht ik enkele weken geleden al kussens, die ik van afneembare en dus wasbare overtrekken uit kringwinkelstoffen voorzag (geïnspireerd door Polkadotjes). Ik heb nog een paar kussens nodig, maar ik zie het al helemaal voor me: dat wordt hier supergezellig 😉

tuinkussen-hoezen

tuinkussen-hoezen-zelfgemaakt

Bomen
3 april ben ik gestart met lopen. 3 keer per week trek ik mijn sportschoenen aan en loop ik een half uurtje in het bos, ver weg van de door diesel vervuilde lucht, met Stefan, mijn coach, op de fiets aan mijn zijde. Vertrekken is soms het moeilijkste gedeelte, het lopen zelf gaat vlot en doet me deugd. Dat was de bedoeling ook natuurlijk: ik ben beginnen lopen omdat ik vond dat ik dat toch moest kunnen, een aantal kilometer lopen. En het lukt, dus deugddoendheid en voldoening en positiviteit alom. Amen!

Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Van ergernis tot een misschien ietwat hyperbolische positiviteit

Reageer