Update (en een ode aan restjes)

Enkele maanden geleden kreeg ik een mail van een LETS’er, met de vraag of ik voor hem een tas voor op de fiets uit gerecycleerde stof kon maken. Andere specifieke vereisten: groot genoeg voor een A4-map, een regenpak en twee brooddozen, liefst waterdicht, met een touw om dicht te snoeren en lange handvaten om gemakkelijk rond het zadel te snoeren.

Vorige zaterdag stond ik op met een nu-moet-ze-af-gevoel. Na een beetje rondneuzen in de verzameling van eloleo vond ik een mooie manier om de handvaten te bevestigen. De rits en het ineenzetten deed ik volgens de handleiding van Miss Stik.

jeanstas-lets

De jeansstof is van twee oude jeansbroeken. De achterzak heb ik erin verwerkt, want ik vond dat wel tof.

jeans-tas-achterzak

De voering is een tweedehands dun plastieken tafelzeil (dat ik vaak gebruikte en dat nu jammer genoeg op is, boehoe), normaal gezien zou de tas dus redelijk waterdicht moeten zijn.

jeans-tas-binnenkant

De rits komt van een oude boekentas van me en de linten / handvaten komen waarschijnlijk nog uit een zak met kleren e.d. die iemand niet meer wilde hebben.
100% gerecycleerd dus.

jeans-tas-recykleren

En het belangrijkste: de eigenaar is er tevreden mee – zodanig dat hij al een nieuwe bestelling plaatste.

Verder naaide ik ook nog een brillenzakje uit een restje uit de grote-restjes-zak voor in het verwenpakketje voor de tofste mama van de wereld!

verwenpakketje-moederdag

brillenzakje

Diezelfde mama kreeg onlangs trouwens nog deze oorbelletjes, die ik lang geleden maakte, die ik af en toe gedragen heb, maar die veel mooier aan haar oren zullen hangen.

oorbellen-mama

En als laatste maakte ik ook nog een speldenkussentje uit restjes uit de grote-restjes-zak, voor een LETS’ster. Toch een leuk stofke he, die uiltjes, om instant vrolijk van te worden 🙂

speldenkussentje-uiltjes

speldenkussentje-uiltjes-2

Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Update (en een ode aan restjes)

Reageer