Upcycling: Een jasje voor de Kobo

Mijn leeskameraadje, mijn oh zo hard geliefde leeskameraadje, kreeg een jasje.* Stevig en zacht, net als ik (mwhahaha). Zoals dat wel vaker het geval is bij upcycling, duurde de zoektocht naar materialen langer dan de uitwerking ervan. Tijdens een bezoekje aan mijn favoriete Kringwinkel vond ik wel meteen wat ik zocht: een goedkoop boekske met een mooie, harde cover.


De uitverkorene werd een klassieker van Jules Verne. En ja, het voelde als heiligschennis om die pagina’s uit de ruggengraat te scheuren. Maar hé, alles voor mijn Kobo!

Materialen

  • boek: Kringwinkel
  • rode lap vilt: van bij het vroegere Sew Natural, toen Jessica nog de eigenaresse was (momenteel is er geen vilt te koop)
  • witte lap vilt: dubbelgevouwen dun lapje fake vilt  (woehoew!) van bij Veritas
  • rood elastiek: gevonden in de Kringwinkel

upcycling-jasje-kobo-cover-e-reader
upcycling-jasje-kobo-cover-e-reader-diy

fake-vilt
Idee en werkwijze

Check het project van Sarah in dat ene geweldig coole boek daar, Art d’Eco heet het, zeker? (mwhahaha-tot-de-tweede)

upcycling-jasje-kobo-cover-e-reader-tutorial
hoes-e-reader-upcycling-diy

hoes-e-reader-upcycling-jasje

hoes-e-reader-upcycling

* Ik schreef (het grootste deel van) deze blogpost maanden geleden voor het boek Make it, Blog it, Share it, een tof boek over creatief bloggen van Femma (whaaaa, zo cool dat mijn blogje in zo’n boek mag verschijnen!). De foto’s met grasachtergrond (en sandalen! oh sandalen!) nam ik tijdens onze glorieuze glampingvakantie.

Intussen ligt het boek Make it, Blog it, Share it in de boekhandel, dus mocht ik hier eindelijk tonen hoe ik mijn eReader al maanden bescherm. Binnenkort schrijf ik hier ook nog mijn gedacht over het boek, ah ja! Op voorhand al vragen? Mail mij en ik beantwoord ze in de review.

EDIT: De review van Make it, Blog it, Share it vind je HIER!

Volgend bericht
Vorig bericht

19 reacties op “Upcycling: Een jasje voor de Kobo

  1. Oh ik had iets gelijkaardigs op t'internet gevonden toen ik destijds op zoek was naar een goeie hoes voor mijn (grote) Kobo. Uiteindelijk toch maar een kant-en-klare besteld bij Bol.com. Maar ooit maak ik er nog zo eentje als die van jou, als ik een boek met een goeie cover én de goeie afmetingen vind!

  2. Ik vroeg mij in een van uw laatste (instagram?)posts al af of ge dat hoesje zelf gemaakt had! Ik denk dat ge geen beter boekje had kunnen vinden, zo schoon, en de titel "wonderreizen" niet meer dan toepasselijk.

Reageer