Upcycled broches

Eigenlijk draag ik niet zo vaak broches. Maar als ik er een draag, mag het wel een opvallende zijn. Zo een die blikken vangt, of een die vragen oproept. „Waarvan is dat gemaakt?”, vragen de nieuwsgierigaards dan, wetende dat ik een zelfmaakster ben. Altijd plezant om hun openvallende monden te zien (of ook wel eens hun meewarige gij-zijt-toch-een-beetje-zot-blikken) als ik – stilletjes of uitbundig, afhankelijk van de vrager – antwoord „een fietsbinnenband” of „een oude rits”. Daar word ik blij van, serieus.


Voor het laatste Visita-nummer schreef ik over upcycled broches. Ik maakte een broche uit een fietsbinnenband, een knopenbroche en een ritsenroos. Drie nieuwe broches uit ouwen brol, daar word ik content van. En jij misschien ook ooit, als ik ze op de een of andere beurs eens verkoop*. Ah ja, want ik draag eigenlijk niet zo vaak broches.

* of uiteraard: als je erin slaagt mijn stapvoorstap te begrijpen en gewoon zélf een broche maakt.

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Upcycled broches

  1. Dat is kei tof! Ik denk dat ik je knopen broche idee ga omzetten in een haarspeld. Dat gaat ook super leuk zijn! Ik heb nog een paar schone exemplaarkes liggen die ik waarschijnlijk niet op kledij ga gebruiken maar wel heel leuk zijn voor zoiets. Merci voor de inspiratie! Ik begin mee en meer benieuwd te worden na je boek!

    1. Inderdaad 🙂 Ik werk echt graag met fietsbinnenbanden. Het uitdagende is, heb ik gemerkt tijdens workshops die ik gaf, om anderen het potentieel ervan te laten inzien 😉

Reageer