Tweevoudige liefdesverklaring: Today is a good day & Monkee Genes

Elke keer als ik een ecokledingstuk scoor, overweeg ik om erover te bloggen. Maar ik en een outfitpost, ik weet het niet, dat past precies niet. En ik denk dan ook altijd: misschien denken jullie dat ik hier zomaar wat reclame zit te maken. En ja, we worden al overspoeld door reclame. En nog iets, hoe moet je nu in godsnaam reageren op een outfitpost?
Maar eigenlijk wil ik gewoon delen wat mij blij maakt. Geen reclame, maar onvervalste liefde van het delen. Het delen van merken die het verdomd verdienen om gedeeld te worden, omdat ze keigoed bezig zijn.
En dus: outfitpost numero uno op Ma vie en vert, alsjeblieft dankjewel!

Bij mijn laatste bezoek aan Today is a good day deed ik iets wat ik al jaren wilde doen, maar dat er niet van kwam om financiële redenen en te weinig noodzaak: Monkee Genes-broeken kopen. Nu ik voltijds werk én – echt waar! – geen enkele degelijke broek meer had, werd het hoog tijd om broeken te kopen. Ja, in het meervoud: een appelblauwzeegroene en een neutralere grijze. Eigenlijk had ik mijn gedachten al jaren geleden op een rode gezet, maar die was er niet in mijn maat (Supa-Skinny 30, voor wie mij ooit een cadeautje zou willen geven (+ als geheugensteuntje voor mezelf)).

Liefde 1: Today is a good day

Goed, liefde 1 is een oudere liefde. De enige redenen waarom er niet meer stukken van bij Today is a good day in mijn kast hangen, is omdat ik 1) consuminder, 2) zelf kleren maak en 3) ook enorme fan ben van tweedehands. 
Maar Today is a good day, webwinkel én bakstenen winkels in Antwerpen en Gent, is wel degelijk fantastisch. Je vindt er 100% fair én eco kleding voor dames en heren. Merken: ArmedAngels, People Tree, Monkee Genes, Komodo, Kuyichi… 
Ik was vroeger geen merkenmeisje, het is te zeggen: het kon mij echt niks schelen van welk merk een kledingstuk was, maar de laatste jaren maken enkele merken mij wel een blij meisje. De mooie merken van bij Today is a good day bijvoorbeeld. Ze verkopen ook een paar dure merken, maar de merken die ik daarnet opsomde, vind ik heel betaalbaar. En je hebt dan wel een Mooi en Goed stuk voor je geld. 
Oh ja, tip voor wie geen weg weet met haar/zijn ecocheques: je kan er betalen met ecocheques!

Het gaat natuurlijk niet alleen om de merken. Het interieur is ook echt helemaal mijn ding, zeker van de winkel in Antwerpen: oude kranten- en tijdschriftenknipsels als behang aan de muren bijvoorbeeld, ik vind dat geweldig cool. Maar ook de verkopers zijn sympathiek en hulpvaardig zonder opdringerig te zijn. Ajaj, het begint hier meer en meer op een promopraatje te lijken!
Als ik toch een minpuntje mag noemen: er ontbreken in het assortiment twee dingen: 1) leervrije schoenen (voor zover ik weet zijn de schoenen allemaal van leer gemaakt, plantaardig gelooid leer, maar nog steeds leer …) en 2) ondergoed. Elders heb ik al eco-onderbroeken gekocht, maar ehm, ik vond ze niet echt flatterend, als je begrijpt wat ik bedoel. En mooie eco-beha’s lijken me ook nog een gaatje in de markt.

Liefde 2: Monkee Genes

Tja, eigenlijk hoef ik hiervoor niet al te veel te gaan verklaren. Ik bedoel, wie al eens een Monkee Genes betast heeft, weet het wel. Zo zacht, zo zalig, zo zuper! Nee serieus, ik hou van dit merk, de frisse kleuren van de broeken, de zachte materialen, de visie & waarden achter de überplezante merknaam en hun liefde voor bananen.

Opbiechting: toen ik eergisteren en gisteren naar huis fietste met mijn appelblauwzeegroene Monkee Genes rond mijn benen, kon ik niet anders dan glimlachen. Kopen maakt misschien niet per se gelukkig, maar duurzaam kopen in mijn geval duidelijk wél.

Doordat deze duidelijk vaker gepast werd in de winkel, zit ze ook al wat losser dan de grijze. En zonder overdrijven: nog nooit heeft een jeans comfortabeler gezeten. 

oorbellen: zelfgemaakt
t-shirtje: Ideo, ooit gekocht bij het intussen niet meer bestaande VaiVerde in Gent, nietteveeleuro’s
gilet: gerecykleerd
broek: Monkee Genes – Supa-Skinny, Today is a good day, 79,99 euro
schoenen: leervrije Mad Love, Brantano, 17,95 euro


topje: zevenendertig maten te groot ThokkThokk-shirt, GOEDvandoen, 17 euro
broek: Monkee Genes – Supa-Skinny, Today is a good day, 79,99 euro
schoenen: enkele maanden oude vondst uit De Kringwinkel


PS: Dat hout daar op de achtergrond? De sloper van het huis van de buren had begrepen dat hij het hout uit het dak in onze tuin mocht achterlaten. Dat noemen ze dan een misverstandje, jawel. 
Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Tweevoudige liefdesverklaring: Today is a good day & Monkee Genes

  1. Toffe broeken! En hihi, ook een leuke plaats in de tuin om foto's te maken, vind het heel cool om u op die houtblok te zien staan! Eens binnenspringen in Today Is a good day, me dunkt!

  2. Ik ben ook fan van de Monkee Genes broeken. Ik heb er dan ook een paar in mijn kast hangen :). Zitten inderdaad superzalig.
    Today is a good day is ook een van mijn favoriete shopadresjes in Antwerpen.

  3. Super die skinny aan jouw lijf. Mij gaat die niet zo goed af, maar de chino van monkey genes vind ik wel geweldig zitten. De jeans van kuyichi en van good society gaan mij dan wel weer zo goed dat ik er in zou kunnen slapen.

  4. Ik heb ook 2 broeken van Monkey Genes die ik met veel plezier draag. Tip: koop ze zo klein mogelijk (als je je erin kan persen en ze super skinny zit, is het goed), want ze rekken nog behoorlijk wanneer ze je draagt. De 2de Monkey Genes die ik kocht, is dus een maat kleiner dan mijn eerste (en dat ligt niet aan mijn talent voor vermageren ;-).

  5. ik paste de Monkees ook, maar die zijn me toch te skinny. Bij jou ziet het er fantastisch ui!. Ik viel bij Today als een blok voor de goodsociety jeans. Mijn lievelingsbroek sinds maanden en zijn geld meer dan waard.

Reageer