De tas van Annelies: 2 Lienes, allebei te geef, want de jarige trakteert!

Maandag werd ik 28. Ik vierde het een week lang, startend op de voorgaande zaterdag met ontbijt met mama, een etentje op zaterdagavond bij mama, een deugddoend saunabezoek – traktatie van vriendin Evy – op zondag en een gedeeld verjaardagsfeestje op dinsdagavond. Op de dag zelf werd ik gewekt door de geur van versgebakken vegan pannenkoekjes, en ik kan u verzekeren dat Stefans pannenkoeken wreed lekker zijn. De rest van de dag was eigenlijk een rustig dagje verlof gevuld met dingen die dringend eens moesten gedaan worden (mailinhaalbeweging, dutjes, de was), maar ook: ik moest en zou de twee handtasjes waaraan ik al een paar avonden was bezig geweest eindelijk eens afwerken.

de-tas-van-annelies-liene-give-away

Deze kleine handtasjes (zo’n 25×15 cm) zijn het vierde model uit het geweldige tassenboek De tas van Annelies dat ik maak, en opnieuw maakte ik ze niet voor mezelf, maar om “ooit aan iemand cadeau te doen en in het kader van mijn project “werk uw stoffenvoorraad eens wat weg, zeg””. Lili gaf ik een paar maanden geleden al weg via de blog, Marie vond mijn mama wel schoon en Tatanne, tja, die heeft helaas nog steeds geen eigenaar gevonden. In plaats van de twee Lienes bij te houden als “voor ooit-cadeautjes” dacht ik, ingenieuze ingeving op mijn verjaardag (ahum), ik zal ze verloten via mijn blog!

Bon, mag ik eerst even uitweiden over het maakproces? Het waren geen simpele Lienes. Om ze extra stevig te maken gebruikte ik voor sommige patroondelen een dubbele laag stof: het mooie katoentje bovenaan en (verbleekte, dus toch niet meer bruikbaar als buitenkant) dikkere stof voor de vorm en stevigheid. Ik had plakkatoen of vlieseline of dergelijk spul kunnen gebruiken, maar ik probeer het gebruik van die materialen te beperken om ecologische redenen en op deze manier slinkt die stoffenvoorraad van mij ook sneller. Maar die vele lagen, ja, daar had mijn naaimachine toch wel wat moeite mee. Lees: de afwerking is niet zo perfect als ik had gewild. De hoekjes zijn niet de schoonste hoekjes die ge ooit zult zien, en de topstitch rond de rand had ook in beide gevallen beter gekund. Maar gaan we moeilijk doen daarover? Nee, ik dacht ook van niet.

liene-tas-van-annelies-cloud9

In het leeuwen-en-tijgers-tasje stikte ik aan de binnenkant ook extra zakjes met restjes stof.

liene-tas-van-annelies-binnenkant

Het vossentasje heeft enkel het ritsvak langs de achter-buitenkant en het dubbele vak aan de voor-buitenkant.

liene-tas-van-annelies-rits-achterkant

Als labeltjes gebruikte ik labeltjes die ik van een vriendin kreeg. Van mijn eigen transferpapierlabeltjes ben ik helaas nog minder tevreden dan ik had verwacht … Ooit investeer ik degelijke labeltjes, ooit!

liene-tas-van-annelies-label

Terwijl ik bezig was, merkte ik ook dat ik maar één magneetsluiting in stock had. Maar weet je nog, ik moest en zou ze maandag afwerken, dus bevestigde ik de ene magneetsluiting in het leeuwen-en-tijgers-tasje. Het vossentasje heeft dus (vooralsnog) geen sluiting, maar daar kan ik wel nog iets op vinden. Denk ik.

liene-tas-van-annelies-magneet

Materialen

Biologische katoentjes Lions & Tigers van Cloud 9 Fabrics van bij Georgette en de vosjes van Monaluna van lang geleden bij Vermiljoen; de rest zijn tweedehands overschotjes (voornamelijk gordijnstof); de ritsen zijn fabrieksresten (heel goedkoop gekocht omdat ze niet meer konden gebruikt worden of zogezegd licht beschadigd waren); schuifgesp, musketonhaak etc. van bij Pand42

Voorwaarden om kans te maken op een van deze Lienes:

 • laat een reactie achter, vul daarbij zeker een correct e-mailadres in en vermeld ook efkes welke van de twee je zou willen (indien de vosjes: we kunnen dan nog afspreken of er nog een sluiting aan moet)
 • doe dat ten laatste zaterdag 20 februari
 • ik stuur enkel binnen België want naar Nederland is veel te duur (sorry, maar wij gaan bouwen dit jaar, hé!)
 • zondag de 21e stuur ik een mailtje naar de winnaars die ik willekeurig kies
 • ik wil van de winnaars geen klachten horen over de mindere afwerking
Volgend bericht
Vorig bericht

102 reacties op “De tas van Annelies: 2 Lienes, allebei te geef, want de jarige trakteert!

 1. Gelukkige (late, oeps) verjaardag!

  Beide tasjes vind ik supermooi, dus ik doe graag mee 🙂 Als ik bij de gelukkigen zou zijn, wil ik het graag komen halen en dan kunnen we meteen eens bijpraten!

 2. Waaaauw! Moet ik echt kiezen? Toch lichte voorkeur voor de extra opbergvakjes binnenin van het tasje met de leeuwtjes. Ik oefen alvast mijn ‘roar’ voor als ik de gelukkige ben. Paws up for the win. ?

 3. Ow! superactie 🙂 En de leeuwen en tijgers hebben mijn hart gestolen. Mijn zoontje zal er ook megafan van zijn;) enneuh…mijn naaiskills zijn nog niet zo ontwikkeld dat er tasjes vanonder mijn naald kruipen. Sowieso is het al een topprestatie op dat vlak! Duimpjes omhoog:)

 4. Proficiat, eerst en vooral! 28, zo jong, zeg!
  Ik zou het vossen exemplaar kiezen, lijkt me handig tijdens de zomervakantie!
  Groetjes Sofie jufsofiedz (at) gmail (dot) com

 5. Hoera voor jou! Ik wens je een fantastisch nieuw levensjaar toe (zo jong nog!) en veel bouwgeluk.
  En, zoals te verwachten is, zou ik heel graag meedingen naar de Vossentas! Zalig als ik straks weer extra gerief moet meeslepen als ons vierde Vosje is geboren 🙂

 6. Zo’n mooie tasjes weggeven is volgens mij heel goed voor je karma. Een mooi 28ste jaar!
  Ik vind beide tasjes heel leuk, geen zin om te kiezen!

 7. Hieperdepiep!! Proficiat met je verjaardag!
  Wat leuk dat je ons een cadeautje gunt in jouw verjaardagsweekje… Ik doe graag mee voor de leeuwentas.
  (ik hou momenteel ook een give-away op mijn blogje, altijd welkom 🙂 )

 8. Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag! Een verjaardagsweek… Dat voer ik volgend jaar ook in…om de pijn te verzachten! Ik doe niet mee met de give-away. Maak er maar iemand anders heel blij mee! x

 9. Proficiat met je verjaardag en met de tassen ! Ik ben zelf een beginnende naaister en probeer ook zo een tas ineen te krijgen. Helaas is alles met klep nog wat te hoog gegrepen blijkbaar. Ik ben een leeuw dus ga ik voor de leeuwentas.

 10. Gelukkige verjaardag! En dan zelf iets weggeven, Super! De vosjes vind ik na lang nadenken ( en overleg met de dochters) de mooiste. En nu willen zij dat ik ook begin te naaien, als ik win!

 11. Ik heb dringend zo’n nieuwe tas nodig, tot op de draad versleten is die van mij. En ik kom er maar niet toe om aan eentje te beginnen, babyspulletjes gaan voor. Ik kies, enkel op basis van de kleur, voor de leeuwen. Nog gefeliciteerd van een mede-jarige in februari (2 daagjes vroeger).

 12. Fan van het leeuwen-tijgertasje, de mijnen is wel aan vervanging toe en mijn vriend en ik
  zijn leeuw van horoscoop (lees vurige types), fijn dat je een traktaat doet voor je verjaardag,
  bovenal een happy birthday hé!

 13. Hiep hiep hoera!
  Wat een prachtige tasjes.
  Die leeuwen (ondanks ik meestal smelt voor vosjes) zijn echt heeeerlijk prachtig.
  Het stofje al vaak gezien en is echt een topper van formaat.
  Hopelijk maak ik er kans op.

 14. Omdat zelfgemaakt en minder afgewerkt nog steeds zoveel beter is dan “nieuw en perfect”;)…ik maak graag kans op de “Foxy ladybag”:)… en last but not least happy birthday!

 15. Nog een late gelukkige verjaardag! Groot gelijk om het uitgebreid te vieren.
  Grappig! De dochter van mijn uitgever heet Liene. Maar zij is drie en dus nog wat jong voor een handtas. 🙂
  Ik doe graag mee, maar heb geen favoriet (en ik beloof plechtig niet te klagen over afwerking, ik kan niet naaien dus dat geeft mij ook niet het recht om te zagen).

 16. Hipperdepieieiep! Zo leuk dat je er een hele feestweek van maakt! En dzn nog eens een give away erbovenop, wauw! Ik wil wel graag meedoen voor de leeuwkes. Als 50ste reactie heb ik duidelijk wel heeeeeel wat concurrentie. Ik steek hier alvast een kaarske aan.

 17. Hieperdepiep Hoerakes!
  Ik doe wat graag mee,… Die tijgers, dat is toevallig één van mijn lievelingskes aller tijden. (gelukkig nog een lapje in de kast – ooit wordt dat een hemdje voor zoon 2)

 18. Gefeliciteerd! Met je verjaardag, met die mooie maaksels en je vrijgevigheid! Ik heb een zwak voor vosjes en een tas die aan vervanging toe is. De perfecte match, lijkt mij. Verder is perfectie compleet voorbij gestreefd 😉

 19. Happy birthday to you!!!
  Wat een gulle giveaway zeg. Ik ben wild van beide tasjes, de leeuwen passen iets beter bij mijn persoonlijkheid maar de visjes zijn ook lieflijk hoor!

 20. Waaw, supermooie tassen! Mijn onervaren oog ziet enkel prachtige tassen, geen foutjes (das allemaal relatief). Veel respect voor het stikken door zoveel stofjes tegelijk, dat heeft bij mij al veel gevloekt veroorzaakt boven mijn stikmachien.
  Superleuk dat je cadeautjes geeft voor je verjaardag, nu lees ik de blogjes nóg liever!
  Geniet van je verjaardagswe(e)k(en)!

  Ps: voor mij liefst de leeuwkes!

 21. Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ga niet meedingen wegens nog twee in Lienes in ‘stock’, maar ik wil even zeggen dat ik het twee heel toffe exemplaren vind! (Ik zie daar trouwens weinig imperfect aan…) 🙂

 22. Geniet van je 28 lengtes, hier juist kaarsjes voor 39 uitgeblazen… Waar blijft de tijd???
  2 prachtige tassen, moeilijk uit te kiezen… En een super leuk cadeau… Ik ga voor de Leeuwtjes gaan want vind de binnenzakjes zoals de hele tas SUPER

 23. Gelukkige verjaardag! De tasjes zijn wellicht niet voor wilde jongens bedoeld, maar mijn 6-jarige zoon zou ZO blij zijn met het leeuwenexemplaar! Hij is zo bezeten door leeuwen, dat hij ooit koekjes bakte en ze verkocht bij vriendjes en buren, om de opbrengst aan een leeuwendoel te schenken. Het is hier al leeuwen wat de klok staat, dus als die tas onze richting uitkomt, zijn we heerlijk blij!! Plus: het is de 24ste mijn verjaardag 🙂

 24. Haha, wat een leuk idee om je volgers eens goed wakker te schudden.
  Ik vind het sowieso al straf dat je dat allemaal gedaan krijgt. En dan zelfs tussen de dutjes door op je verjaardag. Geweldig!
  Als je ze echt kwijt wil, wil ik gerust een veilige thuishaven zijn voor de één van beide tasjes.
  Bovenal, wens ik je een late gelukkige verjaardag en blijf vooral zo verder doen, je bent een bron van inspiratie voor velen.
  Groetjes

 25. Hieperdepiep! Gelukkige verjaardag!
  Ik doe graag mee voor een van de tasjes. Het allerliefste de leeuwen-/tijgertas, maar met de vosjes zou ik ook heel blij zijn!
  Zou ideaal zijn als handtas als ik binnenkort weer begin te werken.

 26. Wat een prachtige tasjes! Ik kan echt niet kiezen, ik zou het al geweldig vinden moest ik uitgeloot worden en ben dan al zeer tevreden met ‘den overschot’… 😉

 27. Gelukkige verjaardag! Ik wist niet dat wij van hetzelfde bouwjaar waren. :p
  Ik ga de tassen, hoe schoon ook (zelfs dat vossenstofje ;)) aan mij laten voorbij gaan, want ik heb al tassen genoeg. Bovendien ligt er hier ook zo’n boek en een gigantische voorraad stoffen niets te doen.

 28. Alsnog een gelukkige verjaardag!
  Mooie tasjes! Fan van het leeuwentasje. De kleuters van mijn klas zouden zeker jaloers zijn (moest ik hem winnen)! En zo handig voor rond de schouder te dragen. Gemakkelijk voor op de fiets 😉

  Groetjes,

  Liesbet

 29. Hahaha, strijk met die laatste voorwaarde! Maar groot gelijk!

  Vooral nog een gigantisch veel te late gelukkige verjaardag gewenst!

  Ik doe graag mee, niet voor mijzelf, want ik heb al twee kleinere handtassen en dat is eigenlijk genoeg; wel voor een van Johans nichtjes, die daar volgens mij wreed content mee zou zijn. Ik vermoed dat ze de vosjes het leukste zou vinden.

 30. oooooh zo schoon. Proficiat met je 28 lentes. Pf was ik zelf nog maar zo jong bij mij komt tram 4 nu dichter. 😉
  De tijger laat het beestje nog eens los dus fan ervan. Dat die tatanne nog geen eigenaar heeft snap ik niet zo prachtig retro. Ze hebben ongelijk hoor. Vier ze nog goed ga ik mijn volgende verjaardag ook is proberen in te voeren een week vieren zie ik ook wel zitten.
  Groetjes Amber (amber.andries@belgacom.net)

 31. Ik, ik ik (klinkt egoïstischer dan ik ben lol) omdat ik ook een Kelly (Kelly’s for the win!!) en, ik zeker geen moeilijke ben (als in : er moet helemaal geen sluiting bij de vosjes (want die zie ik wel zitten ) én serieus ik wil van mijn -ikwordbijna30jaarslechtgevoel- vanaf..

 32. Een gelukkige verjaardag! Super dat je er een hele week van maakt. Is een idee voor mijn verjaardag dit jaar. Geen speciale verjaardag dit jaar maar het is maar wat je er van maakt. Ik vind beide tassen super mooi, geen klachten over de afwerking, gewoon content als ik zou winnen. xxx

 33. Proficiat! Net je blog ontdekt, fijn om te lezen!! Ik zou kiezen voor de tijgertjes! Zo mooi!! Oh, mag ik stiekem een beetje jaloers zijn op je talent? Hier zo eentje die altijd naar zo’n dingen kijkt, stof in huis haalt, maar uiteindelijk twee linkse handen heeft. Ik hoopte voor valentijn op een cadeautje van mijn tijger, maar helaas hij vergat me. Of toch ook niet, ik kreeg centjes om zelf iets te kopen, weinig fun aan hé zo 🙂 Dus iets leuks uit onverwachte hoek zou super zijn!

Reageer