Tromgeroffel … De nieuwe blog is er!

Welkom op het nieuwe Ma vie en vert! Het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik mavieenvert.be eindelijk ben beginnen inrichten, maar eens ik eraan begon, was ik niet te stoppen. Zo gaat dat trouwens ook met schoonmaken. Meestal duurt het een tijdje vooraleer ik de moed vind om echt grondig schoon te maken, maar als ik er dan eindelijk aan begin, moet het hele huis eraan geloven. Goed, mavieenvert.be dus … Wat is er zoal veranderd?

De lay-out

Ik verhuisde de hele zooi naar mijn eigen domein – onder virtuele begeleiding van de gratis cursus WordPress.org voor beginners van heldin Kathleen en (heel af en toe) mijn privé-informaticus Stefan. Ik installeerde een WordPress-thema, bewerkte dat VOLLEDIG, koos andere lettertypes, maakte een nieuwe header … Ik ben trouw gebleven aan de combinatie lichtgrijs-okergeel, maar verder ziet het er hier dus helemaal anders uit. Ik heb heel wat bijgeleerd. Met gevloek, maar vooral met enorm veel voldoening als het er uiteindelijk uitzag zoals ik het wilde.

nieuwe header

Iedereen kan reageren

Op mijn oude blog kon je niet meer reageren als je niet ingelogd was. Dat had ik zo ingesteld omdat ik dagelijks veel te veel spamreacties kreeg. Maar daardoor sloot ik eigenlijk ook een kleine groep lezers uit. Sorry, sorry, sorry! Nu zou iedereen moeten kunnen reageren, met of zonder Google-account, met of zonder blog of website. Als je reactie er toch niet zou doorkomen, kan het zijn dat mijn spamfilterplugin denkt dat je een spammer bent. Even afwachten of die wel flink werkt, dus.

Je ontvangt een mailtje als ik reageer op je reactie

Dankzij een plugin ontvang je automatisch een mailtje als ik reageer op een reactie van jou. Je hoeft daarvoor niets in te stellen of aan te vinken. Dat wil dus zeggen dat je niet hoeft terug te komen naar mijn blog om te checken of ik al gereageerd heb op een vraag die je had gesteld. Ik vind het zelf tof als een blogger nog reageert op een reactie die ik had nagelaten, ook al was het geen vraag. Maar hou maar eens bij wat je overal reageert, hé? Dus voilà, nu kan dat ook op de deze blog.
(Op de oude blog kon je wel aanvinken “Melding sturen” als je een mailtje wilde ontvangen als er nieuwe reactie waren. Maar dan kreeg je misschien ook reacties die je niet per se wilde lezen, vermoed ik. Nu krijg je enkel een melding als ik specifiek op jouw bericht antwoord.)

Alles is verhuisd, maar nog niet helemaal ingericht

Alle berichten en pagina’s van de oude blog zijn verhuisd naar dit plekje. Maar – er is een maar! Ik heb nog niet alle 600 berichten gecontroleerd qua lay-out. De foto’s zijn ook niet allemaal automatisch mee verhuisd, dus die zal ik geleidelijk aan allemaal opnieuw uploaden. Als je in de archieven duikt, is het dan ook zeer goed mogelijk dat een bericht er nog niet goed uitziet. Maar het komt allemaal goed, met tijd en boterhammen!

Vaarwel, oud blogje!

oude blog

Problemen?

Ik heb de site getest in Safari, Chrome en Firefox, ook via mijn slimme telefoon. Daar leek alles te werken, maar wie weet flipt iets toch ergens. Dat willen we liever niet, nee. Werkt er iets niet bij jou? Bezorg me gerust een screenshot en wat uitleg via mail.

 

 

PS: Volgde je mijn blog al via Bloglovin’? Dan moet je niets wijzigen. Ik heb Bloglovin’ gevraagd de link aan te passen, wat een dezer dagen in orde moet zijn.

Volgend bericht
Vorig bericht

40 reacties op “Tromgeroffel … De nieuwe blog is er!

 1. Ha, fijn dat je er weer bent! Het is hier mooi geworden. Maar ook vertrouwd. Ik zat er al een tijdje aan te denken om hetzelfde te doen met mijn blog, maar nu ik dit resultaat zie ben ik om.
  Ik ga die gratis cursus die je aanbeveelt eens volgen…moet ik toch ook kunnen? Heb net onze salantafel ge-upcycled, dan ga ik nu digitaal aan de slag 🙂

  1. Jeej, dat was exact de bedoeling: nieuw én toch nog vertrouwd! Dank je 🙂
   De gratis cursus is echt heel nuttig. Het is allemaal heel simpel verwoord en alle ‘technische’ informatie zit er ook bij. En als je echt vast zit, moet je ‘t soms gewoon even laten rusten of eens googelen 🙂
   Succes ermee!

  1. Dank je wel, Carla!
   En ja, da’s inderdaad zo, de “Reageer” link staat telkens net onder de titel … Maar als je meteen de blogpost opent, staat het reactieformulier er natuurlijk wel al. Misschien pas ik het nog weleens aan, maar voorlopig is het even genoeg geweest 🙂 Dank je voor de tip!

 2. Super, ik volgde je la via bloglovin en heb dat nu zelf aangepast 😉
  Het is een aanpassing als blogger fan, om alles terug te vinden, maar ik ben fan, van je blog, dus ik verhuis graag mee! Veel succes,
  groetjes Sofie

  1. Haha, oké, dan zal ik Bloglovin’ nog eens moeten mailen, om beide accounts aan elkaar te linken 😀
   Merci om mee te verhuizen! Als ik iets kan helpen zoeken, laat je het maar weten 🙂

  1. Goh, da’s moeilijk te zeggen. 2 juni heb ik back-ups van de oude blog gemaakt en hosting aangevraagd. Tussen dan en nu zitten zes weken, maar in die tijd heb ik ook gewerkt, van het goeie weer genoten en op de oude blog verder geschreven. En ik moet natuurlijk nog die 600 berichten controleren, dus ‘t is ook nog niet gedaan 🙂 Maar voor de verhuis zelf (WordPress installeren, je thema customizen, eventueel nog eens nadenken over je paginastructuur en zo) zou ik toch minstens een week rekenen. Hangt ervan af wat je wil, hoe goed je bent met CSS, hoe perfectionistisch je bent … 🙂 Veel succes als je de stap waagt!

 3. Mooi, mooi! Frisser en rustiger qua lay-out en tegelijk toch nog helemaal herkenbaar, super gedaan!
  En al zo afgewerkt ook seg, ik ben onder de indruk (en een beetje jaloers 😉

  Als ik even een technisch vraagje mag stellen als mede-“van blogger naar wordpress.org”-overgestapte: hoe heb jij je import gedaan? Want ik zag op instagram al langer geleden een foto daarvan passeren en toch heb je ook een import van je meest recente berichten. Dat lukt mij dus niet… Ik heb ooit één import gedaan, maar dan wilde de plugin Blogger Importer Extended nadien de nieuwste berichten niet meer importeren… (Trouwens geen probleem als je geen zin hebt in een rol als technische hulplijn; als ik meer tijd heb, ga ik er sowieso wel online eens naar op zoek 🙂

  1. Dank je wel, Haaike!

   Wat de import betreft: ik heb eigenlijk wat ‘valsgespeeld’ met die laatste berichten. Ze staan er inderdaad, maar niet de bijhorende comments. Het is namelijk geen import, maar gewoon copy-paste van die paar berichten. Met die plugin kan je inderdaad maar één keer importeren, wat ik dus ook direct gedaan had bij het installeren, ook niet wetende dat de import maar één keer kon gebeuren … Oeps! Een beetje jammer dat ik die comments kwijt ben, maar Stefan was geen fan van de oplossing die werd aangeboden op het supportforum, hij schatte de kans groot dat het ergens mis zou gaan. Copy-paste dan maar 🙂

   1. Merci voor je antwoord! ‘t Is wat ik vreesde 🙂 Ik dacht namelijk dat als ik alle geïmporteerde berichten zou verwijderen, die plug-in zou “denken” dat er nog niets geïmporteerd was. Met uiteraard als gevolg dat er nu helemaal niets meer geïmporteerd is… Stom stom, want met een beetje opzoekwerk had ik dat op voorhand gezien en inderdaad net zoals jij enkel de laatste berichten moeten handmatig overzetten. Ach ja, al doende leert men zeker? 😉

    1. Ow nee, da’s wel minder! Ik had ook even gedacht om de al geïmporteerde berichten te verwijderen, maar ik ben dan toch maar gegaan voor “de plugin nog eens draaien en dan eventuele dubbele gewoon verwijderen”. Dat heeft niets opgeleverd, maar ik ben dus wel – gelukkig – niets kwijt. En WordPress eens helemaal verwijderen en opnieuw installeren, is dat een optie?

 4. Proficiat met je nieuwe internetstekje. Ziet er heel mooi uit allemaal. 🙂 WordPress.org heeft veel meer opties en ik denk dat je nooit meer terug wil naar je oude platform.

 5. Je nieuwe blog is heel mooi geworden!!! Verhuizen naar wordpress staat hier ook nog op de planning, net onder terug beginnen bloggen (ahum!) In ieder geval proficiat met je nieuwe stekje en ik kijk uit naar veel leuke postjes!!

 6. Proficiat hiermee, ziet er heel mooi uit! Misschien waag ik ook de overstap, maar ik voel me nog een groentje in blogland en durf het allemaal nog niet 😉 Was het moeilijk om van Blogger over te stappen naar WordPress? Vroeger wilde ik ook een WordPressacount (wel gratis) maar ik vond dat nogal onhandig om mee te werken…

  1. Begrijpelijk hoor. Ik ergerde me al een paar jaar aan die gedachtesprongetjes, maar ik zag een overstap ook niet zitten, want het kost wel wat tijd en geld natuurlijk (maar welke hobby niet?).
   Ik pruts wel graag met CSS en ‘technische’ dingetjes, wat denk ik wel noodzakelijk is als je naar WordPress.org overstapt. Waarom zou je anders ook overstappen, als het niet is om de lay-out naar je hand te zetten en de mogelijkheden die plugins bieden te gebruiken?
   Ik heb voor vrijwilligerswerk eens een blog opgezet met WordPress.com, dus ik kende het dashboard van WordPress al. Maar .com en .org hebben weinig met elkaar te maken, vind ik. Voor een gratis blog vind ik Blogger nog altijd de beste optie. Als je wil dat het van jezelf is en je wil meer opties en vrijheid, is WordPress.org wél geschikt, want ik vind het gebruiksvriendelijk en transparant genoeg om er als blogger zonder diploma informatica je weg in te vinden.

   En dank je voor het complimentje! 🙂

 7. Jeej, Kelly’s nieuwe thuis! Het ziet er hier leuk uit en ik voel me al thuis *plogft zichzelf in de virtuele zetel en zwiert haar voeten op de dito salontafel*. Tof ook dat je alles mee verhuist, dacht al dat ik nog snelsnel je handigste posts ergens van de vergetelheid moest zien te redden 🙂

   1. Maar… ik lees je reactie hier nu maar ik heb geen mail ontvangen? (had het vanonder niet aangevinkt want het staat er wel als mogelijkheid ‘houd me via e-mail op de hoogte van nieuwe reacties – of nee wacht, dat zijn waarschijnlijk de reacties van andere lezers?)

    1. Neenee, je hoeft niets aan te vinken. Maar het KAN natuurlijk gewoon dat de plugin toch niet werkt, da’s nu een van de weinige dingen die ik niet op voorhand heb kunnen testen… Zat hij ook niet bij je spam eventueel?

 8. Mooie nieuwe stek. Duidelijk een nieuwe fris jasje, maar toch ook vertrouwd. 🙂
  Ik volg via Feedly trouwens, dus ik denk dat ik de url daar eens ga moeten updaten.
  Welke plugin gebruik je voor die automatische waarschuwing bij reacties? Die klinkt ongelofelijk handig.

  1. Dank je, dank je! 😀
   Ik heb wat gegoogeld, maar voor Feedly vond ik niet direct hoe ik de feed kon laten aanpassen. Ik denk dus inderdaad dat je dat zelf zal moeten doen. Sorry…
   De plugin heet Comment Reply Notification. Wreed handig, als je hem inschakelt :p

 9. Proficiat met je blogverhuis 🙂
  Wat fijn dat ik nu ook een reactie kan posten (ik ben zo één van die lezers zonder Google-account), dankjewel !

 10. Wauw, ‘t is mooi geworden! Stiekem vind ik het wel jammer dat die vrolijke plaatjes uit je header geschrapt zijn, ik geloof dat dat me over de drempel haalde je te gaan volgen (lieve illustraties werken voor mij nu eenmaal erg overtuigend). Maar verder, echt, chapeau! 🙂 (en ik blijf je gewoon volgen hoor, zelfs zonder die lieve plaatjes.)

  1. Oh echt?! Ik vond de plaatjes echt te kinderlijk. Ik had ze tijdelijk toegevoegd aan mijn header omdat ik eigenlijk wel graag plaatjes in de header wilde. Daarna zou ik snel beter leren tekenen en nieuwe uploaden. Maar voorlopig heb ik niet meteen tijd om mooi te leren tekenen, dus verwijderde ik ze maar weer gewoon 🙂

   Dank je voor de lieve reactie alleszins!

 11. Het ziet er mooi uit allemaal! Ik ben zelf pas overgestapt van blogger naar wordpress met een eigen domein. Echt een verademing.

Reageer