Enkele weken geleden besloot ik mijn zuivelconsumptie drastisch te verlagen. Dat betekent: nog minder vaak kaas op mijn boterham. Geen probleem, want er zijn voldoende zuivelvrije broodsmeersels (kijk eens op de site van EVA en Melk moet niet). Broodsmeersels zijn in het algemeen niet zo moeilijk om te maken, maar sommige vragen al wat meer tijd of bevatten iets te ‘exotische’ ingrediënten. Bij deze mijn top 5 van lekkere en snelle broodsmeersels, met ingrediënten die standaard in de keukenkasten staan (allez, toch in de mijne).
tofu-tomatensmeersel van de groene prinses
wortelsmeersel
erwtensmeersel uit de nieuwste Veggie Lunchbox van EVA
ideaal in de zomer: komkommerspread van EVA
ook geweldig, doch iets tijdsrovender: champignons à la Grecque van Maman Verte
* vervang gerust het woord “smeersel” door “spread”, klinkt chiquer, niet waar? 😉
Hmmm ziet er erg lekker uit! Ik hou het toch maar bij smeersel 🙂 klinkt lekker leuk 🙂
Mmmm, jammie!
ziet er idd. lekker uit…iemand een idee waar je die tomato fritto kan vinden?
Frieda
Frieda, ik heb dat bij Delhaize gevonden, bij de passata en andere tomatige dingen 😉
mmm, die champignons zien er goed uit!
Hartelijk bedankt, Kelly! Na de feestdagen, of misschien tussen kerst en nieuw test ik dit beslist eens uit!
Frieda
Terug in het land ja 🙂 Die spreads zien er heerlijk uit! Vooral die met komkommer! Leuk idee van je om dit te posten want ik denk anders nooit aan spreads…
Ik heb er ook al een paar uitgeprobeerd ( Van Eva) voor de pic-nic, ik zou het meer willen doen maar neem niet altijd de tijd, jammer want ze zijn zo lekker!
krijg er honger van 😉