Textielreparateur van dienst

Dat was ik op 26 mei. Textielreparateur, want Vooruit en Netwerk Bewust Verbruiken organiseerden het RepareerFeest. Ik had me als vrijwilliger aangemeld en vergezelde zes andere reparatieminnende dames en madammen.

We installeerden ons in de Wintertuin, alwaar de temparatuur echter alles behalve winters was. Gelukkig gold hetzelfde voor de sfeer: geen winterse pruillippen, maar zomerse vrolijkheid. De naaimachines lieten zich van hun liefste en stoerste kantjes zien.
Lief voor de enkele bloesjes en t-shirtjes, stoer voor de vele jeansbroeken die passeerden. Ja, die zondag zag ik veel jeans. Jeans vol gaten, jeans met bijna-gaten, jeans met enorme scheuren op plaatsen die bedekt moeten blijven. Ook knuffels werden van de speelgoeddokter naar onze naaimachine-eilanden doorverwezen.

Resultaat: veel blije gezichten en gezichtjes, veel dankbaarheid, veel enthousiasme. We hebben dat goed gedaan!
(meer over het ganse RepareerFeest op Gentblogt, DeWereldMorgen.be, Karrewiet op Ketnet en Het Nieuwsblad)

Gisteren repareerde / recykleerde ik nog eens voor mezelf. Ik negeerde even mijn agenda en besloot impulsief om mijn ooit-favoriete-broek een beetje te repareren / recykleren. Ik heb ze al minstens acht jaar, mijn lijf past er nog altijd in, maar het ding werd de laatste twee jaar nauwelijks gedragen. Sinds we in januari 2008 de kamer in het ouderlijke huis van mijn vriend verfden (ik woonde daar toen en we waren het babyblauw beu), hing die broek vol verfspatten. Acrylverf, want toen hadden we nog niet van natuurverf gehoord…

verven

Later kwam die favoriete broek in / tussen mijn fiets terecht, met een grote scheur als gevolg. Ik knipte ze tot een short, maar sindsdien kwam ze dus nog maar zelden uit de kast.

broek voor

Een paar restjes stof bedekken nu de verfplekken en het groeiende gaatje aan een van de zakken. Onderaan overlockte ik een dubbelgevouwen reepje, dat ik omsloeg en topstitchte. En nu hoop ik dat mijn shortje nog enkele jaren leeft!

P1080941

P1080940

P1080939

Volgend bericht
Vorig bericht

17 reacties op “Textielreparateur van dienst

Reageer