Verblijdingen [9]

Ofwel: Terugblik op de eerste vakantie zonder vakantie.De zomer van 2011 begon goed. We waren eindelijk nog eens op tijd geweest om tickets voor een dagje Werchter te kopen en konden aldus meegenieten met enkele tienduizenden anderen van Triggerfinger, White Lies, The National, Arctic Monkeys en Kings of Leon. Het was een stralende dag, die eerste juli. En ik straalde ook, denk ik.

Na die fantastische dag ging het een beetje bergaf. Er moest gewerkt worden (toen had ik nog werk!), alle collega’s konden naar hun verlof uitkijken, maar ik niet, want ik heb slechts 5 (VIJF!) dagen verlof dit jaar en wil die niet in één keer opsouperen. Geen vooruitzichten op enkele opeenvolgende dagen ontspanning, neen, eerder werken werken werken. Zielig he? En dat na 13 jaar TWEE maanden zomervakantie en 4 jaar DRIE volle zomermaanden vakantie (ik heb nooit herexamens gehad). Verschrikkelijk, zo’n contrast!

Maar goed, er werd het beste van gemaakt. Ik kan me gemakkelijk ontspannen, er lopen hier geen kinders rond die aandacht (en dergelijke) nodig hebben, er zijn weinig verplichtingen, weinig drukdrukdruk en dus veel vrijheid en blijheid en gelukkigheid en vrolijkheid. En dus werd er toch volop genoten van die enkele uurtjes / minuten per dag dat het zonnetje ons vergezelde. Er werd buiten gegeten, soms zelfs ‘s morgens, ‘s middags én ‘s avonds. Er werd wat gewandeld en goeie lucht ingeademd in het bos achter ‘t hoekske. Er werd buiten gespeeld met de zotte Fox Terriër van mijn schoonouders. Er werd genoten van het gezelschap van het altijd opgewekte hondje zonder zittend gat van mijn mama die een weekendje wegging. Er werd zelfs een keer gebarbecued!

buiten

P1150300b

P1150207b

Er werd ook gevierd. 6 jaar samen, da’s niet niets. Speciaal daarvoor hieven we onze konten nog eens op en fietsten richting Vlassenbroek. 40 km fietsplezier en een picknick op de oever van de Schelde. Genieten van de kleine dingen des levens 🙂

P1150119b

P1150126b

P1150140b

Het kwam er deze zomer zelfs nog eens van om te dansen (deze stijl) – twee workshops in Gent bij een van mijn heldinnen! (jammer dat ze in het verre Olland lesgeeft…)

En al die regen? Die gaf mij de gelegenheid om: redelijk wat te naaien, al aan een wintersjaal te beginnen, heel wat te bakken en met z’n tweetjes verslaafd te geraken aan Forbrydelsen / The Killing.

Wel héél negatief aan de vele regen is onze tomatenoogst. Tomaatjes houden niet van koud en nat… Ze werden ziek, ocharme, dus was de opbrengst pover. Verder werd er ook bitter weinig in de moestuin gewerkt. Gebrek aan goesting om in de regen onkruid te trekken en zo… De slakken en andere diertjes hebben hier goed kunnen smullen! 🙂

En nu, 1 september 2011, een nieuwe start, zo lijkt het wel, ook al word ik al enkele jaren niet meer aan de schoolpoort verwacht. Ik heb er goesting in.
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Verblijdingen [9]

  1. Oh, oh, oh. Dat van die vakantie snap ik volledig. Ik werk nu al bijna een jaar deeltijds en heb zelfs net mijn 2 dagen verlof gehad (ja, 2! En heb nu nog 4u die ik kan opnemen). Het is op zo'n moment pas dat je beseft hoe erg je je "grote" vakantie verspeeld hebt. Maar het heeft allemaal ook zijn positieve kanten. Vandaag moest ik niet terug naar school. Ik heb geen huiswerk en geen stress. Ik ben best blij met het werkleven. 🙂

    Proficiat met jullie 6 jaar! Ik heb altijd dicht bij de Schelde gewoond en ik kan mij voorstellen dat die picknick gewoonweg zalig was.

  2. aaah die vakantie he. Maar jullie hebben er precies toch iets héél leuk van gemaakt! Ondanks de regen 🙂 Verder was ik stiekem wel wat jaloers op 8-jarigen vandaag, 1 september dat was toch ook wel spannend eh!

  3. Wat een schattig beestje en leuk dat je er plezier aan beleeft. Alles heeft twee kanten, het is maar hoe je het bekijkt en zeuren helpt niet , jij doet het andere ,er de positiviteit uit halen, positieve energie is zoveel aangenamer. Gefeliciteerd met jullie 6 jaartjes samen. En als je echt echt verlof hebt ga je er dubbel van genieten :0)

  4. Het klinkt alsof je een heel fijne zomer hebt gehad!

    Ik vind de bovenste foto van jou en de kat op die tuinkussens echt te leuk. Ik ga thuis eens kijken naar die serie, ziet er wel interessant uit.

    Ik vind de herfst en september ook altijd iets weg hebben van een nieuw begin. Ik hou ook eigenlijk heel erg van de herfst.

Reageer