Tegen de lamp 2

Mijn wens die ik gedeeld heb op de website van “Tegen de lamp“:
Dat het voor Elke Belg en voor elke Mens een evidentie en een basisovertuiging moge worden om vriendelijk te zijn tegenover milieu, dier en mens, ongeacht achtergrond, geloof, politieke overtuiging, leeftijd, sekse, opleidingsniveau… Met andere woorden, dat het een menselijk basisprincipe moge worden om bewuster met de elementen uit onze leefomgeving om te springen. Leef bewuster, handel bewuster, eet bewuster, denk bewuster, wees bewuster! Durf denken, durf de waarheid onder ogen te zien en durf te veranderen, te evolueren naar een bewuster individu. Op naar een groenere toekomst!

En mijn engagement:
Ik ben sinds enkele maanden vegetariër om mijn voetafdruk te verkleinen. Ik drink voornamelijk kraantjeswater en ik probeer af en toe mijn omgeving op een aanvaardbare (en soms misschien zelfs te subtiele) manier te doen inzien dat verandering noodzakelijk is. Ik geef hen tips, ik bezorg hen links naar ‘groene’ websites, waar ze concrete tips kunnen vinden. Ik handel en consumeer (of consuminder) zo bewust mogelijk. Als mijn studies afgerond zijn, wens ik me nog meer in te zetten door participatie aan en/of het opstarten van ‘groene’ initiatieven.

Volgend bericht
Vorig bericht

Reageer