‘t Is niet al kommer en kwel in de vensterbankmoestuin

Hoewel de basilicum er enorm zielig uitziet, doen de tomaten het voorlopig wel bijzonder goed (early cherry & japanese early). 
De vensterbank in de naai-/zaaikamer bij zonsondergang… 

Romantisch, toch?

Van de ik-schat-6 paprikazaadjes ontsproten er 3 tot mooie planten met potentieel. Ik vind dat zelf goed genoeg, wetende dat paprika’s eerder moeilijk zelf te kweken zijn – zeker met dit koude weer en zonder serre. 
ik ♥ dit paprikaplantje

En kijk, een niet-zelfgekweekte, gemuteerde aardbei! Bio, ‘t is bijna synoniem aan eigenzinnig (weet je nog, de coole komkommer?). En aan lekker, maar dat moet u vooral zelf eens proeven, als u eens de kans krijgt/grijpt.

En de volgende keer zal het hier nog eens over naaien gaan, beloofd! Maar ik kan er niet aan doen, ik ben gewoon zo in de ban van al het het-beetje-want-de-zon-werkt-niet-mee groen dat hier bloeit… 
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “‘t Is niet al kommer en kwel in de vensterbankmoestuin

  1. Je planten zien er schitterend uit! 🙂 Zo'n gekke aardbei hebben wij hier nog niet gehad (en vooral zo nog geen grote) maar mmm lekker zijn ze wel. 🙂 Super hé, al die plantjes zien groeien! 🙂

  2. Woh, na uw vorige post dacht ik een 'lotgenote' te hebben gevonden. Want hier zijn de aardbeiplantjes pieppiepklein gebleven, de paprikaplantjes ook, de tagetes ook, de zonnebloemen opgegeten – allemaal zelf gezaaid, ecologisch en al. Maar nu blijkt gij daar nog vanalles gezaaid te hebben dat wel keigoed groeit! Chique zeg. Ben jaloers.

  3. Die aarbei noem men een 'kwar', lees: niet 'normgevormde' aardbei. In de groothandel zijn die niet veel waard qua prijs, maar even lekker! 🙂
    Wree schone paprikaplant! 🙂

  4. Die paprika's, dat wordt een succes! Bij mij zaten er vorig jaar bladluizen op, met als resultaat: één heerlijke paprika. Ooit zaai ik ze weer, maar nu heb ik geen zin in die plaatsvulling en bladluizen (die heb ik genoeg in de moestuin).

Reageer