Suikervrijheid: rabarber-framboos-aardbei-limonade

Nog een rabarberreceptje, ik krijg er niet genoeg van! Jawel hoor, zo dol ben ik niet op rabarber, maar toch, deze limonade was een van de beste die ik al gedronken heb. Vereeuwiging op het net was dus noodzakelijk. Ik gebruikte trouwens rabarber en aardbeien uit de diepvriezer, daarmee lukte het even goed.

rabarber-framboos-aardbei-limonade

Nodig

 • 1 liter water
 • 450 à 500 gram rabarber
 • zeste van 1 appelsien (of citroen, maar ik had enkel verse appelsien in huis)
 • 80 ml agavestroop of honing
 • aardbeien en frambozen: 1 cup (of zo’n 140 à 150 gram) van elk of 2 cups (ongeveer 300 g) van een van de twee
 • 350 ml vers citroensap of appelsiensap of een mengeling

Zo doe je dat!

 1. Breng het water met de rabarber, de zeste en agavestroop of honing aan de kook.
 2. Laat daarna een kwartiertje sudderen op een laag vuur (deksel op de kom!).
 3. Voeg de rode vruchten toe en laat nog 3 minuten sudderen.
 4. Laat volledig afkoelen.
 5. Voeg het sap toe.
 6. Pureer in de blender / met een staafmixer.
 7. Zet in de frigo en drink hem ijskoud.

frambozen-uit-de-tuin

Dankzij de frambozentakken die van bij de buurvrouw door de draad heen in onze tuin ‘hangen’, is de frambozenoogst drie-vier keer groter dan vorig jaar. Gratis frambozen, ZALIG, zeg ik u!

Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Suikervrijheid: rabarber-framboos-aardbei-limonade

 1. Jummie, ik houd van rabarber! Mijn moeder had het altijd in de tuin staan, misschien nog steeds wel, even navragen! Ik heb het namelijk al een hele poos niet meer gehad. Klinkt ontzettend lekker deze limonade. Even opslaan onder m'n favorieten, bedankt voor het delen 😀

Reageer