Stylish? Ikke?

De Stylish Blogger Award waart door Blogland, en ik kreeg hem van Poes P, waarvoor dank! 🙂 Een award, dat betekent iets vertellen over mezelf en hem ook nog eens doorgeven, maar eigenlijk weet ik niet meer wat er nog kan verteld worden qua ‘interessante weetjes’ over mezelf. ‘Stylish’ is bij nader inzien ook niet zo echt een adjectief dat ik op mezelf of op m’n blog zou plakken. Hm, aj aj, nu wrijf ik efkes in mijn haar. 


Maar allez, omdat ik toch wel blij ben met mijn award en eigenlijk niet zo moeilijk zou mogen doen: speciaal voor de geïnteresseerden / curieuzeneuzen (en daar is niets mis mee, ik ben ook een redelijk nieuwsgierig persoon 😉 ) nog eens vijf weetjes (en ik ben hier héél lang mee bezig geweest):

 • IK BEN zo onzeker (maar niet op alle vlakken hoor) dat mijn vriend het woord voerde toen we enkele jaren geleden in Parijs waren, terwijl ik diegene was die Frans zou gaan studeren.
 • IK HOU VAN fietsen (als in het werkwoord ‘fietsen’ welteverstaan), maar ik heb geen enkele echt goede fiets. De ene is een oude, afgedankte ex-Gent-fiets zonder versnellingen, de andere is een nog oudere fiets met drie versnellingen, waarvan er twee niet werken, en mijn nieuwste fiets, die ik kreeg voor mijn plechtige communie en dus nu ook al tien jaar oud is, is ook maar een sukkelaar, waarvan de versnellingen niet goed werken en waarvan de ketting nogal moeilijk doet. Misère! 
 • IK LEES graag, maar de laatste jaren niet genoeg (‘t is te zeggen: het bleef meestal bij de boeken die we moesten lezen in de letterkundevakken), maar onlangs ging ik toch nog eens een roman uitlenen… (beginnen lezen volgt wel, ‘t is Extreem luid & ongelooflijk dichtbij – eindelijk)
 • IK KIJK zelden televisie. We hebben geen kabel (wel een televisietoestel) en we missen (of allez, ik zal voor mezelf spreken: ik mis) dat zeker niet. Soms lenen we films uit de bibliotheek. Want ik ben wel een filmfan, maar niet zo in de zomer. Sinds we hier wonen, heb ik misschien drie uur in de zetel gezeten. De televisie is bij ons dan ook niet het centrum van de aandacht. Als er bezoek komt, draaien we de zetel meestal een kwartslag, weg van de televisie.
 • IK NAAI zeer chaotisch, ook al ben ik in het dagelijkse leven eerder ordelijk. ‘t Is te zeggen: er liggen hier verschillende lapjes stof geknipt en klaar om aan elkaar te naaien (en zo lijkt het bijna alsof ik het knippen het leukste aspect in het naaiproces vind), maar mijn hoofd zit vol met ideeën (niet alleen wat naaien betreft dan) en soms heeft er dan eens eentje het geluk om uit te barsten en daadwerkelijk gerealiseerd te worden, maar de meeste worden onderdrukt en uitgesteld naar ‘later’. Maar allez, ik heb een goed excuus he, net verhuisd en zo.
En om de tweede opdracht bij deze award ook braafjes na te komen geef ik hem door aan een paar Bloglandbewoonsters: Lila, Sabine, Lotsie, Lelie en Janina Modaal. Voor mij is een award eerder een teken van appreciatie, om verschillende redenen, dus, genomineerden, voel u zeker niet verplicht om weetjes te verkondigen (hoewel dat ook eens leuk kan zijn 🙂 ).
Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Stylish? Ikke?

 1. Dankjewel voor de award, dat is altijd leuk!
  Hoewel die weetjes inderdaad al eens voor kopzorgen kunnen zorgen ;).
  En geen televisie kijken, dat steun ik ten volle! Ik doe het al drie jaar volledig zonder en heb daar nog geen moment spijt van gehad.

 2. Ik kijk veel te veel tv. Maar ik zou het niet missen, ik amuseer mij goed zonder ook.

  En euh, lap, wat wilde ik nu weer zeggen… ah ja! Extreem luid en ongelooflijk dichtbij is zo'n goed boek! 🙂

 3. ik heb dat boek ook kort geleden gelezen… inderdaad erg de moeite.

  Dank voor de award… ik zal zien of ik er in de nabije toekomst nog iets mee doe… ik heb daar op dit moment niet te veel inspiratie voor 🙂

 4. Ik heb net hetzelfde, ben heel onzeker en ik lees ook zo graag, maar door al die verplichte lectuur lukt het me niet meer om andere boeken te lezen. Erg eigenlijk… Wat heb je precies gestudeerd als ik dat vragen mag? 🙂

 5. Natuurlijk mag je dat vragen, Tess 🙂 Ik heb taal- en letterkunde, Frans en Duits, gestudeerd in Gent. En nu is 't gedaan met verplichte lectuur, maar nu zijn er andere verplichtingen (zoals daar zijn: 'verbouwingskes' en huishoudelijke taken… jeuj :p) die mij tegenhouden om meer te lezen… Ofwel is 't gewoon de zomer en de naaimachine… Maar allez, Extreem luid & ongelooflijk dichtbij is intussen wel uit, hoera 🙂

Reageer