Stroptasjes voor groenten en fruit, de mooiere versie, en de eerste Juliette

In Art d’Eco deelde ik al mijn liefde voor tasjes. In allerlei formaten, voor verschillende doeleinden, zolang ze maar uit stof bestaan en ik ze minstens duizend keer kan hergebruiken. Mijn stroptasjes voor groenten en fruit uit ondergordijnen krijgen op zaterdagochtend, als ik op de markt verse groensels en wat fruit koop, ook altijd een glimlach van de verkoopster.

stroptasjes

Die herbruikbare stroptasjes vielen ook in de smaak van Sofie, die een setje voor haar verjaardag vroeg. Zie, dat vind ik nu eens echt handig hé, iemand die weet wat ze wil. Ik kon mij uitleven, zij heeft iets dat ze nodig had en gelukkig vond ze ze nog mooi ook.

stroptasjes-voile-gordijnen

Deze keer gebruikte ik niet alleen ondergordijnen, maar ook een niet-doorzichtig stofje. Het ondergordijn is handig om de inhoud te kunnen zien, als je bijvoorbeeld in de supermarkt boodschappen doet (handig voor de kassierster) of gewoon om in de koelkast het tasje niet te moeten losmaken. Het andere stofje, tja, puur decoratief, maar hé, het leven is te kort voor saaie/lelijke boodschappentasjes.


Om het setje mooi op te bergen maakte ik ook gauw een Juliette uit Mijn Tas. Ook hier weer: handig want zo slingeren de tasjes niet in je handtas, maar ook mooi, want ja, waarom ook niet?

Cloud 9 Fabrics Blooms Pink
Project-Mijn-Tas-Juliette1

Juliette en stroptasjes herbruikbare tasjes Art d'Eco

Stof: tweedehands ondergordijn, het bloemenstofje is Blooms Pink van Cloud 9 Fabrics, gekocht bij Georgette.
Patroon stroptasjes: Art d’Eco.
Patroon: Juliette uit Mijn Tas.

Volgend bericht
Vorig bericht

33 reacties op “Stroptasjes voor groenten en fruit, de mooiere versie, en de eerste Juliette

 1. Oh! Ziet dat af! Zondag zaten we aan tafel te discuciëren over de plastiek zakjes bij het fruit en hoe dat eigenlijk zonder zou moeten… ik zet me eraan! Hier gedaan met de zakjes – bij de boer marcheert dat al, maar in de Colruyt of zo :s

  1. Ik koop zelf zelden groenten in de supermarkt, maar ik kan me wel voorstellen dat dergelijke dingen daar met ooggerol te maken krijgen. Maar hé, als het minstens aan een kant doorzichtig is, moet dat toch geen probleem zijn?

 2. Mooi!
  Ik heb ook meestal een zakje in mijn tas zitten voor fruit en groenten, want dat wordt een hoop plastic als je dat altijd in die kleine zakjes moet meenemen. Ik probeer in dat geval wel bij voorkeur te werken met de selfscan, al doen ze hier gelukkig niet echt moeilijk als ik dat fruit toch in stuks op de band leg 🙂 Doorzichtige zakjes zijn daarvoor inderdaad wel een superoplossing! Nu alleen nog leren naaien 😉

 3. Zo tof zeg! Moest iemand dat aan mij cadeau doen, ik zou ook blij zijn.
  In de colruyt steek ik die ene paprika of die bloemkool ook al lang niet meer in zo'n plastiek zakje. Hup gewoon in de kar. Misschien moet ik eens zo'n zakjes maken om ze in te doen (nadat ze gewogen zijn zonder zakje 😉 ).

 4. Dju, ik bracht vorige week een stuk overgordijn naar de kringwinkel! Ik zou mij nochtans beter ook zulke zakjes maken, ik leg het meeste los in mijn kar, soms resulteert dat al eens in rollende appelsienen overal *oeps

 5. zot mooi en heel handig 🙂
  Ik peins dat ik hier nog wel een stuk grauw ondergordijn heb zitten (tenzij het in mjin vorige lading richting geefwinkel zat), maarreuh… hoe stik je zo'n stof dan best? Gewoon rechtdoor of begint die boel dan helemaal scheef te trekken?

  Of als je er nog graag wat maakt maar je weet niet aan wie geven … 😀

  1. Gewoon rechtdoor! Ik had ook verwacht dat dat lastig ging stikken, maar dat valt heel goed mee! Als je 't zelf niet ziet zitten, mag je natuurlijk altijd mailen – ik sta open voor bestellingskes 🙂

 6. Hoe doen jullie dat dan in de colruyt of zo? Los in de kar en daarna in de zakjes? Of toch in de zakjes, eruit bij het wegen en er dan weer in? Ik heb geen zin om get gewicht van de zakjes mee te betalen 😉

  1. Ik koop geen groenten of fruit meer in de supermarkt eigenlijk, dus ik weet niet hoe je dit dan best oplost… Sowieso wegen de zakjes niet zo veel meer dan een plastic zakje. Misschien gewoon de vraag eens stellen aan de winkelverantwoordelijke?

Reageer