Soms moet je je agenda negeren

Vorige vrijdag heb ik het een paar keer gezegd: Iets of Iemand moet gedacht hebben, die Kelly heeft genoeg geconsuminderd de afgelopen jaren, het wordt tijd dat ze de economie nog eens spijst, dat ze weer (uiteraard voltijds!) gaat werken en dat ze nog eens wat elektrische toestellen koopt, nondedju!

Het zit zo. De afgelopen weken nam ik afscheid van:

  • mijn strijkijzer (intussen vervangen, effenaf door een nieuw apparaat)
  • mijn strijkplank (ik kreeg een tweedehandse van een letser)
  • de glazen deur van de gloednieuwe oven die in duizend stukken barstte toen ik ze open deed (intussen ook vervangen)
  • mijn mixer (in afwachting van de beslissing of ik een krachtiger toestel – een toestel dat rauwe dadel-noten-taartbodems, noten voor suikervrije choco en bananenijs aankan – aanschaf, leen ik van een vriendin een mixertje)
  • mijn laptop

Het afscheid van mijn laptop bleek – gelukkig – voorbarig. Maar tot enkele uren geleden dacht ik eerder aan zijn begrafenis dan aan zijn wederopstanding. Om de een of andere reden raakte hij uit zijn coma en hield hij er enkel een gebrekkig toetsenbord aan over. Duimen maar dat het daarbij blijft.

Goed, ten gevolge van al die pech en ecologische dilemma’s negeerde ik dit weekend mijn agenda. Dit weekend geen vooruitgang aan het boek, maar wel losgehen op andere projecten. Ik toon de rest hier wel eens, maar dit snel tussendoortje wilde ik al delen.

sjaaltje-gerecykleerd

Voor het een sjaaltje werd, was het dit kledingstuk van op mijn recykleerstapel.

voor

Het stofje is vrij doorzichtig. Een mooier kleedje of rokje had het ook kunnen worden, maar dan moest het zeker een voering krijgen. Daar had ik geen zin in. En floep, daar was het idee: ik knipte de mouwen en de kraag eraf, stikte de zijnaden door, overlockte netjes de randen en liet het spook in mij naar boven komen bij de fotoshoot.

sjaaltje

sjaaltje-jurkje

Aanvankelijk was het de bedoeling om hem toe te voegen aan het ooit-te-verkopen-stapeltje. Maar misschien bedenk ik me toch. En misschien komt dit ideetje toch nog in het boek terecht… *moeilijke beslissingen*

Volgend bericht
Vorig bericht

28 reacties op “Soms moet je je agenda negeren

  1. Ge-ni-aal, echt supermooi gedaan. Moest je ervan af willen, adopteer ik met véél liefde! En ik ga ondertussen eens zien of ik hier niets liggen heb waarmee ik hetzelfde kan doen 🙂

  2. Woow wat een ongelofelijk gewaad, waar is het model?! Het was precies een regenponcho. Je hebt er een heel mooie eindvorm voor gevonden Kelly, goed idee om er een sjaal van te maken!

Reageer