Simpele luchtverfrisser

It’s so easy being green. Nood om je huis wat te verfrissen? Maak eens deze luchtverfrisser, graag in een gerecycleerde bokaal. Veel gezonder voor uzelve, veel gezonder voor de planeet, veel welriekender (want geur naar keuze) dan spuitbussen of andere tralalaatjes die vol chemicaliën zitten.

luchtverfrisser-zelf-maken-ecologisch

 1. Haal een van de vele lege glazen bokalen uit uw bokalen-voorraad.
 2. Neem een hamer en een nagel.
 3. Klop gaatjes in het deksel van de bokaal.
 4. Vul de bokaal ongeveer 1/4e met natriumbicarbonaat.
 5. Voeg 6 à 8 druppels van je favoriete etherische olie toe.
 6. Zet de bokaal in de badkamer, de keuken, de kleerkast …
 7. Schud af en toe om de verfrissende kracht een boost te geven.

Ga en verspreid de eco-luchtverfrissers!

Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Simpele luchtverfrisser

 1. Natriumbicarbonaat vind je volgens mij in de meeste gewone supermarkten (al gezien bij Delhaize, ook bij Colruyt, dacht ik). Zoeken op deze verpakking 😉
  En essentiële olie bij bijvoorbeeld Essenza, misschien zelfs in het Kruidvat, en bij Dille & Kamille heb ik er ook al gekocht… Ik denk dat je dat op veel plaatsen kan vinden, maar ik ben geen kenner 😉

  1. Dag Kelly, ik heb net jouw blog ontdekt en ben helemaal verliefd, bedankt voor alle fijne ideeën. Hier even enkele jaren na datum een kleine bijdrage:
   Met etherische oliën altijd wel de ogen openhouden of ze ecologisch zijn. Die van het Essenza huismerk bevatten bv. de waarschuwing irritant met bijhorend ‘dode vis’-icoontje 🙁 Maar ze verkopen evengoed biologische, gewoon even op het potje kijken!

   1. Hey Tineke,

    De laatste jaren koop ik altijd biologische etherische oliën. Sinds ik ze ben beginnen gebruiken voor cosmetica, ben ik er wel op beginnen letten.

    Bedankt voor je enthousiasme en je toevoeging 🙂

    Groetjes,
    Kelly

 2. wat een leuk idee. zelf maak ik een spraytje op basis van de etherische oliën. Ik vermoed dat jouw luchtverfrisser een langdurige werking heeft en de mijne dan eerder kan gebruikt worden in noodgevallen. Ik probeer de jouwe alvast eens uit!
  Het recept van mijn luchtverfrisser plaats ik binnenkort ook eens op mijn blogje. Altijd welkom!

Reageer