Shiny & happy in 2014!

Vannacht, toen ik met de hulp van twee lieftallige afdroogsters de vaat na een fijn feestje stond weg te werken, hadden we het over goede voornemens. Ik zei dat ik liever geen goede voornemens nam, zo speciaal aan het begin van een nieuw jaar. In de loop van het jaar neem ik me al genoeg dingen voor, maak ik al genoeg plannen, stel ik al genoeg lijstjes op.

Maar eigenlijk kan het geen kwaad om eens even stil te staan. Om even terug te kijken en dan vollenbak vooruit te kijken. Naar de plannen en doelen voor 2014. En tegelijkertijd ook maar even nadenken over hoe 2014 nog beter kan worden dan 2013.

Naar 2013 keek ik enorm uit (“ik lach alvast naar 2013, want hey, 2013, ik heb goesting in al uw dagen!”, en dergelijk enthousiasme lees je hier). Het was ook een schoon jaar, maar daarover misschien later meer (misschien, ja, want zie puntje 1 bij de voornemens). Nu heb ik vooral goesting om naar 2014 te kijken.

De plannen en doelen voor 2014

 • werk vinden!
 • dat boek van mij eindelijk met de wereld delen (spannend!)
 • een huis bouwen
 • mijn diplomaatje copywriter behalen

P1140881
de foto zegt weinig, maar hij is genomen in ons huis (♥) en hij zegt vooral: “Kelly droomt al van haar tuintje en heeft zo veel goesting om eindelijk aan dat veelbelovende ‘later’ te beginnen werken”

De voornemens om 2014 nog beter te maken dan 2013

 • minder bloggen
 • in het algemeen meer offline zijn en daardoor meer van mijn maak- en doe-lijstjes schrappen (ik ben al goed begonnen: de eerste week/weken van januari neem ik opnieuw Facebookverlof, net als augustus 2013, wellicht de mooiste maand van het afgelopen jaar)
 • minder vrijwilligerswerk doen (enigszins tot mijn spijt, maar dat huis zal zichzelf niet betalen hé)
 • klassiekertje: weer meer sporten
 • meer leuke dingen doen (op voorwaarde dat puntje 1 van de plannen en doelen bereikt wordt, want sommige leuke dingen kosten geld)
 • meer lezen (in 2013 geraakte ik maar aan 7 i.p.v. 12 boeken)

 

Ik heb er opnieuw goesting in. 2014 zal wervelen. En ik ben er klaar voor.
En ook nog: merci voor jullie virtuele bezoekjes, jullie motiverende reacties of simpelweg jullie aanwezigheid. Maak van 2014 een onvergetelijk jaar en laat ons proberen om de verzuring te verbannen, gewapend met een glimlach en – uiteraard – chocolade! (mwhaha)

Tot in den draai!

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Shiny & happy in 2014!

 1. Oh als jij minder gaat bloggen dan gaan we iets anders moeten afspreken… Ik wens je een heel mooi 2014 toe met veel moed voor het huis en veel zotte plannen en veel succes met je boek en andere projecten

Reageer