Saturday Night Fever aan de naaimachine: een short!

Hoe plezant een zaterdagavond op de dansvloer (of aan de cafétafel, of in het park op een dekentje, of … ) ook kan zijn, sommige zaterdagavonden zijn bestemd voor naaimachinekoorts. Zoals afgelopen zaterdagavond dus.

Want “short afwerken” stond in de agenda. Mijn eerste short én mijn eerste Burda-patroon. Ik weet niet goed van waar het idee kwam, maar een paar weken geleden wilde ik plots per se een short. Vermoedelijk hadden het aanschouwen van mijn nog steeds niet helemaal doorstreepte 10 in 11-lijstje en de gedachte dat die broek toch wellicht niet bij mij (= mijn lengte) zou passen, er iets mee te maken.

short1

short3 00.08.59

Na wat klikkerij op de Burdasite vond ik hét herfst2013-shortje (en lente2014, zomer2014, herfst2014, … uiteraard). Ietwat kort (zelfs voor een short), maar wel veruit het schoonste modelletje op de ganse site, vond ik. ♥ de plooitjes vooraan en de omgeslagen onderrand.

In Dardennen begon ik eraan, bijgestaan door Olivier, de beste motivator bij gevloek op die stomme, korte Burda-uitleg vol woorden die ik niet begrijp (extra frustrerend zonder internet). “Negeer die uitleg”, zei hij. Dus dat deden we. Ik wil de uitleg nochtans echt wel begrijpen hoor. Ik wil eigenlijk wel snappen hoe het écht moet. Maar zolang ik geen echte naailes heb gevolgd, is plantrekkerij mijn tactiek.

Zaterdagavond stonden enkel nog de ceintuurlussen en de band op het programma. Tegen het einde van de avond – of eerder het begin van de volgende dag – waren twee vingernagels een paar millimeter korter. Om maar te zeggen: het ging toch niet zo vlotjes. Tot ik de uitleg gewoon weer negeerde. Naaien is echt niet zo moeilijk, maar die Burdamensen doen het zo fakking moeilijk klinken.Hij is vanbinnen niet perfect, gedeeltelijk omdat we geen overlock meehadden naar Dardennen, maar hell yeah, dit ding zal gedragen worden! En om te bewijzen hoe content ik ermee ben, een overdosis foto’s!

details: de omslag, de band (met ceintuurlus van biaisband), mijn allereerste ritssluiting in een broek

details

detail: mijn kont

groen rug

met aansluitend t-shirtje, uit de broek

groenuitbroek

met aansluitend t-shirtje, in de broek

groeninbroek

poging tot na-aperij van het Burda-model

modelna-aparij

dan maar normaal doen, met los t-shirt

geel-gewoon

herfstig/winters, met lange mouwen en broekkousen

herfst

En zo werkte ik ook weer verder aan puntje 17 van het 30 voor 30-lijstje. Hoera!

Stof

Tweedehandsje van deze stapel, helaas minder kwalitatief dan gedacht, dus het wordt nog afwachten hoe lang dit naaiseltje leeft.

Knoop

De Kringwinkel, wat had je gedacht? (opzettelijk niet een van mijn mooiste knopen, want hij zal toch meestal verborgen zitten achter een riem – want een riem zal ik er altijd moeten in dragen, aangezien ik zonder te meten maat 38 overtekende, die eigenlijk iets te ruim blijkt te zitten)

Patroon

105A-072013, eentje uit de Burda van juli 2013 dus.

Volgend bericht
Vorig bericht

28 reacties op “Saturday Night Fever aan de naaimachine: een short!

 1. Mooi gedaan!!!
  Burda is een Duits blad. De maten zijn dus gewoon één maat ruimer dan de onze.
  Ik meet een patroon ook altijd na voor ik knip, helpt ook.
  (sorry voor de schoolse uitleg, beroepsmisvorming)

  1. Ach, ik was te gehaast om na te meten 😉 Ik weet natuurlijk wel dat je dat best doet, maar ik heb daar in Dardennen niet echt nagedacht over meten en nameten, ik heb me er gewoon op gestort, haha 🙂

 2. Supertoffe short, en kei leuke foto's. Ik ben vooral fan van de combi met de broekkousen. En het patroontje ga ik pinnen voor de volgende zomer, als er dan genoeg kilo's af zijn, durf ik dat ook wel aan 🙂

 3. Coole short, 'k heb mij nog nooit aan broeken of shorts gewaagd, dus chapeau, 't ziet er goed uit! 😀

  En Burda uitleg niet snappen, ligt niet aan geen naailessen gevolgd hebben, denk ik. Die doen gewoon graag moeilijk. 😛

Reageer