Rokje met vosjes voor Devos

Een paar maanden geleden kocht ik de halve kleerkast van een vriendin voor een belachelijk lage prijs. Volgens een kleurenconsulente paste de helft van haar kleren niet bij haar type. Ik trek me niets aan van dat soort wijsheden en was dus übercontent met de tweedehands uitbreiding van mijn kleerkast – ideaal voor project 100% groene kleerkast. Maar die vriendin had wel kleren nodig. Een rokje bijvoorbeeld, had ze me al meermaals laten weten.

Toen ze dit chocoladebruine tricootje met felgekleurde vosjes spotte, perfect passend bij haar kleurenkaart (of hoe noem je dat?), belandde het direct in haar boodschappentasje. Daarna belandde dat tasje in mijn Creatorium, “om samen eens te bekijken wat we ervan konden maken”.

Ik had haar hints wel door. Rokjesvraag + stofje (jeej, vosjes!) werden bijgevolg een verjaardagscadeautje. Snel klaar ook, dus helemaal passend in deze vluggertjesperiode.

vossenrokje

vossenrokje2

Helemaal klaar voor de herfst!

a-lijn-rokje-allemaal-rokjes-vosjes

a-lijn-rokje-allemaal-rokjes

Patroon rokje

Allemaal Rokjes

EDIT: Het gaat om een (verkort) A-lijntje, maar dan afgewerkt volgens de werkwijze op pagina 84, het is te zeggen: met tailleband 😉
Stofje te vinden bij Stoffen Van Leuven en Koning Uil en Modecoupon en …? 

Volgend bericht
Vorig bericht

23 reacties op “Rokje met vosjes voor Devos

  1. Heel mooi! Bij mij ligt hetzelfde stof én patroon al eeuwen klaar, maar ik zit vast en mijn zusjes zijn het wachten beu… Neem je de tailleband over van het patroon, of maak je er zelf één? En het rokje zelf: neem je het volledige patroon over, of enkel het onderste deel zonder tailleband? Je zou me al een hele stap verder helpen door het even te verduidelijken! 🙂 Dankje!

    1. Ik maakte zelf een tailleband, volgens de aanwijzingen in het patroon op pagina 84. Voor het rokje zelf: het volledige patroon, dus mét belegdeel – maar ik heb het rokje wel minstens 15 cm ingekort. Hopelijk maakt dat het wat duidelijker 🙂 Veel succes ermee!

  2. Ooh, wat mooi! Ik heb dat boek wel eens gezien en zou het graag willen hebben. Maar ik heb geen naaimachine en zou ook eerst op les moeten, vrees ik. Tof dat je kan naaien, zeg. Jaloers!

Reageer