Review: Liquidflora, nieuwe dierproefvrije, biologische make-up

Een tijdje geleden vroeg Iris van Druantia of ik een paar producten van Liquidflora wilde testen. “Liquidflora is de enige Italiaanse make-up producent die gecertificeerd biologisch en gecertificeerd dierproefvrij is. Nieuw in de Benelux en exclusief te verkrijgen bij Druantia”, schreef ze. Awel ja, mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en mijn make-upvoorraad kon wel een uitbreiding gebruiken, dus yes, please!

review liquidflora biologische dierproefvrije make-up

Het merk

Milieuvriendelijke verpakkingen met refillsysteem

De verpakkingen zijn milieuvriendelijk, zoals het hoort voor zo’n merk, toch? In welke zin milieuvriendelijk? Papier, karton en hout bestaan uit een mix van gerecycleerd papier en duurzaam beheerde bossen. De plastic verpakkingen zijn gemaakt van plantaardige bronnen (mais, graan, cellulose of suiker) en dus niet van aardolie. Los van de die aspecten vind ik ze ook gewoon chique. Zwart en sober, wreed luxueus, nietwaar?

Nog verpakkingsgerelateerd: er zijn navulbare verpakkingen bij! Ik vind dat persoonlijk een enorm  pluspunt. Minder verpakking, goedkoper en gewoon cool. Er zijn twee groottes voor de refills: het grote ei voor foundation, blush en bronzer, het kleine ei voor de verschillende kleuren oogschaduw.Aan dit navulsysteem is helaas ook een miniminpuntje verbonden: het navulsysteem maakt het geheel iets minder gebruiksvriendelijk. Ik dacht dat het aan mijn onhandigheid lag, maar echte beautybloggers haalden dat ook aan, dus het ligt niet enkel aan mij. Check het filmpje voor wat meer uitleg!

Dier- en mensvriendelijke ingrediënten

De ingrediënten zijn ook braaf en goed. Geen parabenen of andere synthetische brol. Wel boters en oliën, kleurpigmenten uit minerale gesteenten en meer van dat.

Alle producten zijn ook dierproefvrij en milieuvriendelijk. Milieuvriendelijk, want biologisch afbreekbaar en onschadelijk voor het milieu. Dierproefvrij, want, tja, het woord zegt het zelf, in het hele productieproces, van ingrediënten tot eindproduct, worden geen proefdieren gebruikt/misbruikt.

De producten

Concealer, baby!

De concealer is voorlopig mijn favoriete product. Hij is licht crèmig, ruikt zalig en is gemakkelijk aan te brengen. Je wrijft hem rechtstreeks op de huid en verdeelt dan met je vingers of met een penseel. Om nog beter te camoufleren kan je meerdere lagen aanbrengen. Opgelet: niet geschikt voor veganisten, want er zit bijenwas in.

Prijs: 16 euro. Helemaal zijn geld waard, volgens mij.

Compact mineral foundation, dekkend crèmepje

Deze foundation, met een crèmestructuur, smelt door de temperatuur van je vinger. Aanbrengen doe je met een sponsje of je vingers. Het is niet alleen make-up maar ook gezichtsverzorging, want dit crèmepje zit ook vol verzorgende, hydraterende oliën.

Aan zijn structuur moest ik eventjes wennen, want hij is heel anders dan mijn Une foundation. Beter, eigenlijk, al had ik dat niet direct door. Hij dekt goed en verbergt mijn littekentjes en vlekjes maar vormt geen dikke laag. En net aan dat laatste moest ik wennen. De foundation van Une voel ik echt op mijn huid liggen en kan ik alleen met mijn foundationkwast gemakkelijk open wrijven. Voor deze crèmefoundation volstaan mijn vingers. Een licht laagje dus, minder zichtbaar en voelbaar maar toch voldoende egaliserend, zoals ze dat dan zo schoon zeggen. Ook hier: niet geschikt voor veganisten, want er zit bijenwas in.

Prijs: 27 euro inclusief doosje, 18 euro voor de refill. Ha, kijk eens aan hoeveel minder je betaalt als je geen overbodige verpakking koopt!


Compact mineral face powder

Dit product heb ik de afgelopen weken het minst van al gebruikt. Dat heeft meerdere redenen:

  1. De crème foundation alleen beviel mij.
  2. Ik heb pas recent ontdekt dat je beide tegelijk kan gebruiken, dus eerst crèmefoundation en dan wat afpoederen KAN als je huid wat vetter of gemengd is, om de foundation te fixeren en te vermijden dat je snel gaat glimmen. Effenaf!
  3. Maar vooral … ik heb geen goeie poederkwast. Ofwel doet dat ding zijn werk niet goed ofwel ligt het aan mijn onhandigheid, maar over het gezichtspoeder kan ik dus eigenlijk weinig zeggen. Misschien volgt er nog een update, ooit. Eerst nog wat oefenen of een goeie poederkwast aanschaffen.

Prijs: 25 euro voor product + doosje, 16 euro voor de refill alleen.


Mascara, high definition lashes, zogezegd

Van de mascara ben ik iets minder tevreden. Ik heb de indruk dat hij sneller ‘loskomt’ dan een andere biomascara uit mijn voorraadje. Qua volume valt het wel goed mee, maar wat ze met high definition lashes bedoelen, begrijp ik dan weer niet zo goed. Die copywriters ook altijd! Het borsteltje zelf vind ik ook minder fijn om mee te werken sinds ik een ander soort mascaraborsteltje heb leren kennen.

Prijs: 21 euro. Een paar euro te duur, vind ik, zeker aangezien de liefde niet zo groot is als ik zou gehoopt hebben.


Oh ja, ik heb voor alle producten kleur 1 gebruikt. Bleekscheetje, ‘t is winter hé.

Goesting om Liquidflora te testen? Bij Druantia vind je alle bovenstaande producten, maar ook oogpotlood, oogschaduw, lippenstift, lippenpotlood, vloeibare crème foundation en blush. En onthou: “inner beauty is great, but a little mascara never hurts.” Tenzij ge met dat stokske in uw oog port. Altijd voorzichtig zijn!

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Review: Liquidflora, nieuwe dierproefvrije, biologische make-up

Reageer