Retrodagbuit

Mijn liefde voor De Kringwinkel is groot. Zo groot dat mijn vrienden weten waarmee ze me kunnen plezieren: een cadeaubon van De Kringwinkel bijvoorbeeld. 
Oh ja, ik kan genieten van een nieuwe aankoop, uiteraard dan graag biologisch, gemaakt in menswaardige arbeidsomstandigheden, van de boerderij om de hoek … duurzaam op een of meerdere fronten, quoi
Maar tweedehandsvondsten maken me pas een gelukkig Groen Meisje. Booyah, denk of zeg ik dan, op momenten dat ik het grote tweedehandslot win. De Kringwinkel heeft dan ook nog eens een sociale missie. Dubbele booyah, dat begrijp je wel. Met de huidige overgangsperiode van oud huis naar nieuw oud huis en de daarbij horende Grote Opruiming bracht ik ook eens zelf oude, bruikbare spullen naar de Kringwinkel, hopend dat ze daar snel een nieuwe eigenaar/eigenares zullen vinden. En zo houden we the circle of de Kringwinkel rond en geraken we toch van overtollig gerief af – ideaal!
Even terug naar de cadeaubon: die bedroeg 40 eurootjes. Nu, met 40 eurootjes kom je niet ver in niet-tweedehandszaken, maar in De Kringwinkel moet ik al redelijk veel moeite doen om 40 euro in een keer te besteden. Twee weken geleden gingen Stefan en ik nog lamp- en andere-noodzakelijkheden-voor-ons-huis-shoppen (foto’s daarvan volgen!), we lieten ons redelijk stevig gaan, maar stapelden maar 25 euro aan kringwinkelvondsten in onze mandjes. 
“Kom eens terug op de Retrodag op 8 maart!”, raadde de verkoopster aan. My plan exactly. En dus fietste ik afgelopen zaterdagvoormiddag, met een gigantische glimlach op mijn gezicht (want daar was de zon!), naar de Kringwinkels in de buurt. Eerste halte: de meubelzaak. De rij aan de kassa maakte mij heel erg blij (voor De Kringwinkel zelf – hoera voor zo’n geslaagde opkomst en verkoop!), maar stimuleerde mij ook om vrij snel weer de uitgang te zoeken. 
In de kledingzaak was de opkomst beperkter en vond ik vier keer kringwinkelgeluk. Booyah, nietwaar?
Mijn naaigeriefbakje. Ik was er al lang passief naar op zoek. 25 eurootjes! 

Het sukkelaartje mankeert twee pootjes. Maar hé, ik ben ook niet perfect, dus we zijn voor elkaar gemaakt.

Een handtas waarop ik instant verliefd werd. Omdat mijn zelfgemaakt exemplaar dringend in de was moet. 10 eurootjes! 


Een limoengroen gordijn. De dag zelf reeds ingekort en als gordijn voor onze zelfgemaakte ‘kleerkast’ opgehangen. 6,50 eurootjes!

En dan nog een paar rode nylonkousen. Want dat kan je nooit genoeg hebben, ook al was de waarde van mijn cadeaubon intussen al gedekt.
Maar hé, 1,30 eurootjes! Zonder foto, want rode nylonkousen zijn rode nylonkousen, hé. 
Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Retrodagbuit

  1. Wat een buit! heel leuk! Ik ben er niet geraakt…
    Dus ik zal de retrodag van volgend jaar al ergens moeten noteren denk ik 🙂
    Al blijf ik het toch spijtig vinden dat ze de echt chique spullen opzij houden voor die ene dag…

  2. O, prachtige buit! Ik ben ook fan. Al koop ik vooral veel tweedehands via internet, omdat ik niet vaak in de kringwinkel geraak. Mijn buit van vorige week: een plooibuggy, een fietsstoel, een zomerjas, een fleece en een badjas, allemaal voor Aaron. En het leukste: iedereen reageert vol ongeloof als ik zeg dat 't tweedehands is. Hoop dat ze dan eens twee keer nadenken voor ze iets nieuws kopen.

    1. Oh en hetzelfde naaikastje stond ook in "mijn" Kringwinkel laatst, maar naast pootjes ontbraken er ook wat scharniertjes. Vond mezelf al imperfect genoeg om er nog een kaduuk geval bij te nemen 🙂 maar nu ik het jouwe zie – plus op een andere blog zag ik er net nog eentje passeren, leuk opgeknapt met een fris verfje – heb ik alweer wat spijt natuurlijk…

  3. Zo'n naaikistje kregen wij vroeger voor onze communie en ik denk dat ik daar mijn verslaving aan of voorliefde voor kastjes met laatjes aan te danken heb. Ik heb er vorig jaar eentje voor mijn dochter op de kop kunnen tikken.

  4. Mooi dat naaikistje! Ik heb ook een tweedehands exemplaar, van de bomma vroeger. Ik wil het eigenlijk nog een beetje pimpen, in een of andere felle kleur schilderen ofzo! En ah, die handtas is ook fijn! Kringloopwinkelschatten en de zon op je smoel, heerlijke dagen!

Reageer