Repair Café in Aalst zoekt textielreparateurs!

18 oktober is Dag van de Kringwinkel. Die datum staat al een tijdje in mijn agenda en ik hoop ten zeerste ook in die van jou. Die dag zetten de Kringwinkels hun werking en missie eens extra in de kijker. Ik blog daarover wellicht nog eens iets uitgebreider omdat ik zo heel erg houd van Kringwinkels en jullie allemaal wil overtuigen om die dag naar een Kringwinkel te gaan. Ik ga daarbij de techniek van de herhaling gebruiken, ‘t is maar dat je het al weet, hé. 
Zo, hier al eens de affiche, die mij nogal vrolijk maakt. Mihi.

Goed, over naar de eigenlijke bedoeling van dit blogbericht. Ik zoek collega-textielreparateurs. Een stuk of twee, liefst. Het zit zo: diezelfde dag is er ook eerste Repair Café in Aalst (in de kledingwinkel in de Vrijheidsstraat). Ik ga zelf nog eens vrijwillig jeansbroeken inkorten, knielapjes opstikken en andere repareertechnieken toepassen om ervoor te zorgen dat bezoekers van het Repair Café hun geliefde kledingstuk (een beetje) langer kunnen dragen. 
Aangezien ik daar niet enkele uren alleen wil zitten, zoek ik dus madammen (of meneren) met een naaimachine en repareergoesting. Stel je je graag kandidaat? Stuur mij zo snel mogelijk een mail.
Details:

  • Zaterdag 18 oktober van 11 uur tot ongeveer 16.30 uur.
  • Wat een Repair Café inhoudt? Lees het hier.
  • Je mag van begin tot einde dag komen, maar dat hoeft niet.
  • Breng je eigen naaimachine en toebehoren (tornmesje, speldjes, stofschaar, machinenaalden, machinenaaigaren, blablabla) mee.
  • Reparatiemateriaal is aanwezig (lapjes katoen en jeans, gewone naalden, gewoon garen …).
  • Het is dus op vrijwillige basis, hé. Maar hé, je krijgt er wel veel dankbaarheid voor terug. “Content en in mijn element, met walletjes en rode nagellak als herinnering aan de avond voordien”, zoals ik een vorige keer al schreef.
Oh, en als er weinig bezoekers met te repareren textiel zijn, wordt het gewoon een naainamiddagje op een andere locatie. We gaan niet met onze vingers zitten draaien, hé.
Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Repair Café in Aalst zoekt textielreparateurs!

  1. Ik heb in het repaircafé hier in Schoten gewerkt. Jammer dat Aalst zo ver is. Al die benzine, daar kun je dan eigenlijk een nieuw kledingstuk mee kopen.
    Als je niemand meer zou vinden, wil ik wel komen (mijn man is van Aalst).

Reageer