Recycleerplezier, of ‘mijnen uitzet’, deel 3

Van een versleten (of ‘die wil ik niet meer dragen’?) badjas van mijn stiefvader maakte ik handdoeken en andere badkamerbenodigdheden. Een voor-foto heb ik niet, mijn schaar was sneller dan mijn fototoestel, maar aanschouw mijn poging tot reconstructie van de originele badjas:

badjas
Na een aantal uurtjes plezier aan de Husqvarna werd het ruggedeelte een grote handdoek (de badjas was een large, hoera!), van de mouwen maakte ik kleinere handdoekjes (niet op de foto, de sukkelaars) en van de rest washandjes. En wat er nu nog overschiet, gebruik ik voor een later projectje. Niets zal verloren gaan. Mwuahaha!

uitzet-handdoeken-washandjes
(op de achtergrond trouwens een stukje van mijn trouwe ros)
uitzet-washandjes

Zie ze hangen, gelukkig dat ze waren!

De gele washandjes komen van overschotjes uit badstof van een gulle schenkster. Oké, ik geef toe, allemaal niet zo buitengewoon mooi / speciaal / ander zeer positief beladen adjectief, maar ik ben er blij mee. Het totaal kostte me trouwens ongeveer een euro, schat ik.

En omdat het gele stofje me zo aan gele kuikentjes (ja, er worden ook anderskleurige kuikentjes ‘gefabriceerd’) deed denken, nam ik hen even mee voor een fotoshoot in de tuin.

gele-washandjes

Mijn tafelkleed uit de Kringwinkel werd trouwens een set van 6 keukenhanddoeken, olé! Ze werden alleszins met liefde gemaakt, de liefde tijdens het gebruik ervan zal waarschijnlijk minder hevig zijn… (tja, de herinnering aan de talrijke ruzies met mijn broer om wie de afwas en wie de afdroog ging doen doet daar geen goed aan, haha)

eerste-handdoeken-lusje

eerste-handdoeken

De rest van mijn badtextiel (bij gebrek aan tweedehands lapjes of badjassen, en ja, we hebben wel meer dan één handdoek nodig) koop ik trouwens waarschijnlijk bij Ecolena, een groothandel in ecologisch & fairtrade textiel. Want als ik iets nieuws koop, wil ik dan wel dat de productie ervan de planeet zo min mogelijk belast heeft. Ah ja.

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Recycleerplezier, of ‘mijnen uitzet’, deel 3

 1. ecolena is wel een groothandel, waar je normaliter niet als particulier terecht kan (tenzij op speciale stockverkopen)
  Verdelers van hun producten vind je normaliter wel op hun website.

  Niet dat ik overdreven kritisch wil doen hee Kelly 🙂
  Als je hen mailt kan je wel een bericht krijgen wanneer ze zo een stockverkoop doen, als ik mij niet vergis is dat in de reguliere soldenperiodes en dan vooral einde reeksen… als het niet dringend is…

  Heel mooi gemaakt trouwens, je uitzet! Vind je partner het ook leuk?

 2. Ja, ik dacht al dat het niet voor particulieren was, maar ik herinnerde mij dat jij er ook eens lakens ofzo gekocht had, niet (maar dan op een stockverkoop misschien)? En aangezien er openingsuren op hun website staan (misschien moeten ze dat dan maar eens duidelijker op de website zetten…), dacht ik dat het toch mogelijk was en wou ik gewoon eens gaan kijken… Maar ik zal alleszins eens mailen ivm een stockverkoop (er is inderdaad nog genoeg tijd), en anders zoek ik wel een verdeler…
  Bedankt dat je het zegt 😉 Ik had je er trouwens al over willen mailen, maar allez, de site nam mijn twijfel onterecht weg…

  En de partner vindt het ook allemaal heel leuk, hoera! 😀

 3. Goed bezig, kelly! Spijtig genoeg is mijne badjas niet uit echte "badstof", dus daar kan je niet echt handdoeken uit maken, moest ik 'm ooit afdanken. (maar dan heb je het badjas project van eloleo nog hé!)

Reageer