Mijn nieuwe favoriete gerecht moet wel de heerlijke
venkel-courgette-combinatie van Green Kitchen Stories zijn. Venkel vind ik niet zo’n gemakkelijk groente, het was niet zo’n groente die vroeger op de ouderlijke tafel kwam, waardoor ik er weinig ervaring mee heb. Maar dit recept is echt een blijvertje. Drie of vier keer kwam het op tafel de afgelopen maand (nu ja, op schoot, want wij eten zelden aan tafel). Vanaf nu koop ik er wellicht vaker een courgette bij als er venkel in mijn groentenpakket zit. Verliefd op dit recept, jawel!
Ik maakte ook redelijk wat soep (het was er het weer voor he). De minestrone uit Goed Eten was meer dan geweldig en
deze Marokkaanse kikkererwtensoep lustten we ook wel.
Ook goedgekeurd: de VeganChallenge-paëlla en de EVA/Photo-Copy Ann-nasi goreng.
Ik at deze maand ook nog eens chili sin carne, maar deze keer met
broccomole i.p.v. guacamole. Met andere woorden: guacamole met broccoli i.p.v. met avocado. Ik kwam het idee tegen via
La vie d’une rêveuse. Nu, ik volgde het recept niet helemaal, want ik had niet alle ingrediënten in huis, maar het was wel geslaagd. Guacamole met een lagere voetafdruk en met een lagere romigheidsgraad, maar goed, de chips erbij maken veel goed.
In de categorie
zoet maakte ik het lekkerste ontbijt in tijden:
vanilla chai ontbijtshake. Nu, ik ben sowieso al dol op shakes op basis van bevroren bananen, maar de kruiden erbij maakten hiervan de lekkerste shake in weken.
Nog een zeer smakelijk suikervrij ontbijt: de bananengranola van Green Kitchen Stories. Sowieso maak en eet ik graag granola, maar het was lang geleden. Zonde, want het duurt écht niet lang om te maken.
Het lekkerste tussendoortje in mei waren de
Mango Sunshine Cashew Bites van My New Roots. Mijn mixer had er wat moeite mee, maar ooooh, deze toverden een glimlach op mijn gezicht. Een paar dagen later stopte mijn mixer met werken toen ik nog eens bonencake maakte, dus misschien hadden deze rauwe bolletjes er iets mee te maken. Ik wil maar zeggen: maak ze alleen als je een krachtige machine hebt!
Oh, en voor de rabarberliefhebbers: ik testte
deze rabarbercake met amandeltopping. Nu ja, ik maakte ze suikervrij. Erg lekker, maar nog niet perfect. Mijn suikervrije versie komt wel eens online, maar wie suiker eet, kan alvast verder met dat recept.
Gerelateerd
Mmm, klinkt erg goed allemaal, ik ga zeker eens doorklikken 🙂
ik krijg er zowaar honger van! 🙂
Ma zeg, ik krijg opeens zo'n goesting in al dat lekkers! Mmmm…
Vooral die mangoballetjes spreken mij enorm aan!
mmmmhhh dat ziet er allemaal heerlijk uit, bedankt voor de tips!
Amai, dat zag er allemaal lekker uit; ik had veel te pinnen :).
ook voor mij een paar nieuwe recepten die ik zeker de moeite vind om te pinnen. Zeker die venkel, ook ik weet daar geen raad mee. Merci!
Ik was niet helemaal overtuigd door de mangoballetjes, (maakte ze een paar weken terug, wellicht gepind via jou :-)), maar ik kijk reikhalzend uit naar je rabarbercakerecept zonder suiker!!!
Goed dat je me eraan herinnert, ik moet er nog eens werk van maken! 😉