Recepten van de maand: mei 2013

Mijn nieuwe favoriete gerecht moet wel de heerlijke venkel-courgette-combinatie van Green Kitchen Stories zijn. Venkel vind ik niet zo’n gemakkelijk groente, het was niet zo’n groente die vroeger op de ouderlijke tafel kwam, waardoor ik er weinig ervaring mee heb. Maar dit recept is echt een blijvertje. Drie of vier keer kwam het op tafel de afgelopen maand (nu ja, op schoot, want wij eten zelden aan tafel). Vanaf nu koop ik er wellicht vaker een courgette bij als er venkel in mijn groentenpakket zit. Verliefd op dit recept, jawel!
foto (c) Green Kitchen Stories
Ik maakte ook redelijk wat soep (het was er het weer voor he). De minestrone uit Goed Eten was meer dan geweldig en deze Marokkaanse kikkererwtensoep lustten we ook wel.

Ook goedgekeurd: de VeganChallenge-paëlla en de EVA/Photo-Copy Ann-nasi goreng.

Ik at deze maand ook nog eens chili sin carne, maar deze keer met broccomole i.p.v. guacamole. Met andere woorden: guacamole met broccoli i.p.v. met avocado. Ik kwam het idee tegen via La vie d’une rêveuse. Nu, ik volgde het recept niet helemaal, want ik had niet alle ingrediënten in huis, maar het was wel geslaagd. Guacamole met een lagere voetafdruk en met een lagere romigheidsgraad, maar goed, de chips erbij maken veel goed.
In de categorie zoet maakte ik het lekkerste ontbijt in tijden: vanilla chai ontbijtshake. Nu, ik ben sowieso al dol op shakes op basis van bevroren bananen, maar de kruiden erbij maakten hiervan de lekkerste shake in weken.
foto (c) Chocolate Covered Katie

Nog een zeer smakelijk suikervrij ontbijt: de bananengranola van Green Kitchen Stories. Sowieso maak en eet ik graag granola, maar het was lang geleden. Zonde, want het duurt écht niet lang om te maken.

foto (c) Green Kitchen Stories
Het lekkerste tussendoortje in mei waren de Mango Sunshine Cashew Bites van My New Roots. Mijn mixer had er wat moeite mee, maar ooooh, deze toverden een glimlach op mijn gezicht. Een paar dagen later stopte mijn mixer met werken toen ik nog eens bonencake maakte, dus misschien hadden deze rauwe bolletjes er iets mee te maken. Ik wil maar zeggen: maak ze alleen als je een krachtige machine hebt!

Oh, en voor de rabarberliefhebbers: ik testte deze rabarbercake met amandeltopping. Nu ja, ik maakte ze suikervrij. Erg lekker, maar nog niet perfect. Mijn suikervrije versie komt wel eens online, maar wie suiker eet, kan alvast verder met dat recept.
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Recepten van de maand: mei 2013

  1. Ik was niet helemaal overtuigd door de mangoballetjes, (maakte ze een paar weken terug, wellicht gepind via jou :-)), maar ik kijk reikhalzend uit naar je rabarbercakerecept zonder suiker!!!

Reageer