Een wreed snel en wreed kort overzichtje met weinig eigen foto’s (maar misschien nog een geluk ook, want ik + foodfotografie = jakkes) deze keer, want ik heb niet braaf bijgehouden welke recepten ik in juli en augustus allemaal voor de eerste keer heb gemaakt.
In de categorie ‘hartig’
Gevulde aubergines – festijn dankzij de kruiden die ik er ‘vanzelf’ nooit aan zou toevoegen!
Tofusalade – bedoeld als broodbeleg, maar ook heel lekker met linzen en patatjes.
Ik at ook voor de eerste keer gerookte tofu (niet hetzelfde als gerookte tempeh!) en manmanman, dat is pas lekkere tofu! (nu ja, toch van het merk dat ik at)
Geen nieuwtje, maar
Lien vroeg het recept: Hasselbackpatatten. Ik zag het ooit op het weeweewee als: aardappelen ongeschild in fijne schijfjes snijden maar niet helemaal door snijden, fijne schijfjes look tussen elk schijfje, besprenkelen met peper, zout en boter en/of olijfolie, 40 minuten in de oven op 220°C. Dat is blijkbaar maar één variant van Hasselbackpatatten, dus google vooral eens naar deze – blijkbaar Zweedse – bereidingswijze voor patatten.
En verder aten we vooral uit Hotel Insectopia. Gratis groentjens dus. Hieronder paarse patatten, roze patatten (te klein om te schillen, dus gewoon gekookt in de schil), gele tomaten, rode tomaten en véél groene peterselie (want als ik peterselie eet, is het wel vaker véél).
Zoet
Gemarineerde aardbeien – ik verving de suiker door 50 ml agavesiroop, muchos lekkeros!
Meermaals: kokosmacarons uit Lisette in Luilekkerland – suuuuuuperlekker, zeker als ze nog wat warm zijn.
Lavendel-chocoladecake uit Lisette in Luilekkerland – een beetje spannend, want ik had nog nooit lavendel gegeten, maar jawel, de lavendel maakte het net extra lekker. Ik maakte hem voor de
blogmeetdames, waar Eline hem vereeuwigde.
(iemand trouwens geïnteresseerd in een review van Lisette in Luilekkerland?)
En daarnaast vooral veel chocomousse, veel bananenshakes en enkele andere klassiekers uit de plantaardige Kelly-keuken. Lekkerlekkerlekker!
Gerelateerd
Geroosterde kikkerwerwten ipv chips, wat een geweldig idee. Kan je ze bewaren? Dat moet ik echt eens proberen. En die pattatten ook. En ja, brocolli en curry, altijd een winner.
Die Hasselbackpatatten ga ik zeker eens proberen! Origineel!
oh ja, lavendel eet ik graag! 🙂 heel lekker in cupcakes ook! en hasselbackpatatten, dat heeft dus ne naam, dat heb ik ook al is gemaakt!
Dit weekend voor 't eerst uw frambozenmousse gemaakt en hij viel in de smaak, ook bij de zoetebekken hier in huis. Voor herhaling vatbaar! (hij bleef alleen een beetje lopend, ook na een nacht in de frigo)
En ben nu wel benieuwd naar dat boek, ja.
Zo inspirerend zeg..
Ik blijf erbij. Wanneer je ooit deze kant uit komt (Denderstreek)of ik jouw kant 😉 mag ik dan aub eens komen proeven. Ik verhang me aan die foto's. Een keukenprinses ben ik helaas zelf niet. En ik heb 'moeilijke' eters (tieners!)
Hihi, ja, we kunnen dat eens regelen he 🙂 Ik heb het net aan mijn LETS-aanbod toegevoegd trouwens, blijkbaar stond dat er nog niet bij 😉
Super!
Die patatten worden een hit bij ons … 🙂
Dankjewel, het ziet er allemaal heerlijk uit, hier zullen we er zeker een paar gaan proberen.