Recepten van de maand: juli 2012

Nieuwe rubriek-alert!

Sinds het begin van mijn blog hield ik een overzicht van uitgeteste en goedgekeurde recepten bij op mijn pagina Ontdekkingen in de keuken. Enkele maanden geleden begon ik met het doorsturen van mijn vegetarische weekmenu’s naar geïnteresseerden. Recent besloot ik daarmee op te houden: de helft van de tijd wordt er geen recept gebruikt (dat is dan meestal wanneer mijn persoonlijke chefkok kookt), af en toe wordt er ‘gemakkelijk’ gekookt (sinds kort is bijvoorbeeld dinsdag wrapdag) en regelmatig komt er wel eens iets terug. Tijd voor een nieuw concept.

Elke maand lijst ik recepten op die ik heb uitgetest. Recepten van op internet, blogs, uit kookboeken en tijdschriften. Er gaat zelden een week voorbij waarin ik niets nieuws geprobeerd heb.

Here goes!

Wentelteefjes zonder ei, zonder melk, zonder suiker, maar met zijden tofu (info voor de Aalstenaars: sinds kort beschikbaar bij De Loods!) – en lekkerder bevonden dan ‘echte’ wentelteefjes!

bron: Melk moet niet

Chocoladepudding op basis van cashewnoten, dadels en water. Voor een suikervrije chocoladeliefhebber een uitstekend recept. Een waarschuwing: verwacht geen traditionele chocoladepudding, dit mengsel evolueert meer richting iets chocoladecrème-achtigs. En het is ook lekker als boterhambeleg (zegt de chocofan in mij).

Amerikaanse blueberry pancakes, meerdere keren gemaakt de afgelopen maand, maar ik ben dan ook verzot op blauwe bessen.

bron: Angie’s Sweet Natured Treats
Gevulde cannelloni met spinazie en champignons en een tomatensaus uit Puur & Vegetarisch, ofwel: zonder twijfel de lekkerste cannelloni die ik ooit gegeten heb.

Chocolate chip pie van Chocolate Covered Katie, alweer een geweldig succes (en je smaakt de kikkererwten echt niet!)

bron: Chocolate Covered Katie

Tofu-cheesecake met frambozen uit Puur & Vegetarisch. Alleen al voor dit recept zou dat boek op je verlanglijstje mogen komen.

Kantendessert met blauwe bessen uit Puur & Vegetarisch. Drie ingrediënten, 5 minuten ‘werk’, heerlijk verfrissend resultaat. De foto doet dit dessert geen eer aan, helaas.

Speltbrood uit Verrassend Veggie. Want ik heb me voorgenomen om elk weekend brood te maken. Note to self: begin niet om 20.30 uur aan het 3,5 uur durende broodbakproces als je eens op tijd had willen gaan slapen.

Als afsluiter van deze eerste ‘recepten van de maand’-editie: een fotoloos recept uit de duim van Stefan: pastasaus van champignons en erwten (bij gebrek aan een betere naam, hoewel dit geweldige doch simpele gerecht een aantrekkelijkere naam verdient)

– 2 middelmatige uien (een rode en een witte)
– 4 teentjes look
– 200 g kastanjechampignons
– 200 g kikkererwten (reeds gekookte)
– 100 g erwten

– peper, zout, oregano, 1 tl groentebouillon

– 6 verse basilicumblaadjes
– handje verse peterselie
– eventueel passata als je liever tomatensaus hebt (voor mij was het zonder saus)

Ingrediënten stoven in olijfolie in de volgorde van de opsomming. Serveren met volkoren pasta en een vleugje liefde.

Volgend bericht
Vorig bericht

15 reacties op “Recepten van de maand: juli 2012

  1. Hmm, ja, het cups-gram-probleem… Cupmaatjes zijn geen overbodige luxe in de keuken van de hippe keukenprinses. 😉
   Roggemeel lijkt mij korreliger, minder bindend, nee? Allez, dat lijkt mij, maar misschien zullen deskundigen die hier passeren dat nonsens vinden. Hoe dan ook, ik volgde dat recept telkens en had telkens lekkere pancakes als resultaat. Cupmaatjes op het verlanglijstje zetten?

 1. het champignon-erwtensausje van je vriend ga ik eens proberen… en die canneloni zeker ook. en die chocolate chip pie… hmmm.. jammer dat ik wat op mijn gewicht probeer te letten. of is dat suikervrij? 🙂

  1. Die chocolate chip pie is vetarm en suikervrij, dus eigenlijk gewoon ideaal voor wie op haar gewicht let. Als je geen suikervrije chocolade vindt, kan je die vervangen door nootjes (en eventueel puur cacaopoeder). Ik let nu niet speciaal op mijn gewicht, maar ik ben alleszins niet te dik, terwijl ik die cake soms als ontbijt eet, dus allez hop, ge moest al aan het bakken zijn 😉 (of kikkererwten aan het koken)

  1. Zeker lekker! Heel lekker zelfs.
   Maar wel moeilijk om in een 'taartvorm' (met opstaande randjes) te krijgen… Mijn taart had niet zo'n mooi korstrandje tot boven als de jouwe.

Reageer