Recepten van de maand: januari 2013

Niet veel nieuws deze keer, maar toch een zeer vermeldenswaardig receptje: cashew-abrikozenpap met appel. Een gezond, fris en toch vullend ‘papje’ om de dag goed te beginnen, met abrikozen (iets dat ik wel graag eet, maar niet voldoende), appel, kaneel en mijn favoriete noten. Zodanig goedgekeurd dat het ook meteen werd toegevoegd in het overzicht van suikervrije ontbijtideetjes
Dit receptje is trouwens ideaal als afwisseling voor mijn intussen al maandenlang favoriete ontbijt: havermoutpap met banaan en pindakaas. Ik maak voor mezelf de helft van de hoeveelheid uit het originele recept en kom daar drie dagen mee toe. Handig voor wie soms al eens iets langer in bed blijft liggen 😉
♥ bloedappelsienen
Voor wie nu dacht: “ja wadde, zo’n gezond ontbijt!”, wij eten graag ook wel eens extra vettig. Hieronder seitanblokjes in een bierbeslagje, heerlijk met cocktailsaus. 
Schorseneren stonden ook eens op tafel. In combinatie met pasta en bovenstaande blokjes, jawel. 
En aardperen, da’s altijd een festijn. Ik sneed ze (uit goede gewoonte) in blokjes, bestrooide ze met peper, zout, tijm en olijfolie en schoof ze in de oven tot ze gaar genoeg waren. Heerlijkheid. Esthetisch misschien minder aantrekkelijk voor sommigen, maar ha, de smaak is zoooo superieur.
Choco. Mijn favoriete choco. Intussen een klassiekertje in de Kelly-keuken. Ik probeerde er nog eens iets smakelijkere foto’s van te nemen. Maar eigenlijk moet je hem gewoon proeven.
Deze chocomousse werd ook getest, maar is eigenlijk zo goed als hetzelfde recept als deze, dus laat maar vallen.
Puur&Vegetarisch kwam ook regelmatig uit de kookboekenkast, waardoor ik weer een aantal dingen leerde:
– quinoa is lekker in combinatie met geroosterde zonnebloempitten
– seitan is lekker in een jasje van mosterd en paneermeel
– rode kool is lekker als je hem kort pekelt (en ‘t is eens anders dan rode kool met appeltjes 😉 )
Volgend bericht
Vorig bericht

2 reacties op “Recepten van de maand: januari 2013

    1. Bedoel je de choco? Daarmee ben je wel eventjes bezig, door het roosteren van de hazelnoten, maar ik maak telkens een grote portie in één keer, dus daarmee kan ik wel eventjes verder.

Reageer