Recepten van de maand: december 2012

Elke maand lijst ik recepten op die ik heb uitgetest. Recepten van op internet, blogs, uit kookboeken en tijdschriften. 
Zonder foto: de seitan-champignoncasserole, alweer een toppertje van Fiekefatjerietjes, de curryspruitjes uit Goed eten (op deze manier klaargemaakt zijn spruitjes dus wel lekker!), nog meer Dorien Knockaert door deze worstenbroodjes (gemakkelijk en lekker met een sausje erbij) en een van mijn favoriete soepen: vanille-pastinaaksoep (maakte ik al eens, maar herhaling kan in dit soepgeval geen kwaad).
En dan met slechte foto’s…
Een tarte tatin-experimentje: met savooikool en knolselder. Looking yukkie, tasting yummie. 

Portobello-champignons in tomatensaus, een keer ‘zomaar’ gemaakt en zo goed beoordeeld door mijn kritische tafelgenoot dat we hiermee ook het oude jaar afsloten en het nieuwe jaar startten. Champignons, tomatensaus en puree, feest in onze buikjes. (op de foto nog in pre-oven-toestand)

Suikervrije hazelnoot-chocoladepuddingtaart, geïnspireerd op deze taart van Fieke, maar suikerarm gemaakt en met dit recept voor chocoladepudding op basis van arrowroot.

Bladerdeegrolletjes op basis van rode linzen, zongedroogde tomaten (hoewel ook lekker wanneer je die vergeet) en een heleboel kruiden. Ideaal gerechtje als je eens goesting hebt in een goeie portie linzen (en ja, ik heb dat soms, ijzerboost!).

En om af te sluiten geen nieuw geteste recepten, maar wel eens fotootjes, want deze cake en deze stoofpot zijn het waard. 
De cake: al wie ervan wilde proeven, vroeg nog een stukje. En dat voor een kikkererwtencake! Suikervrij, smeuïg, chocoladevol (nu ja, cacaovol) en übergezond + überlekker volgens mijn definitie van gezond / lekker 😉
De seitan bourguignon, tja, dat is Vlaamsche kost maar dan net dat tikkeltje verfijnder.

Volgend bericht
Vorig bericht

11 reacties op “Recepten van de maand: december 2012

  1. Ik ga hier af en toe es passeren om suikervrije en vegetarische recepten mee te pikken. Ziet er superlekker uit! Eigenlijk zou ik heel graag zo kunnen koken, maar de inspiratie en kennis ontbreekt mij. Ideaal dus dat jij dit allemaal even uittest en evalueert 🙂

Reageer