Recepten van de maand: augustus 2012

Elke maand lijst ik recepten op die ik heb uitgetest. Recepten van op internet, blogs, uit kookboeken en tijdschriften. Er gaat immers zelden een week voorbij waarin ik niets nieuws geprobeerd heb. 
Gefrituurde courgettehapjes, zonder foto maar wel met kort recept:

 • 60 g meel + 1/2 tl zout + 1/4 tl paprikapoeder + 1/2 tl bakpoeder: mengen
 • 1 t look + 5 el water + 1 el olijfolie: toevoegen bij het meelmengsel en goed mengen
 • 450 g courgette in plakjes van 5 mm snijden
 • stukjes courgette door het beslag halen en frituren in friteuse of in pan met voldoende olie
 • serveren met een dipsausje naar keuze (aanbevolen: 100 g pijnboompitten + 1 t look + 3 el olijfolie + 1 el citroensap + 3 el water + 1 el peterselie + peper en zout)

Bosbessen-yofu-ijsjes uit het EVA-magazine. Deze maakte ik voor ik mijn nieuwe vormpjes kocht, met sojapuddingpotjes die ik nog staan had en houten stokjes en wasspelden om het houten stokje recht te houden. Prutsertje.

Veggiestaanse boontjes van Photo-copy-Ann met volkoren pasta. Voor wie van een beetje pittig houdt (harissa). Dit is een blijvertje, zonder twijfel. Voor een foto verwijs ik u met plezier naar PC’s blog door.

Brownie uit Puur & Vegetarisch, aka de beste brownie ooit – zonder suiker, zonder zuivel, zonder ei, met bananen, met puur cacaopoeder, met liefde. En een heel slechte foto er gratis bovenop.

Gewokte warmoes (uit Puur & Vegetarisch) met Fiekefatjerietjes’ aardappelcurry en gemarineerde tofublokjes (eigenlijk was alleen de warmoesbereiding nieuw, maar de rest is ook wel enorm vermeldenswaardig)

Restje aardappelcurry met Provençaals gevulde courgetteringen. Zéér lekkere vulling. Al wie courgettes in de tuin staan heeft, hop hop, niet twijfelen! 

Watermeloen-framboos-ijsjes van 100% Végétal. De vertaling:
– 170 g watermeloen
– 125 g frambozen
– 150 ml water
– 2 el agavesiroop
– 1 tl rozenwater
Deze maak ik gegarandeerd nog. Echt geweldig lekkere combinatie. Fris en zoet, maar niet te.

Framboos-bosbes-kokosijsjes – jupjup, ook deze werden goedgekeurd door verschillende smullers.

Spaanse quinoa, omdat ik vaker quinoa wil eten. Maar het is me niet helemaal bevallen, waarschijnlijk door de saffraan. Saffraan is blijkbaar niet mijn ding. Ofwel was het iets anders. Hoe dan ook: ik probeer het nog een keer, maar dan zonder saffraan. Verder mag iedereen mij gerust zijn/haar lekkerste quinoa-recepten bezorgen.
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Recepten van de maand: augustus 2012

 1. Citroen is hét ingrediënt tot succesrecept van fruitijsjes. Vind ik toch. Gewoon een meloen of nectarines mixen en dan het sap van een halve citroen er bij. Meer moet dat niet zijn!

  En die gefrituurde courgettehapjes ga ik ook proberen, kwestie dat hier nog courgetten liggen uit de moestuin van mijn schoonzus (bij mij geen succes dit jaar).

 2. Dat gefrituurd gourgette hapje heb ik ook al uitgeprobeerd, best lekker voor op feestje.
  Vandaag heb ik een gourgettetaart gemaakt voor het eerst, viel goed mee. Kan zijn dat ik het receptje nog wel eens plaats, je weet het hé ik ben maar een part-time vegie, beter dan niks, en vandaag was zo een lekker dagje.U ijsjes zien er ook zo lekker uit!

 3. Oh ik ben fan van deze reeks. Goed om inspiratie op te doen. Ik heb deze week twee hele zakken groenten mee uit de tuin van mijn ouders. Er zitten o.a. meiraapjes in. Ik ben benieuwd wat ik daar mee ga doen.
  En die brownie ziet er goed uit! Mijn nieuwe huisgenote eet ook geen suiker. Misschien eens experimenteren.

 4. Ik ben ook fan van deze reeks!
  In het foldertje van Bioplanet stond nog iets lekkers met quinoa.
  In de wok:
  – knoflook en gember
  – rode paprika, wortel, courgette, lente-ui, cashewnoten
  – gare quinoa erbij
  – sojasaus

Reageer