Recept: romige cacao-cashewmelk (ofwel: gezonde chocomelk)

Vroeger maakte ik af en toe zelf notenmelk. Dat was eventjes geleden, tot ik onlangs mijn blender kocht. De komst van die machine in mijn keuken deed me experimenteren met smoothies en andere vloeibare dranken. Haaa, zelfgemaakte notenmelk, daar had ik wel nog eens zin in! Deze keer geen hazelnotenmelk, want ik wilde niet opgescheept zitten met de overgebleven pulp die ik dan ook nog moest verwerken. Cashewnotenmelk dan maar! Die noten zijn ZO zacht dat je blender ze (normaal gezien) gemakkelijk helemaal kan meeblenden. Geen filtergedoe, geen pulp waarvoor je nog een doel moet zoeken. Ik maakte er maar direct chocomelk van, want cashewnoten + banaan + cacao gaan ALTIJD goed samen, vind ik.

recept-cashewmelk-chocolade-cacao

Wat heb je nodig?

  • een halve banaan
  • 50 g cashewnoten (ongezouten, ongeroosterd)
  • 300 ml water (of minder, voor een dikkere melk)
  • 1 à 1,5 tl (raw) cacaopoeder
  • een mespunt (puur Bourbon) vanillepoeder
  • een mespunt zout
  • eventueel een scheut ahornsiroop of ander zoetmiddel, afhankelijk van hoe rijp/zoet je banaan is en hoe zoet je de dingen graag hebt

Zo maak je het!

Mix alles in je blender of met een stevige staafmixer. Mix tot het een gladde ‘melk’ is.

Als je twijfelt over de mixkracht van je toestel, week je de cashewnoten een paar uur op voorhand. Zonder banaan is dit wellicht ook lekker, al zou ik dan misschien wat meer cashewnoten toevoegen. Experimenteren is de boodschap!

In de koelkast blijft dit wellicht een dag of twee-drie goed. Ik sla een portie op basis van 300 ml water altijd de dag zelf nog achterover, dus daarom weet ik het niet zeker.

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Recept: romige cacao-cashewmelk (ofwel: gezonde chocomelk)

Reageer