Recept om goed te slapen

Sommige dagen zijn perfect. Vandaag was zo’n dag.

7:52 uur: ik word wakker na de meest zalige slaap in tijden.

8:00 uur: de wekker gaat, ik sta op. Ochtendgymnastiek: drie kwartiertjes wiifitten (=WiiFit ‘spelen’ dus).

8:45 uur: even checken of ‘t internet al wakker is.

9:00 uur: warme chocomelk maken (rijstemelk, cacao, suikervrije cacaomassaschijfjes, agavestroop, zelfgemaakt vanille-extract) om de rozijnen-abrikozenbolletjes en een paar sneetjes roggebrood met choco – allemaal zaterdag gemaakt – in te doppen. *smeksmeksmek*

10:00 uur: naaitijd! Op het gemakje, welteverstaan. ‘t Is zondag hé!

13:30 uur: er komt nog een lange namiddag aan, dus snel nog een stevige maaltijd maken en opschrokken: havermoutpap met banaan en pindakaas. *burp*

14:00 uur: paraat voor de eerste samenmoestuinsessie. Later ongetwijfeld meer daarover. Wat ik wel al kan zeggen: arbeiten geblazen, maar dju toch, het was plezant! Met 9 man/vrouw en 3 kinderen bedekten we een paar tiental vierkante meter met tien ton zwart goud. Mijn laarsjes waren niet aangepast aan al de vochtigheid na De Grote Ontdooiing, mijn kousen bijgevolg na vijf minuten nat. Maar ha, de grond van het perceel-voorlopig-nog-zonder-naam zal ons dankbaar zijn, zeker van!

18.30 uur: terug thuis. Na een kort bezoek van een letser die materiaal aflegt voor de nieuwe stoelkussenhoezen die ik haar zal naaien, begin ik aan het eten.

19:00 uur: Stefan is in slaap gevallen in de zetel. Zware Arbeit, ik zei het toch? 😉

20:30 uur of zo: we eten (ik wakker, Stefan met slaapoogjes). Seitan die we zaterdag maakten,  polenta, champignonplakjes en gebakken witte kool. Man, zo lekker!

21:30 uur: nog wat naaitijd! En muziektijd! Joan as Police Woman mag mijn zondagavond afsluiten. Ik denk: als de cd af is, stop ik met naaien. En welk liedje speelt er wanneer ik de draagriem (= laatste stap voor het afwerken van de buitenkant) bevestig? Juist ja, het – overigens geweldige – laatste nummer, I was everyone.
joan

22:30 uur: ik schrijf dit bericht, om deze mooie 27 januari 2013 niet zomaar in de vergeetput te laten belanden. Voilà, missie geslaagd!

Volgend bericht
Vorig bericht

12 reacties op “Recept om goed te slapen

  1. Ik bedenk hetzelfde: hoe kan je nu ZOVEEL doen op 1 dag?
   Ik denk dat we eens moeten wisselen, kelly. Ik heb nog wat onafgewerkte projectjes hier en een tuin die ook graag compost wil 😉

 1. Ik heb me gisteren met dezelfde tas bezig gehouden!
  Hier ligt nog te veel sneeuw om al aan de slag te gaan in de tuin. Wij hebben die in december gelukkig al voorzien van een dikke laag compost.

 2. olala, een goedgevulde productieve dag, een mens zou van minder lekker slapen. en een moestuinprojectje?? vind ik heel erg interessant, ik kijk ernaar uit daar meer van te horen, en als je nog helpende handen nodig hebt, laat maar weten!

 3. Haa die tas heb ik ook al veel bekeken en gedacht "oh die wil ik wel eens maken". Nu nog mijnen boek terugvinden…
  Hoe ge het doet begrijp ik niet, ik sta meestal met dezelfde ingesteldheid op en beland dan in de zetel met pinterest :/

Reageer