Recept: frambozenmousse / aardbeienmousse

Ik hou van chocolade en alle varianten. Vooral van chocolademousse. Vooral van chocolademousse op basis van zijden tofu. Want daarvan kan je veel meer eten zonder misselijk te worden dan van ‘echte’ chocomousse. Ahum.

Maar soms moet het ook eens zonder chocolade, niet waar? En wat is het tweede beste in het leven? Frambozen natuurlijk! Of kersen. Oh, en aardbeien. Allez, rood zomerfruit, om het gemakkelijk te maken (alhoewel blauwe bessen – alleen indien biologisch – ook wel hoog scoren). Bon, toen ik onlangs in de plaatselijke biowinkel biologische diepvriesframbozen zag, kon ik mijn goesting in zomers fruit niet bedwingen. Vers fruit is beter, maar goed, mijn frambozenstruik ziet er dit jaar maar triestig uit.
frambozenmousse

Nodig

  • 400 g zijden tofu*
  • 300 g frambozen of aardbeien (vers of uit de diepvriezer)
  • 80 g agavestroop (of andere stroop)
  • 1/2 el rozenwater (optioneel)

* tegenwoordig verkrijgbaar in sommige Delhaizes, anders in de betere natuurwinkel

Hoe?

  1. Mix alles.
  2. Werk eventueel af met (soja)slagroom.
  3. Laat een paar uurtjes opstijven in de koelkast vooraleer je serveert.

Het resultaat: een luchtige, frisse mousse. Ideaal bij zomerse temperaturen! En ja, ook bij herfstige!

recept-frambozen-zonder-suiker

(oh ja, de presentatie in Kriekglas was voor de show, want echt, dat was veeeeeel! Maar ik dacht ‘roos/rood’ en ‘slagroom’ en dan ‘hahahaha, ik ga dat eens in een kriekglas presenteren, dan lijkt dat op een kriekske’ en jah …)

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Recept: frambozenmousse / aardbeienmousse

  1. De gelijkenis tussen de frambozenmousse en een echt kriekske is treffend! Ziet er superlekker uit, Kelly! Had nog nooit gehoord van zijden tofu, trouwens. Weeral iets bijgeleerd dankzij uw blog!

Reageer