Recept: aardbeien-yofu-ijsje met kokos

De zomer komt op haar einde, maar een ijsje kan er wel altijd in (zeker op dagen als vandaag). Jullie hadden immers nog een recept te goed en ik wil mijn blogconceptenachterstand inhalen. Win-win!

Een paar maanden geleden testte ik enkele recepten van op mijn ijsjes-prikbord, maar ik maakte ook zelf een ijsje op basis van een restje aardbeien-rabarberyofu dat nog in de frigo stond. Zelden koop ik nog Alpro-producten ‘met een smaakje’, omdat er meestal suiker aan toegevoegd is. Maar ik had honger en ik deed boodschappen. Daar stond ik dan, met niet-biologische maar wel Belgische aardbeien én een doosje Alpro Mild & Creamy in mijn karretje. Oeps.

vegan-ijsje-aardbeien

Nodig

  • 250 g Alpro Mild & Creamy aardbei met rabarber
  • 200 ml Provamel rijst-kokosdrink (of andere plantaardige melk, maar rijst-kokos is SUBLIEM!)
  • 1/2 tl appelazijn (optioneel, zorgt voor een extra romige toets)
  • 1 el vanille-extract (zelfgemaakt in mijn geval, op basis van wodka, de wodka zou ervoor zorgen dat het ijs niet té hard bevriest)

Bereiding met ijsmachine

  • alles goed doorroeren
  • luisteren naar wat de handleiding van je ijsmachine zegt

Bereiding zonder ijsmachine

  • alles goed doorroeren
  • in een bak met deksel in de diepvriezer zetten en om het half uur goed doorroeren met een vork, gedurende 5-6 uur

Heerlijk verfrissend, heerlijk luchtig (dankzij de extra creamy yofu!), ideaal als ontbijt, lunch of dessertje met wat geraspte kokos, verse aardbeien, frambozen, al waar ge goesting in hebt! (maar liefst natuurlijk biologisch, ah ja)

Volgend bericht
Vorig bericht

5 reacties op “Recept: aardbeien-yofu-ijsje met kokos

Reageer