Recept 27 met een vleugje nostalgie

De tijd raast! Mijn mond viel open toen ik opzocht sinds wanneer ik handtasloos ben. Van midden september al, blijkbaar! Sinds midden september behelp ik mij met mijn kippentas, een niet erg praktisch ding (o.a. doordat het daarin binnen regent). Ik maakte in december wel een handtas, maar niet voor mezelf.

Maar vorig week was ik het beu. Ik begon zo’n vrouw/dame/meisje te zijn die haar sleutels / treinabonnement / fietslichtjes moet opgraven uit haar handtas. “Wacht hoor, meneer de conducteur, het zit hier wel ergens!” Dat komt ervan, als je een kippentas gebruikt. Scharrel scharrel, weet u wel.

handtas

Dus op een avond waarop ik eigenlijk andere dingen moest doen, knipte ik zonder echt na te denken in wat stof. Het patroon lag al maanden vast, dé handtas uit het boek van Sanne en Riet. Ik wilde sowieso mijn bruine dunne fluwelen stof gebruiken, ooit een ‘vondst’ op het eerste en laatste Stoffenspektakel dat ik ooit bezocht. En toen zag ik mijn lapje grijze, zelf bestempelde tweedehandsstof liggen. Ik negeerde alle modevoorschriften (zoals altijd*) en twijfelde enkel of ik rode of gele paspel zou gebruiken. Stefans oordeel werd ingeroepen, waarna ik toch het tegenovergestelde deed. Geel dus. Lente, deugnieterij, madeliefjes, vrolijkheid.

rood-geel

En dat vleugje nostalgie? Wel, ik recupereerde twee onderdelen van een oude handtas, het is te zeggen, mijn favoriete tas van toen ik 16-17 was. Toen een paar jaar geleden bleek dat die oude handtas echt te versleten was, knipte ik ze helemaal aan flarden. De draagriem en een geniaal binnenzakje (het zwarte) bleven in een doos tot ik ze kon hergebruiken.

P1070779

van links naar rechts: 
zakje uit een hemd – zakje van de favoriete tas – tweedehands biais – oude jeansbroeken, ter versteviging
tweedehandse gele stof als voering – draagriem van de favoriete tas – fluwelen nieuwe stof – bestempelde tweedehands stof 

De afwezigheid van liefde op het eerste gezicht evolueerde tot een degelijke portie tevredenheid.

P1070798

P1070801

Ik betreurde wel weer even de incompatibiliteit van mijn Viking / Emerald 116 met een boventransportvoet, maar goed, ondanks dat gebrek kwam het goed.

P1070803

P1070805

Na twee dagen gebruik kan ik zeggen dat dit exemplaar absoluut mijn favoriete tas van het naderende 25e levensjaar wordt. Bedankt, Sanne en Riet!

Nog een paar detailfoto’s om dit verhaaltje af te sluiten:

  • de voor de bodem weggeknipte hoekjes werden meteen aan elkaar ‘gequilt’ en vormden zo samen een extra binnenzakje, eigenlijk bedoeld voor stylo’s, maar ha, heb ik even chance, want mijn gsm (= mijn elektronische stylo) past er perfect in!

stylozakje

  • het binnenzakje van de favoriete tas van toen ik 16-17 was. Mijn gestructureerde ik is weer content! Elk vakje heeft al een bestemming, nooit meer zoeken naar mijn treinabonnement!

binnenzak

  • soms gebruik ik vlieseline, maar nog liever hergebruik ik oude stoffen ter versteviging. Niet al te dikke jeans in dit geval. Ik speld mijn netjes uitgeknipt patroon op de jeansondergrond, naai de lagen op elkaar (langs de randen en in het midden) en knip dan de overtollige jeans weg.

P1070785

P1070782

* Of dat denk ik toch… Want wie weet keurt ‘de modepolitie’ (ze bestaat!) die combinatie wel goed?!

Volgend bericht
Vorig bericht

30 reacties op “Recept 27 met een vleugje nostalgie

  1. geweldige tas! Het is inderdaad een goed patroon hé!?
    Het idee om jeans te gebruiken als tussenvoering vind ik ook knap. Als er ooit een miss- recyclage-verkiezing georganiseerd wordt, haal jij op je (zelfgebreide)sokken de eerste plaats!!!

  2. Dit recept is mijn favoriet uit het boek en jij hebt er nog een extra fantastische draai aan gegeven door allemaal spullen te hergebruiken! Geweldig en dank voor de inspiratie!

  3. Ook ik maakte er al twee, voor anderen. Maar komende week maak ik er eentje helemaal voor mezelf in het kader van de Sew Along Zo Geknipt!…. Jou extra ideeen zijn super! Ik maakte er nog een sleutelkoord in zodat ik altijd mijn sleutels zo kan pakken.

Reageer